Uutiset

KaMa murskavoittoon alkuvaikeuksien jälkeen

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö kohtasi Kankaanpää Areenan kuuman tiistai-illan perhepelissä Alavuden Peli-Veikot. Aiemmista kohtaamisista huomattavasti vahvistunut Henri Itävalon pelinjohtama APV osoitti vaarallisuutensa, mutta alkushokista toivuttuaan KaMa otti ottelun hallinnan itselleen. Alavus kaatui lopulta upean esityksen jälkeen kauden ennätysyleisön edessä luvuin 2-0 (5-2, 9-0).

APV rakenteli avaussisävuorossa ajolähdön yhdellä palolla. Merkatun lyönnin KaMa torjui, mutta Lauri Juurakon toinen sipaisu tippui väliin juoksun arvoisesti. Jakson alku sujuikin vieraiden hallinnassa, kun KaMan sisäpeli haki uomiaan vieraiden rakennellessa seuraavissa vuoroissa palottomia ajolähtöjä. Vieraiden paras yritys oli kolmannen aloittavalla, mutta Arttu Vilanderin huippusuoritus piti lukemat 0-1:ssä. Tasoittavalla alkoi lopulta tapahtua.

 – Meillä oli vähän väsynyt ja apea peliin lähtö emmekä olleet ihan terävimmällä jalalla. Alavus oli himpun verran parempi Mikkolanahon lyöntiin asti. Varmaan jalka ja mielikin vähän painoivat, kun olemme nyt näissä hellekeleissä pelanneet paljon ja harjoitelleet todella kovaa. Joskus ottelut ratkeavat yksilösuorituksiin, ja tänään "Mikkis" otti meidät reppuselkään avausjaksolla, pohti KaMan pelinjohtaja Atte Hakala syitä nihkeään ottelun alkuun.

APV:n ulkopelivirheet lahjoittivat KaMalle takatilanteen, ja Juuso Vuorenmäki kiitti tasoittamalla ottelun merkkaamattomalla tappikumuralla. Seuraavasta takatilanteesta Sami Mikkolanaho iski pallon maisemiin kakkosluukusta kunnarin arvoisesti. Tuplajuoksukin tuli vielä Rasmus Paanasen merkatun laakalyönnin tippuessa komeasti väliin. Vieraiden takaa-ajo jäi lopulta yhteen harhaheitolla saatuun juoksuun, joten avausjakso merkattiin KaMalle luvuin 5-2.

 – Ensimmäisellä jaksolla olimme aika kauan pelin päällä, mutta emme lopulta saaneet käytettyä paikkojamme hyväksi ja lyötyä yhtä enempää. Mikkolanahon keitaalle lyönnin jälkeen olimmekin apukuskin paikalla koko loppupelin. Kaveri oli tuon verran parempi kuin lukemat näyttävät. Siinä alkoi tulemaan sitten komeitakin lyöntejä, kun olimme avustaneet KaMan vauhtiin, näki puolestaan vieraiden ykköspalkittu Jaakko Erkkilä ottelun kulun.

 – Koko ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvää sekä sisällä että ulkona. Olimme siinä kuskin paikalla ja saimme hyvin tilannetta, mutta kotiuttaminen oli vähän murheena. Ensimmäinen jakso meidän olisi pitänyt ottaa, mutta valutimme jakson käsistä omilla virheillämme. Toisella jaksolla ei sitten ollut enää mitään palaa, kun kaveri löi niin hienosti, ettemme pysyneet enää millään kyydissä, komppasi APV:n pelinjohtaja ja KaMa-kasvatti Henri Itävalo Erkkilää.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. KaMa otti heti kuskin paikan, kun yhden palon ajolähdöstä juoksut iskivät komeilla merkatuilla lyönneillä Vuorenmäki, Mikkolanaho sekä Joona Anttila. Tasoittavalla KaMa torjui APV:n pyristelyt ja löi sisävuorossaan lisää löylyä. Karkelot aloitti Aapeli Suvisalmi, kun kakkosraja puhkesi yhden juoksun arvoisesti. Perään rakentui ajolähtö, josta komeilla lyönneillä onnistui sama kolmikko kuin edellisessäkin sisävuorossa.

 – Jaksotauolla puhuimme, että pelaamista pitää parantaa joka osa-alueella ja kierroksia pitää nostaa. Teimme kaikkemme, että saimme pumpattua ensimmäiseen sisävuoroon fiilistä sekä kaaripelaamista, ja tänään siinä onnistuttiin. Toisella jaksolla ei enää ollut epäselvää, miten tässä tulee käymään, kun pojilla alkoi osumaan palloon ja ulkopelikin terävöityi aika tavalla, kertoi KaMan pelipäällikkö Hakala kärmeskeitosta, jota jaksotauolla keiteltiin.

7-0 tilanteessa peli rauhoittui Alavuden tyytyessä kohtaloonsa. Toisen tasoittava vuoro olikin ottelun ensimmäinen, jossa APV jäi kolmostilanteitta eikä se enää lopun ottelunkaan aikana tuota pesää nähnyt. KaMan osalta lukemia kaunisteli Sami Mikkolanaho onnistuttuaan jäljellä olevissa sisävuoroissa komeissa tappikumurakotiutuksissa. Ottelu paketoitiin lopulta APV:n kolmen peräkkäisen ykköspalon myötä KaMan viedessä kolme pistettä 9-0 jaksovoitolla.

 – Voitto lämmittää mieltä. Meillä oli todella nihkeä startti peliin, mutta sitten onnistuimme vähän nyppäämään. Toinen jakso menikin aika pelleilyksi toisesta vuorosta alkaen. Kolme pistettä oli tavoite ja mahtavaa, että se saatiin. Meillä on nyt useampi 2-0 voitto alla, joten on kyllä hieno lähteä juhannuksen viettoon tällaisen esityksen jälkeen, makusteli KaMan ykköspalkittu ja peräti seitsemän juoksua lyönyt Mikkolanaho.

 – Hieno voitto ja tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Olemme pelanneet muutaman pelin jo aika hyvin, mutta vielä pojat joutuvat kyllä vähän harjoittelemaan ennen kuin päästämme heidät kunnolla juhannuksen viettoon. Pienten voimaharjoitteluiden jälkeen onkin sitten hieno lähteä muutaman päivän huilille, totesi puolestaan Atte pilke silmäkulmassa.

Kankaanpääläisyleisö pääsi jälleen nauttimaan huikeista tapahtumista sekä mahtavasta pesäpalloiloittelusta! Nyt rauhoitutaan reilun viikon mittaiselle juhannustauolle, sillä KaMan kausi jatkuu ensi viikon keskiviikkona Kankaanpää Areenalla kauden sensaatiojoukkue Kannuksen Uraa vastaan. Ennakkoliput otteluun voit napata Tiketistä. Tervetuloa jälleen tuolloin kannustamaan KaMaa kohti voittoa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK