Uutiset

KaMa Koplan kohtaamisen kautta kalaan Keski-Suomeen

 

Kahden viikon tauon jälkeen Kankaanpään Mailan Ykköspesis-miehistö palaa jälleen kotikentälleen, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkue. Runkosarjaa on jäljellä enää vain noin kolmannes, mutta kohtaaminen on joukkueille vasta kauden ensimmäinen. Kolme puolipitkää kuuluvat tuomarin pillistä kello 18.

KaMa lähtee otteluun runkosarjan kuudennelta sijalta, kun sillä on yhdeksän voiton ja kuuden tappion jälkeen kasassa yhteensä 24 pistettä. Kouvolan Pallonlyöjät on pelannut KaMaa ottelun enemmän ja kuuden voiton ja kymmenen tappion myötä sillä on kerättynä 19 pistettä. Molemmat joukkueet lähtevät peliin myös kahden ottelun voittoputkessa, joten perjantaina toisen putki jatkuu ja toisen katkeaa.

 – Tilanne joukkueessa vaikuttaa hyvältä ja kaikki ovat terveitä sekä pelikuntoisia. Olemme saaneet rauhassa huilata pohjoisen matkan rasitukset pois sekä harjoitella hyvin. Nyt sitten tuplaottelua kohti, mutta vain yksi peli, jakso, vuoropari ja sisävuoro kerrallaan. Ajatukset eivät saa harhailla yhtään pidemmälle, jutteli KaMan pelinjohtaja Atte Hakala kotiottelun alla.

KaMan lauantainen vastustaja Jyväskylän Lohi löytyy ylempien pudotuspelien viivan yläpuolelta neljänneltä sijalta kuusi pistettä KaMaa edellä. KPL taasen on juuri alemman pudotuspeliviivan alla yhdekstäntenä viiden pisteen päässä KaMasta. Tulevat kaksi ottelua siis sanelevat hyvin paljon, mistä KaMa loppukauden aikana pelaa. KaMan tilannetta kuitenkin parantaa, että se on pelannut sarjasta vähiten otteluita.

 – Ykköspesis on ollut nyt tänä vuonna huipputasainen sarja, ja päävastustajat vaihtuvat melkein päivittäin ja kierroksittain tulosten mukaan. Nyt pitää vain saada joka peliin itsensä täyteen tikkiin sekä pyrkiä parhaimpaansa samalla kuitenkin hyväksyen se, että runkosarja tuskin päättyy yhdeksään peräkkäiseen tykkiotteluun, muistutti Atte.

KaMa pääsee viikonloppuun siis kahden ottelun voittoputkessa, kun se viime viikon pohjoisen kiertueelta nappasi kaksi makeaa voittoa supervuoroparien jälkeen Simon Kiristä sekä Oulun Liposta. Ottelut itsessään olivat hyvin kaksijakoisia, mutta voitot varmistivat sen, että KaMa on iskuetäisyydellä runkosarjan neljän joukosta sekä nousukarsinnoista. Supervuoroparit antoivat myös arvokasta kokemusta tiukkojen otteluiden kääntämisestä voitoiksi.

 – Pohjoisesta jäi käteen hyvät supervuoroparit, ailahtelevia otteita sekä ulkopelivirheitä. Nyt meidän pitää saada fokus koko peliin, kun edellisissä olimme mukana vain puolet pelistä. Kun virheen jälkeen emme tee heti seuraavaa virhettä, ja luotamme omaan tekemiseen ja suorittamiseen, niin olemme kyllä vahvoilla ja taistelemassa voitosta, näki Atte asiat, joita parantamalla voitto Kankaanpää Areenalle perjantaina jäisi.

Aapeli

Jos KaMan peliruuhka on vasta alkamassa, niin Koskenkorvan Urheilijoiden kaksoisedustuspelaaja Aapeli Suvisalmella se on jo päällä. Keskiviikosta torstaihin hän oli KoUn mukana Itä-Suomessa, ja tällä tietoa hän on KaMan mukana perjantain ja lauantain vain palatakseen KoUn riveihin jälleen sunnuntaina. Kuva: Juha Levonen

Kankaanpää Areenalle saapuu hyvävireinen vastustaja, sillä KPL on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä, ja saapuu otteluun siis kahden ottelun voittoputkessa. Alkukauden Ykköspesiksen häntäpäässä majaillut joukkue on tekemässä kovaa nousua sarjan keskikastiin, ja on enää vain kolmen pisteen päässä kahdeksatta sijaa, ja suoraa sarjapaikan säilyttämistä, pitävästä Jyväskylän Kiristä.

 – Molemmat perjantain joukkueet ovat aivan Ykköspesiksen kärkeä kolmostilanteiden määrissä mitattuna. Tilannetta siis varmasti syntyy huomennakin. Kopla on nyt saanut viime otteluissa paljon läpilyöntejä, mikä on heidän nosteensa taustalla. Näkisin, että se kummalla takatilanne toimii huomenna paremmin niin sisäpelissä kuin ulkonakin, tulee voittamaan ottelun, analysoi Atte.

KPL on siitä mielenkiintoinen Ykköspesis-joukkue, että se on täysin rehellinen kakkosjoukkue Superpesis-isoveljelleen. Pelaajistosta voi löytyä koviakin nimiä, tai sitten kärkimiehiä imetään pääsarjaan poissaoloja paikkaamaan. Esimerkiksi tällä hetkellä ykköskärjen miehet Ville Pesu, Eemeli Laine ja Aapo Kinnunen ovat lukkari Aleksi Vainion lisäksi Superpesis-joukkueen mukana, vaikka joukkueen viime aikaisissa otteissa se ei olekaan näkynyt.

 – Oli siellä sitten ketä tahansa huomenna kokoonpanossa, niin Kopla on hyvin valmennettu ja hyvin taitava pesäpallojoukkue. Heillä on nuori ja intoa täynnä oleva joukkue, jossa kaikilla on kovia tavoitteita peliuralleen sekä intoa pelata miesten pelejä. Lajitaitavuuden lisäksi huomion arvoista on, että heillä on todella nopea joukkue, jossa lähes kaikki pelaajat ovat juoksijoita, tiesi Atte kertoa.

Perjantaina Kankaanpää Areenalla nähdäänkin varmasti joukko tulevaisuuden huippupelaajia, sillä joukkue koostuu pitkälti KPL:n sekä lähialueiden joukkueiden nykyisistä sekä aivan viime kausien poikien Superpesis-pelaajista. Viime kierroksilla joukkueen kantavia voimia ovat esimerkiksi olleet 2003 syntynyt Santeri Pasi, 2005 syntynyt Toni Tossavainen sekä vuosimallia 2006 oleva Aaron Honkanen.

 – Meidän pitää olla ulkona hereillä koko ajan ja lyöntijärjestyksen joka kohdassa. Heillä on periaatteessa mahdollisuus lähteä pelaamaan sisäpeliä mistä kohdasta tahansa, mikä kyllä rikkoo nykypesäpallon normaaleja lainalaisuuksia. Tämän vuoksi nollatilanne onkin huomenna erityisen tärkeässä asemassa ulkopelissämme takatilanteen lisäksi.

Perjantaisen kotiottelun jälkeen KaMalla ei ole aikaa jäädä juhlimaan voittoa tai harmittelemaan tappiota. Katseet on käännettävä nopeasti seuraavaan otteluun, sillä jo heti lauantaina KaMa matkaa Jyväskylän Koskenharjulle Lohen vieraaksi. Muutenkin tiukan aikataulun lisäksi ottelu alkaa jo kello 14. Palautumisaikaa KPL-ottelun loppuverryttelyistä seuraavan alkuverryttelyihin jää siis vain noin 15 tuntia sisältäen yli 200 kilometrin mittaisen bussimatkan.

 – Meillä alkaa nyt se peliruuhka, joka osalla joukkueista on jo ollut. Se tarkoittaa sitä, että harjoittelut on nyt tämän kauden osalta harjoiteltu, ja loppukausi keskitytään palautumiseen sekä mielen virkeänä pitämiseen. Fokuksen pitää olla juuri siinä hetkessä, jota kulloinkin eletään, painotti Atte.

Peliruuhkaa ei parane siis jäädä harmittelemaan, vaan ottaa tämä haasteena ja upeana mahdollisuutena. Takana on pitkä talvi ja kaikki kova työ hikipisaroineen. Tästä eteenpäin tuon työn hedelmiä mitataan ja punnitaan jokaisessa ottelussa, ja yhdeksän kierroksen jälkeen katsotaan, mihin se työ tällä kaudella riitti.

 – Joukkueena meidän on nyt hyvä ymmärtää, että kaikki on vielä omissa käsissämme, ja omaan juttuumme uskomalla ja parhaamme tekemällä, meillä on vielä täysi mahdollisuus raapia itsemme neljän parhaan joukkoon, päätti Atte haastattelun.

Huomenna siis mennään jälleen pitkästä aikaa Kankaanpää Areenalla! Peli pistetään käyntiin kello 18. Ennakkoliput saat tuttuun tapaan hankittua Tiketistä. Ottelun jälkeen katseet käännetään jo lauantaihin, jolloin kello 14 Jyväskylän Koskenharjulla KaMa haastaa Lohen. Sitä ennen kuitenkin kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita Kankaanpää Areenalle kannustamaan KaMa tärkeään voittoon!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Taksi J&M Leponiemi Oy.

 -MK


Kpluutinen