Uutiset

KaMasta viisi Ykköspesiksen Itä-Länteen – Hanki lippusi nyt!

 

Heinäkuu on Kankaanpäässä pesäpalloilun superkuukausi. Perjantaina Pohjois-Satakunnan kehdossa päättyi historian suurin Tenavaleiri, joka toi paikkakunnalle noin 1800 leiriläistä taustajoukkoineen. Lauantaina 15.7. Kankaanpää Areenalla pelataan puolestaan historiallinen Ykköspesiksen Itä-Länsi, jossa nähdään runsaasti kankaanpääläisväriä.

Niin perinteikäs pesäpallopaikkakunta kuin Kankaanpää onkin, on aikuisten Itä-Länsi sille harvinaislaatuinen huippupesistapahtuma. Kankaanpäässä on aiemmin pelattu tyttöjen Itä-Länsi 1977 ja poikien Itä-Länsi 1988 sekä naisten Liitto-Lehdistö-ottelu 1985, mutta Idän ja Lännen aikuispelaajien kohtaaminen on laatuaan ensimmäinen.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin viimeksi Varkaudessa 2018 sekä tätä ennen Haminassa 2014-16. Naisten puolella tapahtumassa tehdään puolestaan historiaa, sillä Ykköspesiksen arvo-ottelua ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä. Naisten ottelua todistettiin edellisen kerran Ylöjärvellä 30 vuotta sitten kaudella 1993.

Ykköspesiksen Itä-Lännessä valitsijoina toimivat naisten puolella Idässä Niko Kaukovalta ja Lännessä Olli-Pekka Pauna. Miesten puolella Idän joukkueen valitsi Teemu Huhtakangas ja Lännen puolella tuttu mies, KaMa-kasvatti Mika Kulmala, joka luotsasi Manse PP:n Superpesikseen 2019 sekä toimi kaksi edellistä kautta KaMan edustusjoukkueen pelinjohtajana.

Naisissa Idän pelinjohtajina toimivat isä ja poika Pattijoen Urheilijoista, Sami ja Juha Karjaluoto. Miehissä Itää luotsaavat Jyväskylän Lohen Jussi Muilu ja Saku Havukainen. Naisten Lännen viuhkassa nähdään ex-KaMa Aleksi Mäkelä Pöytyän Urheilijoista, ja parikseen hän saa Jaakko Kultalahden Lappajärven Veikoista. Miehissä viuhkaa pitelee Seinäjoen Maila-Jussien Juha-Pekka Soini parinaan seuraava tuttu mies, KaMan pelinjohtaja Atte Hakala.

Joukkueisiin valittiin vähintään yksi pelaaja jokaisesta Ykköspesis-joukkueesta. Naisten puolella Kankaanpään Mailajunioreista otteluun valittiin Julia Korkiamäki. Miesten puolella KaMasta otteluun valittiin puolestaan peräti neljä pelaajaa; Joonas Peltomäki, Teemu Utunen, Arttu Vilander sekä Juuso Vuorenmäki. Kaikki otteluun valitut pelaajat löydät tämän linkin takaa.

Liput myynnissä – Hanki omasi nyt!

Naisten ottelu vihelletään käyntiin lauantaina 15.7. kello 13. Miesten ottelu pelataan tuon ottelun jälkeen kello 16 alkaen. Tapahtumaan myydään aikuisten päivälippuja, johon sisältyy molemmat ottelut. 16-vuotiaat ja tätä nuoremmat pääsevät sisään ilmaiseksi. Ennakkoon voit lippusi hankkia Tiketistä. Huomaa kuitenkin 10 lipun ostorajoitus. Myöskään jo loppuunmyytyjä VIP-lippuja ei ole enää saatavilla.

Ensi viikonloppuna on siis Kankaanpäässä luvassa historiallinen huippupesistapahtuma! Otteluiden lisäksi tapahtuma-alueelle on luvassa myös paljon muuta tekemistä ja virikettä. Kun vielä molemmissa otteluissa päästään näkemään runsaasti kankaanpääläisväriä sekä entisiä ja nykyisiä KaMa-hahmoja, ei tätä todellakaan kannata jättää välistä! Nappaa siis lippusi Tiketistä ja varmista pääsysi Kankaanpää Areenalle – Tervetuloa!

Lisätietoja:

Jani Mäntylä (KaMa)
jani.mantyla@honkatrading.com
050 379 9998

Miika Rantatorikka (PPL)
miika.rantatorikka@pesis.fi
040 502 2035

Itälänsi