Uutiset

Kankaanpää Areenalla kauden ensimmäinen paikalliskoitos

 

Kankaanpään Maila kohtaa perjantaina kotikentällään Loimaan Palloilijat. Kauden alla joukkueet osoitettiin toistensa paikallisvastuksiksi, mikä tarkoittaa, että normaalin runkosarjan lisäksi he kohtaavat toisensa lisäotteluissa, eli neljästi koko kauden aikana. Näiden otteluiden toinen osa – ja ensimmäinen Kankaanpää Areenalla – vihelletään käyntiin kello 18.

Ykköspesiksen runkosarjaa on edetty nyt joukkueesta riippuen 4-6 ottelun verran. KaMalla pelejä on takana neljä kappaletta, joista joukkue on napannut kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yhteensä viisi pistettä. Tämä riittää sarjataulukossa kuudennelle sijalle. Vierailija Loimaan Palloilijoilla pelejä on takana jo viisi kappaletta, joista sillä on yksi voitto. Kahdella pisteellään he ovat sarjataulukossa jaetulla kymmenennellä tilalla.

 – Meidän täytyy nyt löytää vähän ryhdikkäämpää otetta kotipelaamiseen. Vieraskentillä meidän ilmeemme on ollut hieno, mutta Kankaanpäässä emme ole vielä saaneet itsestämme ihan parasta irti. Meidän pitää löytää peliin valmistautumiseen paras toimintatapa, mikä ei välttämättä ole kuitenkaan se helpoin tapa. Yksilön vastuu tässä valmistautumisessa on aika suuri pelaajilla itsellään, paalutti KaMan pelinjohtaja Atte Hakala ottelun alla.

Ykköspesiksen 12 joukkuetta pelaavat keskenään kaksinkertaisen runkosarjan, yhteensä siis 22 ottelua. Jokaisella joukkueella on vielä paikallisvastus, jota vastaan pelataan kaksi lisäottelua. KaMan ja LP:n neljästä kohtaamisesta ensimmäinen pelattiin jo viime viikon tiistaina, kun KaMa otti makean 0-2 (2-3, 3-10) vierasvoiton. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat vasta elokuussa jännittävissä back-to-back -otteluissa.

 – Näin lyhyessä ajassa kun kohdataan uudestaan, niin onhan valmistautuminen helpompaa, kun edellinen peli on tuoreessa muistissa. Lisäksi erilaisia tilanteita on helpompi käydä pelaajien kanssa palavereissa läpi, kun ne muistetaankin juuri siitä kyseisestä pelistä. Toki tämä auttaa molempia joukkueita eikä se tähän otteluun mitään varsinaista etua tuo kummallekaan, kertoi KaMan pelipäällikkö tarkemmin lyhyen kohtaamisvälin tuomista erikoisuuksista.

Loimaan Palloilijoiden joukkueesta löytyy useita KaMa-faneillekin tuttuja kasvoja. Mikko Pauna ja Toni Pomell edustivat KaMaa Superpesiksessä useammankin kauden ajan. Lisäksi viime kaudella KaMan mukana ollut Hyvinkään Tahkon sopimuspelaaja Samu Kyhyräinen aloitti tämän kauden Loimaalla. KaMaa vanhemmissa juniori-ikäluokissa ovat puolestaan edustaneet lukkari Joona Iivonen, lyöjäjokeri Tommi Angervisto sekä Akseli Åberg.

350270875 235704202423824 2199260922933737200 n

Tässä syöksyvä KaMan kuopus, 19-vuotias Eetu Heiniluoma, on esittänyt kuluvalla kaudella hienoja otteita. Perjantaina hänen lisäkseen kotiyleisön kannattaa seurata vieraiden kuopusta, vasta 15-vuotiasta Perttu Kenttäahoa. Kuva: Juha Levonen

Hieman yllättäen Loimaan kauden ainoa voitto on tullut Haminan Palloilijoista, sarjan ehkä suurimmasta ennakkosuosikista, ja vieläpä vieraskentältä. LP on ollut lähellä pisteitä myös muissa otteluissa, sillä kaikissa neljässä tappio-ottelussaan sillä on ollut joko tasapeliin tai yhden juoksun tappioon päättynyt jakso. Huomenna vierailijoilla siis riittää varmasti nälkää ja halua taistella pelin sisällä pienimmistäkin muuttujista.

 – Loimaa on pelannut varmasti alkukauden heikommin kuin olivat etukäteen ajatelleet ja suunnitelleet. Todennäköistä siis onkin, että siellä tulee huomiseksi muutoksia kokoonpanoon ja pelisysteemiin. Huomenna voi siis vastassa olla yllättävänkin yllätyksellinen vastus sen puolesta, epäili Hakala, sillä LP seilaa nyt kolmen ottelun tappioputkessa, joka käynnistyi juurikin KaMan toimesta.

Edellisen ottelunsa Loimaa pelasi sunnuntaina, jolloin se hävisi Seinäjoen Maila-Jusseille kotonaan 0-2 (2-3, 1-4). Tässäkin ottelussa pisteet lipuivat loimaalaisten käsistä tasaisen taiston jälkeen, sillä avausjakson yhden juoksun tappion jälkeen he johtivat toista jaksoa 1-0 aina neljännen tasoittavalle saakka, kunnes SMJ:n Rasmus Teppo iski pallon läpi takakentältä yhden palon ajolähtötilanteessa.

 – Nähtäväksi jää keksivätkö he kuinka paljon uutta, vai luottavatko vielä tässä ottelussa omaan tuttuun sapluunaansa. Meidän pitää olla kuitenkin valmiita reagoimaan heidän muutoksiinsa. Se vaatii meiltä ottelussa hyvää kommunikointia, jotta pystymme vastaamaan, mikäli he tekevät asioita toisin kuin olimme odottaneet, tiesi Hakala kertoa isäntien valmistautumisesta siihen, että Kankaanpäähän saapuu erilainen LP kuin puolitoista viikkoa sitten nähtiin.

Jos ovat viime kierrokset jättäneet nälkää vierailijoille, sitä teki myös edellinen kotiesitys KaMalle. Sunnuntaina Kankaanpää Areenalta pisteet haki Jyväskylän Lohi puhtaalla 0-2 (2-5, 1-2) voitolla. Lukemia enemmän isäntien otteissa harmittivat varmasti sekä pelinjohtoa, pelaajia että katsojia hurja määrä erilaisia virheitä. Täyttä iskukykyä ei siis päästy mittaamaan, kun monien erilaisten mokailujen myötä peli hiljalleen tukehtui.

 – Nukuimme muutamat hyvät yöunet, ja sen jälkeen vähän pureuduttiin siihen, miksi juuri tuossa yhdessä ottelussa tuli meille poikkeuksellisen paljon ajatusvirheitä. Useamman pelaajan kanssa keskusteltiin, että pitäisikö meidän toimintaa ja valmistautumista otteluihin jotenkin parantaa. Ja vähän nyt muutettiinkin meidän valmistautumisprotokollaa. Katsotaan, miten vaikuttaa, kertoi Hakala edellisen kotipelin analysoinnista sekä siitä aiheutuneista toimenpiteistä.

Perjantaina Kankaanpää Areenalla nähdäänkin varmasti kaksi ärsytettyä ja näytönhaluista joukkuetta. Molemmat kaipaavat myös pisteitä, sillä Loimaa halunnee irrottautua sarjan häntäpäästä, kun taas KaMa haluaa keskikastissa saada pesäeroa sarjan alakertaan ja kurottua yläkertaan syntynyttä eroa kiinni. Avausvoitto ja -pisteet Kankaanpää Areenalla lämmittäisivät varmasti myös kotiyleisön mieltä.

 – Meillä on joukkueessa edelleen loistava ilmapiiri. Joukkue on sitoutunut ja valmis pelaamaan. Mitään hätää meillä ei ole, vaan joukkue on valmis ryhdikkääseen esitykseen, jollaisen huomenna voittaminen vaatii. Avauspisteitä lähdetään metsästämään kotikentältä tälle vuodelle, ja vahva luotto on, että sellaiset myös saadaan, totesi Atte itsevarmasti.

Kausi ja pisteiden metsästys jatkuu! Luvassa osa 2/4 kauden paikalliskohtaamisista ja vastassa monta tuttua nimeä ja kasvoa. Ennakkoliput otteluun myy totutusti Tiketti. Tervetuloa nauttimaan huippupesäpallosta ja paikallisottelun tunnelmasta sekä kannustamaan KaMa makeaan voittoon!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Honkajoki Works Oy.

 -MK


Lp