Uutiset

Kuuma KaMa kohtaa kotiottelussaan Karttusen Kirin

 

Kankaanpään Mailan edustusjoukkueen kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla sarjanousija Jyväskylän Kiri 2020:ta vastaan. Jyväskyläläisten riveistä ja taustoilta löytyy KaMa-ihmisillekin tuttuja nimiä, kun joukkueen pelinjohtajana toimii KaMan monivuotinen viuhkamies Jukka Karttunen. Lisäksi pelaajiston puolelta löytyy KaMa-kasvatti Luukas Poutanen. Ottelu Kankaanpää Areenalla vislataan käyntiin kello 18.

Lähtökohdiltaan ottelu on tasainen, sillä molemmat joukkueet ovat asemoineet itsensä sarjan keskikastiin. Molemmilla joukkueilla on takanaan seitsemän ottelua. KaMa on noista otteluista kerännyt neljä voittoa, kolme tappiota ja 11 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa kuudenteen sijaan. Kirillä voitto/tappio-suhde on päinvastainen, mutta kolmen pisteen voittoja löytyessä vain yksi kappale lähtee se otteluun taulukon kahdeksannelta sijalta seitsemällä pisteellään.

Molemmilla joukkueilla on menossa otteluohjelmallisesti mielenkiintoiset ajat. KaMa on pelannut alkukaudella harvakseltaan, mutta nyt joukkueella on edessä kolme ottelua viikon sisään ennen juhannustaukoa ja peliruuhkan alkamista. Kiri taasen on kuuden vierasottelun putkessa, josta tämä ottelu on kolmas. Tämä johtuu kotikenttä Hippoksen remontista, joka valmistuu heinäkuulle ja jonka jälkeen jyväskyläläiset pelaavat kauden lopuista 13 ottelusta peräti yhdeksän kotonaan.

 – Tämä on meille vain hyvä asia, että vihdoin alkaa niin sanotusti normaalimpi pelirytmi. Tämä pieni viikon rypistys on meille myös hyvä testi ja hyvää oppia loppukautta varten, koska tällaista se on sitten juhannuksen jälkeen kauden loppuun saakka, näki KaMan pelinjohtaja Atte Hakala vain positiivista kiristyvässä otteluohjelmassa.

Sijoituksen lisäksi KaMan asemoitumista keskikastiin alleviivaa se fakta, että sillä on viisi pistettä matkaa sekä ylempään että alempaan pudotuspeliviivaan. Pelkät sijoitus ja pistepotti eivät kuitenkaan kerro KaMasta koko totuutta, sillä sen yläpuolella olevilla joukkueilla on jopa kolmekin ottelua enemmän pelattuna. Piste-ero ylöspäin on siis kurottavissa kiinni nopeassakin tahdissa, mikäli otteet jatkuvat keskiviikon kaltaisina.

 – Meillä on vire vähän heitellyt pelien välillä, mutta nyt lähdemme kääntämään tätä "joka toisen ottelun" -kurssia, ja uskomme siihen, että pystymme pelaamaan toisen hienon ottelun putkeen. Tärkeintä on tulla otteluihin nauttimaan pesiksen pelaamisesta, sillä jokainen piste on nyt kullanarvoinen, kertoi Hakala aseista, joilla KaMa lähtee metsästämään kauden ensimmäistä peräkkäisten pelien voittoaan.

KaMalla on allaan todellinen tykkiottelu, lähes pesäpallotäydellisyyttä hiponut 0-2 (0-8, 0-5) voitto Alavuden Peli-Veikoista, jossa isännät saivat vaivaiset kaksi kolmostilannetta. KaMa on pystynyt pääsääntöisesti läpi kauden nojaamaan ulkopeliinsä, mutta ilahduttavaa olivat myös onnistumiset laajalla rintamalla sisäpelissä. 23 kolmostilannetta Alavuden suljetulla Monttu-stadionilla on kovaa, lähes ennennäkemätöntä, valuuttaa.

 – Kokonaisuutena keskiviikkona pelasimme todella hyvän pelin – ehkä jopa kauden parhaan. Uskotaan, että tuo peli-ilme kantaa ja säilyy tästä alkaen. Ainakin tuollaiset voitot tuovat ylimääräistä virtaa tekemiseen. Nyt vain harjoitellaan ja koitetaan pitää virettä yllä.

350490390 211437538379109 1844704989042679358 n

Tunnetta tulee Kankaanpää Areenalla riittämään huomennakin. Tässä tuulettavan ja edellisestä pelistä sivussa olleen Joe Vartiamäen kuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan, ja hän saattaa olla kokoonpanossa jo huomenna. Kuva: Juha Levonen

Perinteikäs vuonna 1930 perustettu Jyväskylän Kiri jätettiin vaille Superpesis-lisenssiä kauden 2016 jälkeen mittavien velkojensa vuoksi. Poikajuniorit hakeutuivat seuraavana vuonna oman yhdistyksensä alle, ja lopulta vuoden 2019 alussa perinteisempi Kiri hakeutui konkurssiin. Näille raunioille perustettiin vuonna 2020 miesten edustusjoukkueeksi Jyväskylän Kiri 2020, joka haki vauhtia Suomensarjasta, kunnes viime syksynä nousi odotetusti Ykköspesikseen.

Ensimmäistä Ykköspesis-kauttaan pelaava seura onnistui rakentamaan tälle kaudelle vahvan joukkueen. Joukkueen tähtiä ovat kokeneet Itä-Länsi -kokemustakin omaavat Kimmo Carlson sekä Miikka Matikka. Lisäksi Kirissä kävi kääntymässä nyttemmin jo Sotkamon Jymyyn siirtynyt Jere Vikström. Peräti 11:ltä Kirin tämän kauden pelaajalta löytyy kokemusta Superpesiksestä. Carlsonin ja Matikan jälkeen heistä nimekkäimpinä ehkäpä Jere Paananen ja Taneli Lassila.

 – Ulkopelissä olemme vahvoilla, kunhan saamme kokeneet herrat Matikan ja Carlsonin kiinni. Sisäpelissä meidän pitää jatkaa viime pelissä tutuksi tulleita rentoja ja hyviä vetoja sekä olla valmiina Kirin kovaan tempoon ja vaihteleviin koostumuksiin. Siinä ne hyvän pelin ainekset ovatkin, kertasi KaMan viuhkamies voittoon vaadittavaa reseptiä.

Kiri on ollut kuluvalla kaudella vahvasti kärkimiestensä Ville Vierimaan ja Iiro Hyvösen varassa. Heistä Vierimaa puuttui edellisestä 1-0 (2-1, 4-4) tappio-ottelusta Seinäjoella, ja mahdollista on hänen poissaolonsa myös huomisesta ottelusta. Tilanteenrakentelussa Kiri on ollut riippuvainen kahtakin pesänväliä vievän Matikan osaamisesta. Kotiutustilanteensa Kiri yrittää saada Carlsonin lisäksi jokeri Aleksi "Jukan poika" Karttuselle.

Mielenkiintoisin tilanne Kirin koostumuksessa on ollut lautasella, sillä joukkueen Ykköspesikseen nostanutta lukkari Lassilaa on syrjäyttämässä lainapelaaja, Sotkamon Jymyn nuori ja lupaava, Kasperi Vehkaoja, joka saattaa löytyä huomennakin lautasen ääreltä. Tämä vapauttaisi myös Lassilan jokeripaitaan, jossa hän on taitavana multipelaajana pelannut sisäpelillisesti kauden parhaimmat ottelunsa sekä pystynyt antamaan arvokasta tulitukea Matikalle.

 – Heillä on lavalla todennäköisesti nuori lukkarismies Sotkamosta. Meidän pitää olla kaarella tarkkana hänen matalan syöttönsä kanssa sekä olla sisäpelissä valmiina vastaamaan hänen todella nopeaan pelitempoonsa. Meidän pitää olla valmiina siihen, että pallo on ilmassa ja pelissä koko ajan.

Kankaanpäähän lupaillaan perjantaille kuumaa ja helteistä keliä, joten lähtökohdat ovat otolliset todelliseen huippuotteluun. Katsomossa yleisö saa nauttia lämpimästä Suomen kesästä sekä kentällä kuumalla kelillä pallo kulkee lujaa, mikä avaa paremmat mahdollisuudet läpilyönteihin ja sisäpelilliseen ilotulitukseen. Kun lähtökohdat otteluun ovat jännittävät, ja vastustajankin riveistä löytyessä tuttuja nimiä, on Kankaanpään kesäperjantai-illassa luvassa huima näytelmä.

 – Me otamme lämmöllä lämmön vastaan. Olemme hyvässä kunnossa ja harjoitelleet hyvin, joten kuuma keli ei pelota. Itse asiassa olemme tässä jo tovin odotelleet kelejä, joissa pallo alkaa kulkemaan. Tämä on hieno mahdollisuus näyttää kotiyleisölle parastamme, joten toivotaan, että kolme pistettä jää hyvän esityksen jälkeen Kankaanpäähän, naulasi Atte tavoitteet helteiseen perjantai-iltaan.

Jos joskus, niin erityisesti huomenna kannattaakin saapua paikanpäälle nauttimaan kuumasta säästä, kuumasta KaMasta sekä kuumasta tunnelmasta! Kolme keskipitkää vihelletään kello 18, ja ennakkoliput otteluun löydät Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa makeaan voittoon sekä tärkeisiin pisteisiin!

 -MK

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Oma Säästöpankki.

Jkyläkiri