Uutiset

KaMalla ei kalaonnea – Lohi ui karkuun pisteet mukanaan

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui kotiottelulla Jyväskylän Lohea vastaan. Sunnuntaina pelattu ottelu käytiin viileähkössä ja kosteassa muttei sateisessa säässä. Tunnelmasta huolehti Lohen yhden miehen kokoinen kannatusryhmä, joka pääsikin lähtemään kotimatkalle iloisena 0-2 (2-5, 1-2) voiton myötä. KaMan kausi jatkuu perjantaina paikalliskotiottelulla.

– Tonni-Tume on kokenut Kankaanpään kävijä myös, ja jokaisessa meidän pelissä on Simoa myöten ollut katsomassa. Kiitokset hänelle, kiitteli Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu vieraiden erittäin äänekästä yhden hengen kannattajaryhmää lehdistötilaisuudessa.

KaMa hallitsi avausvuoroparia, kun Lohen nollauksen jälkeen Juuso Vuorenmäki siirsi isännät johtoon pitkän kotiutusnäpin polttoheiton pudottua lukkarin räpylästä. Toisessa vuoroparissa osat vaihtuivat Joonas Riikilän tasoittaessa jakson merkkaamattomalla kakkospuolen kumuralla. KaMan tasoittavan jäätyä piippuun siirtyivät vieraat johtoon kolmannessa vuorossa Valtteri Havukaisen tarkalla kakkosjatkeen puhkaisulla ja tyhjän kentän kunnarilla.

– Itselle oli vähän arvoitus, miten jaksamme henkisellä puolella latautua tähän otteluun. Raskas pelirupeama takana kun tämä oli viime sunnuntaista alkaen meille jo neljäs ottelu, mutta yllätyin positiivisesti. Löysimme tarpeeksi rennon fiiliksen sisäpeliin ja ulkopelin päälle on ollut hyvä rakentaa koko kauden. Nyt saatiin onnistumisia, kun Havukainen ratkaisi ensimmäisen jakson ja takatilanne kesti toisen jakson, kertoi Muilu ajatuksistaan ennen ja jälkeen ottelun.

Tasoittavalla KaMa tuli tasoihin 2-2:een Sami Mikkolanahon merkatun keskikumuran pudottua nätisti väliin. Viimeinen vuoropari kuljettiin kuitenkin valitettavasti vieraiden hallinnassa, kun Havukainen puhkaisi kentän tällä kertaa kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti lyötyään pallon kakkoskopparin yli. Jakson viimeisen juoksun iski Roope Pöyry puhkaisemalla kakkossauman ajolähdöstä. KaMan kirin jäätyä piippuun kirjattiin avausjakso näin vieraille 2-5.

– Ei voitto ihan helpolla tullut. Takatilanne meillä kesti ja vain kolme päästettyä, millä yleensä voitto tulee, jos vain muutaman juoksun saa tehtyä itse. Itseltä tuli muutama keskiosuma ja tuurilla meni aidankin ali, joista sitten jokunen juoksu saatiin, puhui vieraiden vaatimaton sankari Valtteri Havukainen, joka keräsi ottelussa 2+1 lyötyä, viisi tuotua sekä 11 kärkilyöntiä.

350310386 609686244555234 4731411618428686569 n

KaMan parhaana palkittu Juuso Vuorenmäki harmitteli lehdistötilaisuudessa kotiuttamisen tökkimistä sekä epäili joukkueen epäonnistuneen henkilökohtaisella tasolla peliin valmistautumisessa. Kuva: Juha Levonen

Toinen jakso alkoi joukkueilta vahvalla ulkopelillä ja yleisö pääsi nauttimaan sillä saralla hienoista suorituksista. Toisessa vuorossa KaMa siirtyi johtoon Joonas Peltomäen kiidettyä tälläkin kertaa kotiin Vuorenmäen näpäytyksellä. Tasoittava tasoitti ottelun Roope Pöyryn loistavalla merkatulla välilyönnillä. Vuoron loppu ei ollut Lohen, sillä KaMa pysäytti kotiutusyritykset ja kapteeni Matti Vilppola oli loukannut itseään sen verran, että joutui tulemaan vaihtoon.

– Järkyttävä määrä virheitä, joita tuli henkilökohtaisella tasolla käytännössä varmaan jokaiselle pelaajalle. Oli merkkivirheitä, etenemisvirheitä, järkyttäviä lyöntivalintoja joista oli sovittu muuta, palloja päästeltiin sieltä täältä ja heiteltiin mihin sattuu... Oma pelaamisemme piti meidät pelissä mukana, ja hävisimme täysin näihin virheisiin. Jossitellen olisimme ilman niitä varmasti taistelleet paremmin voitosta, mutta ei auta, antoi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala palaa ottelun jälkeen.

Kolmannessa vuorossa molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta ainoastaan Lohi onnistui, kun Joonas Riikilän kolmospussarin polttoheitto ei jäänyt kotipesässä räpylään. Viimeisessä vuoroparissa KaMa rakenteli yhden palon ajolähdön, mutta tilanne kuivahti nopeasti koppeihin. KaMa yritti rakennella vielä lisää tilanteita Sami Mikkolanahon johdolla, mutta lopulta palot täyttyivät, ja Lohi vei jakson 1-2 ja koko ottelun 0-2.

– Erittäin harvinaista herkkua saada Pohjanlinnasta kolme pinnaa. Olen todella tyytyväinen, sillä KaMa on varmasti yksi sarjan kovimpia joukkueita. KaMa on hyvin valmennettu ja hyvin latautunut joukkue ollut jokaisessa pelissä, kun vertaa moneen muuhun joukkueeseen. Mekin saimme tunnetta vähän toiselle jaksolle, ja hyvä että kortit pysyivät tuomareilla povarissa, jakeli vieraiden viuhkamies Muilu kovia kehuja kotijoukkueen suuntaan.

Virkaveli Hakala ei KaMan puolelta ollut aivan kaikesta samaa mieltä tämän ottelun jälkeen, mutta käänsi kuitenkin katseet jo perjantain paikallisotteluun, jossa kohdataan Loimaan Palloilijat toisen kerran kuluvalla kaudella.

– Tämä oli katastrofi yksilötasolla joukkuelajissa. Emme kyllä olleet tänään oikein pelin päällä. Harmittaa kyllä todella paljon, miten päästimmekin tämän näin lipsahtamaan. Ei varmasti ollut jännittämistä, vaan meidän peli oli ennemminkin odottelua, mitä kautta sinne sitten virheitäkin tuli. Eteenpäin ja mietintämyssy päähän, että mitä tuolla oikein tapahtui. Peli käydään varmasti aika tarkkaan läpi ja perjantaina jatkuu täysin uudessa ottelussa.

KaMan kausi jatkuu ensi perjantaina seuraavalla kotiottelulla, kun Kankaanpää Areenalle saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikallisotteluvastus Loimaan Palloilijat. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran viime tiistaina, jolloin KaMa oli selvästi vahvempi. Ennakkoliput joukkueiden kauden toiseen otatukseen myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!