Uutiset

Koko perheen ottelu – KaMa kohtaa APV:n perhepelissä

 

Kankaanpään Mailan jatkaa Ykköspesis-kauttaan tiistaina kello 18 alkaen perhepelissä, jossa vastaan asettuu Henri Itävalon ja Miika Anttilan edustama Alavuden Peli-Veikot. Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti, ja molemmat ottelut ovat päättyneet KaMan selviin voittoihin. Ottelu on toinen KaMan kolmen ottelun kotipeliputkesta sekä myös viimeinen ennen reilun viikon mittaista juhannustaukoa.

Tiistainen perhepeli on myös HIPPO-pesiskoulun päätösottelu, jonka jaksotauolla palkitaan tänä kesänä siihen osallistuneet pesäpalloilijan alut. Muutoin perhepelissä on perheen pienimmille mm. pomppulinnaa sekä lakumyyntiä. Varttuneempaan makuun puolestaan helpotusta kovaan helteeseen tarjoaa Move Areenan terassi. Kaiken tämän lisäksi otteluisäntä OP Länsi-Suomi tarjoaa omistaja-asiakkailleen jopa neljän euron (4€) alennuksen pääsylipun hinnasta.

Ottelussa kohtaavista joukkueista KaMa on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut viisi ja hävinnyt kolme. Yhteensä saldo on 14 pistettä, jolla ollaan sarjataulukossa kuudennella sijalla. Edellä vain kahden pisteen päässä on Seinäjoen Maila-Jussit, joka on pelannut jopa kolme ottelua KaMaa enemmän. APV on pelannut yhdeksän ottelua, joista sillä on kolme voittoa ja seitsemän pistettä. Tämä oikeuttaa sarjataulukossa 11:nteen sijaan.

 – Se oli kyllä kaikine käänteineen todella erikoinen ottelu. Meillä vähän ote lipsui jakson loppuja kohden. Itse pelaamisessa ei ollut vikaa, mutta peli-ilme ja pelivire pitää saada vähän paremmin säilymään jaksojen läpi. Kävimme pienillä porukoilla vähän keskusteluja, miten sitä voidaan jatkossa parantaa, palasi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala vielä edellisen Kiri-ottelun antiin, josta ei todellakaan tapahtumia jäänyt puuttumaan.

KaMa lähtee otteluun voittoputkessa kaadettuaan Jyväskylän Kirin edellisessä vaiherikkaassa ja osin uskomattomassakin ottelussa luvuin 2-0 (5-3, 5-4). Kyseessä oli ensimmäinen perättäinen voitto KaMalle, joka oli pelannut koko alkukauden vuorotellen voittaen ja häviten. KaMa on viiden pisteen päässä sekä ylemmästä että alemmasta pudotuspeliviivasta, mutta asemaa parantaa huomattavasti se, että KaMa on pelannut vähiten otteluita koko sarjasta Oulun Lipon kanssa.

 – Peli toki aina aaltoilee otteluiden sisällä, mutta harvemmin kulultaan noin identtisiä jaksoja osuu samaan peliin, ja harvemmin myös hyvän ja huonon hetken ero on saman jakson sisällä noin suuri. Mutta nuo asiat on nyt käsitelty, ja katseet on jo siirretty tähän otteluun. Tänään vielä vähän harjoitellaan ja aamulla tehdään päätös Joen pelaamisen suhteen, paljasti Atte kahdesta edellisestä ottelusta sivussa olleen Joe Vartiamäen olevan jo viittä vaille pelikunnossa.

Tuuletus

Edellisessä kotiottelussa Kiriä vastaan latausta ja tunnetta riitti niin pelaajiston kuin katsomonkin puolella. Kun huomiseksi sääennusteet lupaavat vielä kuumempaa keliä, lupaakohan se samaa myös itse otteluun? Kuva: Juha Levonen

KaMa on kohdannut Alavuden tällä kaudella jo kahdesti, kun joukkueet mittelivät keväällä harjoitusottelussa sekä viime viikon keskiviikkona Alavudella. Molemmat ottelut päättyivät KaMan selviin voittoihin, joista viimeviikkoinen luvuin 0-2 (0-8, 0-5). Ottelut eivät kerro kuitenkaan koko totuutta Alavuden iskukyvystä, sillä se ei ole osin sattumankaan vuoksi päässyt tulemaan kumpaankaan KaMa-otteluun ykköskokoonpanollaan.

 – Kaksi kertaa on nyt Alavus kohdattu, ja molemmat ottelut kääntyivät varsin selkeästi meille. He ovat kuitenkin joutuneet molempiin otteluihin tulemaan todella vajavaisella kokoonpanolla, ja siihen tulee muutos huomenna. Se luo varmasti heille uskoa ja revanssihenkeä pelaamiseen, kun saavat vihdoin armeijamiehet ja muut vahvistukset paikalle. Uskon, että huomenna nähdään täysin erinäköinen APV kuin viikko sitten, painotti Atte.

Tiistaina Kankaanpää Areenalla varmasti nähdäänkin huomattavasti kovempi APV-lauma kuin aiemmissa otteluissa. APV:n vaarallisuudesta kertoo esimerkiksi se, että edellisessä ottelussaan se otti jakson ehkä koko Ykköspesiksen suurimmalta ennakkosuosikilta, Haminan Palloilijoilta, hävittyään tiukan ottelun supervuoroparissa 1-2 (3-2, 2-4, 0-2). Tuohon otteluun APV pääsi jo lähes ykköskokoonpanollaan, jota sillä ei ole ollut KaMa-otteluissa käytettävissään.

 – Palavereissa olemme korostaneet, että tästäkin ottelusta on jälleen jaossa yhtä monta pistettä kuin aiemmistakin, ja yhtä kovaa pitää tehdä töitä kuin kaikkien muidenkin voittojen eteen. Emme saa katsella menneitä pelejä ja tuloksia, ja tuudittautua niihin. Vaade on huomennakin iso, sillä tässä sarjassa ei ole yhtäkään joukkuetta, jota vastaan voisi lähteä huonolla valmistautumisella. Siinä käy joka kerta kylmät.

Parhaimmillaan KaMa-kasvatti Henri Itävalon pelinjohtamalla APV:lla on käytössään vaarallinen nippu, jonka kärkimiehiä ovat kokeneet Superpesis-pelurit Jaakko Erkkilä, Mikko Hakomäki ja toinen KaMa-kasvatti Miika Anttila. Anttila on ollut vaivojen vuoksi sivussa edellisistä otteluista, mutta tekee todennäköisesti paluun kokoonpanoon vanhalla kotiareenallaan. Lisäksi hallitsevan Suomen mestarin Vimpelin Vedon pelaajia nähtäneen mukana farmisopimuksen myötä.

 – Alavuden kärkipelaajat ovat kovalyöntisiä ja heidän koko keskipalkkinsa lyö palloa todella kovaa. Meidän pitää onnistua ulkona jälleen nollatilannepelaamisessa ja yrittää pitää Erkkilä, Hakomäki sekä Anttila vähillä tilanteilla. Oma pelaaminen pitää olla toki aina kunnossa, mutta erityisen hyvin pitää onnistua pitämään etenijät pois tuon kolmikon edestä tai ainakin vähintään saada paloja alle ennen heidän lyöntivuorojaan, näki KaMan viuhkamies erityiskohteet, joissa pitää onnistua, jotta pisteet jälleen Kankaanpää Areenalle jäävät.

Lähtökohdiltaan tiistain perhepeli on siis huomattavan paljon jännittävämpi kuin pelkästään edellisten otteluiden tuloksia katsomalla voisi kuvitella. KaMa saa tehdä pisteiden eteen täyden päivätyön ja tarvitseekin kotiyleisönsä vankan tuen. Edellisessä Kiri-ottelussa monien vaiheiden keskellä kotikattilakin lämpeni mukavasti ja alkoi porisemaan myös pelaajien suuntaan. Tämä otettiin KaMan miehistössä suurella ilolla vastaan.

 – Joukkue oli todella hyvillä mielin edellisen ottelun tunnelmasta. Me toivomme ja haluamme, että katsomossa olisi mahdollisimman paljon ihmisiä ja meteliä. Rohkeasti vain ääntä peliin ja kannustusta katsomoon! Se tuo aina ekstralatausta sekä sytyttää joukkuetta, kun pelaajat huomaavat, että katsomossakin osataan heittäytyä oikein kunnolla pelille, lähetti Atte lopuksi joukkueen terveiset KaMa-faneille.

Huomenna mennään taas! Jännittävä taistelu tärkeistä pisteistä vihelletään käyntiin kello 18 alkaen. Perhepelissä tekemistä riittää myös pienimmille pomppulinnasta alkaen. Lasten päästessä otteluun ilmaiseksi tarjoaa otteluisäntä Osuuspankki myös aikuisille omistaja-asiakkailleen pääsylipun hinnasta jopa neljän euron (4€) alennuksen. Tervetuloa siis helteiselle Kankaanpää Areenalle kannustamaan jälleen KaMa voittoon!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Länsi-Suomen Osuuspankki.

 -MK


Apv