Uutiset

KaMa jatkoi voittoputkeaan murskavoitolla sarjakärjestä

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui juhannustauon jälkeen keskiviikkona kärkiottelulla sarjaa johtanutta Kannuksen Uraa vastaan. Kolmen ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt KaMa näytti olevansa Kankaanpää Areenan isäntä eikä antanut sarjakärjestä otteluun lähteneelle Uralle mitään mahdollisuuksia. Voittoluvuiksi kirjattiin huimat 2-0 (5-2, 12-1).

  Aapeli pelasi loistavan ottelun lautasella. Paremmin ehkä jopa kuin uskalsi edes toivoa. Mitään hätää ei ollut eikä Rassen poissaolo tänään näkynyt, mutta toivotaan silti, että saisimme miehen viikonlopuksi pelikuntoon, kiitteli KaMan pelinjohtaja Atte Hakala heti ottelun jälkeen varalukkari Aapeli Suvisalmea, joka joutui tuuraamaan sairastunutta Rasmus Paanasta.

Avausvuoroparissa joukkueiden vahva ulkopeli nollasi muutamat kotiutustilanteet. KaMa otti ottelun hallinnan toisen aloittavalla, kun kärki rakensi nopeasti palottoman ajolähdön, ja Arttu Vilanderin komea tappikumura upposi kenttään. Lisää tuli Juuso Vuorenmäen toimesta, kun korkeaan syöttöön hidastettu linjalyönti toimi mainiosti. Samaa asetta käytti Sami Mikkolanaho, ja tilanne oli nopeasti 3-0, kun polttoheitto ei jäänyt kotipesässä räpylään.

 – Altavastaajana lähdimme kärkiporukkaa haastamaan, mikä oli meille vähän erilainen tilanne, kun olimme itse olleet monessa pelissä nyt ennakkosuosikkeja. Jännittyneen tunnelman aisti kyllä kopissa pitkän juhannustauon jälkeen, ja itseäkin vähän mietitytti, miten homma lähtee kulkemaan. Olikin sitten lopulta niin sanottu pöljä päivä ja hienoja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, mikä lämmittää kyllä mieltä, paljasti KaMan ykköspalkittu Arttu Vilander tunnelmia kopista reilun viikon ottelutauon jälkeen.

Ulkovuoro nollasi nollasi Uran, ja kolmas vuoro jatkoi KaMan painetta, kun kakkoskärki rakensi ajolähdön. Tästä Vili Siltalan kolmospuolen pussari muutti lukemat 4-0:aan. Tasoittavalla Urakin sai kuparisen rikki, kun juoksija ehti kotiin juuri ennen kolmatta paloa. Viimeisessä vuoroparissa KaMan iloisen peli-ilmeen tuloksena Santeri Heinimäki lisäsi johtoa taidokkaalla varsilyönnillä. Uran kirin jäätyä yhteen juoksuun, merkattiin avausjakso isännille 5-2.

 – Näki, että meillä oli väsy sekä ulkopelissä poissaoloja emmekä päässeet normaalilla rosterilla pelaamaan. KaMa käytti kyllä tilanteen hyvin hyväkseen. Valtavan hyviä lyöntejä tuli paljon, joten ei siinä lopulta ollut paljoa tehtävissä. Tämä oli meiltä väsynyt ohipeli, mutta mitään ei sovi ottaa KaMalta pois, sillä pelasivat ylivoimaisesti parasta peliä, mitä meitä vastaan on kukaan tällä kaudella pelannut. Ei meillä ollut mitään jakoja, myönsi vieraiden pelinjohtaja Jarmo Kauppinen.

355348824 747559607374716 3093198440693818118 n

1+5 lyönyt, kolme tuonut sekä peräti 11 kärkilyöntiä 92% tehoilla kerännyt Arttu Vilander ei malttanut pysyä kultapotasta erossa yhtä peliä kauempaa ja saa kantaa sitä jälleen seuraavassa ottelussa. Kuva: Juha Levonen

Toinen jakso alkoi vieraiden osalta täydellisesti, kun heti ensimmäisellä lyönnillä Teemu Hollanti iski kolmosrajasta harvinaisen kunnarin. Tämän jälkeen Uran sisäpeli kuitenkin sakkasi pahasti ja vuoro suli tyhmiin ykköspaloihin. Tasoittavalla KaMa rakensi ajolähdön, josta kahdella palolla onnistui Sami Mikkolanaho pussarillaan. Viimeisellä odotettiin koppia, mutta koppiasennosta lähtenyt merkattu kumura yllätti kaikki vieden KaMan 2-1 johtoon.

  Pakko myöntää, että hirveästi ei jäänyt pelistä mitään mieleen. Aika raskaat kaksi päivää ollut, kun eilen pelattiin kotona. Kolmostilanteet hävittiin reilusti, ja meidän 11 kolmostilanteella harvemmin voittaa peliä. Sisäpeliin jäi paljon petrattavaa, mutta uskon, että pystymme tästä kyllä seuraavaan otteluun lauantaille Alavudelle parantamaan. Kova tahti jatkuu, jutteli ansaitusti vieraiden ykköspalkinnon napannut Hollanti lehdistötilaisuudessa.

Tämä katkaisi vieraiden selän, ja loppujakso oli KaMan näytöstä. Iloittelun aloitti Vilander, kun palottomassa ajolähdössä tappikumura tippui väliin. Tämän jälkeen esimerkkiä seurasivat Joona Anttila, Eetu Heiniluoma ja Joe Vartiamäki, jotka kaikki iskivät ajolähdöstä pallon viimeisellä lyönnillä väliin. Kolmannen tasoittavalla pullo aukesi jälleen Vilanderin vuorolla, kun takakenttä puhkesi ajolähdöstä kunnarin arvoisesti. Murskaavat loppulukemat 12-1:een kaunistelivat vielä kakkospalkittu Vartiamäki sekä neljä lyönyt Mikkolanaho.

 – Tiesimme, että sisällä voi tulla vaikeaa Toivolan korkean tolpan kanssa, ja välillä niin meinasi käydäkin. Saimme sitä kuitenkin lopulta hyvin kiinni ja onnistuimme muutenkin hyvin pelin alla katsotuissa jutuissa. Saimme oikeisiin paikkoihin kovia ratkaisuja ja palloa väliin sekä ulkona oli riittävän hyvä peli tänään. Vastustaja ei varmasti tänään pystynyt parhaimpaansa, mutta tämä oli silti meiltä yksi parhaimmista otteluista tällä kaudella – ellei jopa paras, hykerteli KaMan pelipäällikkö Hakala tyytyväisenä.

 – Tätä se Kankaanpään Maila varmasti sitten vaarallisimmillaan on, kun peli kulkee. Kotiyleisölle hieno ottelu, ja toivottavasti saadaan jatkossa vielä lisää väkeä kannustamaan. Nyt on juhannus levätty ja saunottu, joten eiköhän me jakseta painaa. Pelaamaanhan tänne on tultu, totesi vielä Vilander lopuksi pilke silmäkulmassa heinäkuun otteluruuhkan edellä.

Huhhei mikä ottelu! KaMan kausi jatkuu vierasreissulla, kun viikonlopun tuplaotteluissa joukkue matkaa Jyväskylään ja sieltä Kuopioon. Kotiherkkua on jälleen tarjolla ensi viikon torstaina, kun vastaan asettuu Oulun Lippo. Tuo ottelu on Kankaanpäässä järjestettävän Tenavaleirin leiriottelu. Otteluun tulee pari tuhatta katsojaa, joten jonojen välttämiseksi kannattaa liput hankkia ennakkoon Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK