Uutiset

Murskaavan ylivoimainen KaMa voittoon Alavudella

 

Kankaanpään Maila käytti viikon mittaisen ottelutauon hyödykseen, ja saapui tositoimiin hurjalla ilmeellä. Keskiviikkona KaMan jyrän alle Pohjanmaan vierasottelussa jäi Henri Itävalon luotsaama Alavuden Peli-Veikot luvuin 0-2 (0-8, 0-5). KaMan kausi jatkuu jo perjantaina kotiottelulla toisen ex-KaMan, Jukka Karttusen, pelinjohtamaa Jyväskylän Kiri 2020 vastaan.

KaMa aloitti ottelun terävästi ja rakensi nopeasti palottoman ajolähdön. Kotiutusyrityksistä puuttui kuitenkin laatu, ja ainoa onnistuja oli Sami Mikkolanaho. Uutta tilannetta pukkasi seuraavassa vuoroparissa, ja nyt KaMalla oli toinen ääni kellossa. Mikkolanaho löi alkutahdit tappikumura- ja laakavälikotiutuksillaan. Kahden palon ajolähdöistä onnistuivat vielä Juuso Vuorenmäki viimeisen lyönnin komealla keskikumuralla sekä Eetu Heiniluoma taidokkaalla rajavarsilyönnillä.

KaMan ylivoimaa kuvaa se, että APV sai ottelun ainoat kolmostilanteensa avausjakson toisen tasoittavalla. Molemmat kotiutusyritykset KaMa torjui helposti. KaMa kaunisteli jakson lopuksi vielä lukemia, kun Vuorenmäki puhkaisi kolmannessa vuorossa ajolähdöstä kakkossauman. Jakson loppuluvut 0-8:aan tulivat Rasmus Paanasen mailasta, kun hän puhkaisi kolmosrajan takatilanteessa hienolla rannekäännöllä kahden juoksun arvoisesti.

 – Tärkeintä oli, että joukkueena pelasimme hyvän pelin ja voitimme. Tuntuu, että meillä on nyt joka toinen ottelu ollut sisällä oikein hyvä ja joka toinen vähän huonompi. Tänään meidän ulkopeli oli todella loistavaa, ja sisälläkin löimme pääosin aika laadukkaasti. Se näkyi sitten tänään kyllä taululla, jutteli Juuso Vuorenmäki ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

350804592 777077244079284 3516864754081451599 n

Palkittujen ulkopuolelta KaMan tehopelaajana hääri yhden lyödyn, kolme tuotua sekä kahdeksan kärkilyöntiä 100% tehoilla kerännyt Eetu Heiniluoma – napsien ulkopelissäkin muutaman maittavan palon. Kuva: Juha Levonen

Jaksotauolta kentälle saapui timanttinen KaMa, joka antoi isäntäjoukkueelle ainoastaan yhden kakkostilanteen koko jaksolla, ja senkin vasta viimeisessä vuoroparissa. KaMa puolestaan nakutteli juoksuja kaikissa kolmessa pelaamassaan sisävuorossa. Avausjuoksusta vastasi ykköspalkittu Vuorenmäki, joka rakenteli ensimmäisellään itselleen kolmostilanteen, ja toisellaan uitti komean kakkosjatkekumuran kopparin eteen.

Toisessa vuorossa kakkospalkittu Mikkolanaho asteli ykköskolmostilanteeseen. Yllätysmerkki oli päällä ja kolmospussarilla kotiin kiisi jo kolmannen kerran Eetu Heiniluoma. Kolmannessa vuorossa oli Arttu Vilanderin vuoro rakennella itselleen takatilanne ja iskeä kumura juoksun arvoisesti väliin. Samassa vuorossa Mikkolanahon viides juoksu tuli täydellisellä kotiutusnäpillä, ja jakson loppuluvut 0-5:een syntyivät Joona Anttilan linjaiskulla.

 – Meillä oli tähän otteluun selkeä teema, että olemme nauttimassa pesiksestä emmekä liikaa jännitä tai purista mailaa. Ulkona tavoitteena oli saada nollatilanne pitämään, ja aika hyvinhän se piti, kun vastustaja sai vain kaksi kolmostilannetta eikä vaihtotilannepelaamisessakaan ole moitittavaa. Sisällä saimme toivottuja onnistumisia varsinkin kotiutuspuolella, mikä on oikein positiivinen asia meidän kannaltamme, makusteli puolestaan tyytyväinen KaMan viuhkamies Atte Hakala.

KaMan kausi jatkuu jo perjantaina kotiottelulla, kun Kankaanpää Areenalle saapuu Jukka Karttusen ja Luukas Poutasen edustama Jyväskylän Kiri 2020. Jännittävä ottelu vislataan käyntiin kello 18. Ennakkoliput löydät itselllesi ja kumppaneillesi Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan tulikuumaa KaMaa kohti seuraavaa voittoa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

 -MK


Jkyläkiri