Uutiset

KaMa haastaa kotonaan alkukauden sensaatiojoukkueen

 

Juhannustauko on lusittu ja miesten Ykköspesis jatkuu jälleen! Kankaanpään Mailan kausi jatkuu keskiviikkona Kankaanpää Areenalla, kun vierailemaan saapuu kovassa vireessä alkukaudesta ollut Kannuksen Ura, joka nousi tänään tiistaina sarjakärkeen voittamalla Alavuden Peli-Veikot kotonaan suoraan 2-0. Jännittävä kohtaaminen vislataan Pohjois-Satakunnan kehdossa käyntiin kello 18.

Kolmen ottelun voittoputkessa peliin saapuva KaMa on kuluvalla kaudella voittanut kuusi ottelua ja hävinnyt kolme. Keräämillään 17 pisteellään se löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta juuri ylemmän pudotuspeliviivan alapuolelta. KaMaa kaksi ottelua enemmän pelannut Ura on myös voittanut kaksi ottelua KaMaa enemmän, ja nousi tänään neljänneltä sijalta sarjakärkeen, kun pistesaldo koheni kolmen pisteen myötä 24:ään.

 – Sarja on kyllä ollut huipputasainen – kuka vain voi voittaa kenet tahansa. Meilläkin on vähän heikkojen hetkien myötä jäänyt joku piste ottamatta, ja nykyinen tilanne on varmasti jokaiselle hyvä muistutus siitä, että se yksikin piste voi olla lopulta todella arvokas. Nyt on hieman kirittävää vielä kärkikahinoihin, mutta nykyinen voittoputki antoi meille jo oikein mukavasti happea loppukaudeksi, spekuloi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala tasaista Ykköspesistä.

Viime kaudella vasta putoamiskarsintojen kautta Ykköspesiksessä säilynyt Ura jakoi keväällä mielipiteitä kausiennakoissa. Toisaalta joukkuetta veikkailtiin taistelemaan jälleen putoamista vastaan, mutta talven jälkeiset merkit saivat monet myös veikkaamaan Kannusta kauden yllättäjäjoukkueeksi. Harva kuitenkaan varmasti arvasi, että kauden lähestyessä puoliväliään, Ura johtaisi koko sarjaa.

 – Itselleni ei Uran vahva kausi ole tullut yllätyksenä, sillä heillä oli jo talvella kasassa sen luokan ykköskärki, että ajattelin, että sillä kyllä pitää pärjätä tässä sarjassa hyvin. Muutoin heillä on sisällä todella tasapainoinen joukkue, jossa on hyvät jalat, ja kotiutusvastuu jakautuu monelle pelaajalle. Kakkoskärjestäkin löytyy vielä hyviä kumuralyöjiä. Lisäksi he ovat ulkona todella heittovoimainen joukkue, kuvaili Atte huomisen vastustajan vahvuuksia.

Uran kolmesta tappiosta kaksi on tullut Puijon Pesistä vastaan, mutta muuten joukkue on kaatanut vakuuttavasti myös sarjan kärkijoukkueita. Koko kaudella joukkue on poistunut kentältä kokonaan ilman pisteitä ainoastaan toisesta PuPea vastaan pelatusta ottelusta. Juhannustauon alla Uran kone tuntui yskivän, kun se koki mm. yllätystappion sarjajumbo Loimaalle, ja keräsi muutoinkin vain kolme pistettä kolmesta ottelusta.

 – Ihan sarjakärkeen kuitenkaan harva heitä varmasti kuvitteli. Mutta tämä sarja on todella tasainen ja heillä on peli lähtenyt rullaamaan hyvin. Alkuun kun pääsivät vielä etenemään voitosta voittoon, niin onhan siinä varmasti syntynyt positiivisuuden kierre, joka on ruokkinut heidän virettään edelleen, näki Atte puolestaan syyt Kannuksen huiman alkukauden takana.

355336703 747557397374937 1521722333886944852 n

Myös KaMa ja yleisö on päässyt nauttimaan viime kierroksilla positiivisuuden kierteestä. Tunnelma oli katossa edellisesssä ottelussa Sami Mikkolanahon kunnarin ja tuplajuoksun myötä. Kuva: Juha Levonen

Juhannustauko tuntui kuitenkin tehneen terää, ja tänään tiistaina joukkue kaatoi kotonaan APV:n vakuuttavasti 2-0 (5-4, 7-2). Ura on ollut kuluvalla kaudella varsin kokonaisvaltainen joukkue. Sen ulkopeli ei ole sarjan timanttisinta, mutta sarjan toistaiseksi parhaana sisäpelijoukkueena siihen ei ole ollut tarvettakaan. Ainoana joukkueena jo 100 juoksun rajan rikkonut Kannus on lyönyt 14 juoksua enemmän kuin tilaston toisena oleva Haminan Palloilijat.

 – Loimaalla heille tuli sysimusta jakso ja ennen juhannusta oli vähän vaikeaa, mutta tuollaisia jaksoja tulee jokaiselle jossain vaiheessa kautta. Ei se varmasti itseluottamusta hetkauta, jos muutoin on päässyt pelaamaan siinä positiivisuuden kierteessä ja voittoja on paljon takana, kuten tänään he jälleen osoittivat, tyrmäsi Atte spekuloinnit Kannuksen mahdollisesta vireen laskusta juhannuksen alla.

Uran joukkueen runko koostuu jo pitempään Ykköspesistä pelanneista omista kasvateista. Se on siis sarjaan varsin kokenut joukkue, ja yhteistyö Superpesis-seura Kempeleen Kirin kanssa on tarjonnut sille kovia vahvistuksia pitkin kesää, joskin se on takonut kovia voittoja myös ilman apumiehiä. Uran aseena on ollut Teemu Hollannin ja Konsta Launosen johtama huippunopea ja -tehokas kärki, jota on säestänyt hyvin Eliel Koskela.

Kärjen tehtyä tehokkaasti tilannetta, on Kannuksen seuraava vahvuus sen kotiutusosaston laajuudessa. Vaikka se on lyönyt sarjassa eniten juoksuja, ei sillä silti ole ainuttakaan pelaajaa lyöjätilaston top5:ssä ja vain kaksi miestä top20:ssäkin. Nuo kaksi ovat myös sen ulkopelin johtavat ja kokeneet pelurit Henri Heikkinen ja lukkari Antti Toivola, joka jo viime kaudella nosti Alajärven Ankkurit Superpesikseen.

 – Kannuksella on kova joukkue, joka on pelannut koko kauden hyvin. Juoksuvoimaa löytyy paljon sekä viime aikoina lyöjäjokeri Juho Ammesmäki on ollut todella kovassa lyöntivireessä. Siihen vielä ulkopelin kapellimestarina Toivola, joka on sarjan ehdotonta parhaimmistoa lukkarina, niin onhan tämä meille kova haaste, nosti Atte vastustajalta esiin tuttuja nimiä, joista Ammesmäki on hänen vanhoja suojattejaan Ikaalisten Tarmosta.

KaMan viimeisin peli oli viime viikon tiistaina, jonka jälkeen joukkue harjoitteli vielä aina torstai-perjantaiakselille asti. Maanantaina joukkue palasi juhannuksen vietosta sorvin ääreen parin lajiharjoituksen myötä. Isompia loukkaantumisia joukkueessa ei ole, ja KaMa pääseekin haastamaan Ykköspesiksen sarjakärkeä varsin hyvistä lähtökohdista.

 – Hyvillä mielin voimme lähteä otteluun. Juhannus meni mukavasti, ja saimme hieman rauhoittua ennen heinäkuun kovaa peliruuhkaa. Nyt pääsemme huomista kohti hyvillä ja virkein mielin. On oikein hienoa päästä haastamaan sarjakärki, ja pitkästä aikaa pääsemme lähtemään otteluun altavastaajana. Uskon, että se on meille oikein mukava tilanne, kun ei tarvitse liikaa paineita itselleen kasata, tarjosi Atte ennakkosuosikin viittaa vastustajan harteille.

Huomenna mennään taas! Ennen viikonlopun tuplavieraspelireissua ja ensi viikon leiriottelua kankaanpääläisyleisö pääsee nauttimaan jälleen mahtavasta pesäpalloviihteestä, kun KaMa haastaa Ykköspesiksen tämän hetken valtiaan. Ennakkoliput kello 18 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon ja jatkamaan voittoputkeaan!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Kuljetus T. Roskala Ky.

 -MK


Ura