Uutiset

KaMalla kalaonnea – Jo neljäs voitto putkeen supervuoroparissa

 

Kankaanpään Mailan edustusjoukkue ei ehtinyt eilisen KPL-voiton jälkeen jäädä pitkäksi aikaa laakereilleen, sillä kausi jatkui tänään lauantaina Jyväskylän aina aurinkoisella Koskenharjulla jo kello 14. Vastaan asettui Lohi, joka majaili sarjataulukossa juuri KaMan edellä. Tiukkojen vaiheiden jälkeen KaMa nappasi jo neljännen voiton putkeen – ja jälleen supervuoroparista – luvuin 1-2 (1-4, 4-1, 0-1).

Avausjaksolla KaMa otti pelin haltuun heti avausvuorossa ja rakenteli yhden palon ajolähdön, josta onnistuivat Sami Mikkolanaho kolmosluukkupussarillaan sekä Joona Anttila kauniilla kakkosjatkekumuralla. Lisää tuli kolmannen aloittavalla, kun Arttu Vilander meni viimeisenä numerolla lyövänä kentälle, ja jokerikaksikko siirteli tämän kolmoselle. Mikkolanahon painava tappikumura pomppasi kopparin yli ja vei KaMan jo kolmen juoksun johtoon.

Lohen koneet käynnistyivät yskähdellen, mutta lopulta kolmas sisävuoro rikkoi kuparisen, kun Roope Pöyryn kakkospussilyönti kavensi tilanteen 1-3:een. Viimeisessä sisävuorossa KaMalta onnistui jo kolmannen kerran Mikkolanaho tappikumurallaan. Lohi viritteli tasoittavalla kiriä, mutta vuoro alkoi kuivahtamaan harhaheiton jälkeisen Aapeli Suvisalmen kovan polttoheiton myötä. Näin KaMa varmisti ensimmäisen pisteen avausjakson 1-4 voiton myötä.

355375591 747557117374965 2251683791150242069 n

Tuulettamisen jalon taidon erinomaisesti hallitseva Rasmus Paananen oli Lohen faniryhmän, Tonnin Kalojen, edessä elementissään, ja pelasi ehkäpä kesän parhaan ottelunsa Koskenharjulla. Kuva: Juha Levonen

Toiselle jaksolle Lohi saapui todella terävästi. Se rakenteli välittömästi palottoman ajolähdön, ja lopulta Joonas Riikilän pussari livahti linjassa räpylän alta koppareille asti vieden isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. KaMan sisäpelin haettua itseään rakensi Lohi toisessakin vuorossa jälleen palottoman ajolähdön. Tällä kertaa tilanne kuivahti kuitenkin KaMan lukkari Rasmus Paanasen huimaan näytökseen Pöyryn kolmen palon lyöntivuorolla.

KaMa sai ulkovuorosta virtaa ja rakenteli palottoman ajolähdön, mutta jäi lopulta juoksuitta. Kolmas ulkovuoro oli lopulta heikko ja Lohi sai kaksi juoksua harhaheittojen ja räpylävirheiden avustamana. 4-0:aan lukemat muutti vielä Joonas Riikilä kauniilla keskikumuralla. Suurin tunne toiselta jaksolta kuivahti tuohon vuoroon. KaMa pääsi silti tulostaululle neljännen tasoittavalla Arttu Vilanderin vapaalla kakkosjatkekumuralla.

Ratkaisua haettiin jälleen supervuorosta. Lohi aloitti sisältä, mutta Rasmus Paanasen johdolla sisävuoro jäi vain neljän lyöjän mittaiseksi. Tasoittavalla KaMa tarvitsi puolestaan vain kolme lyöjää palottoman ajolähdön rakentamiseksi. Lopulta kolmas yrittäjä tuotti tuloksen, kun Joona Anttilan kaunis kierteinen kakkosrajanäppi riitti helposti kolme juoksua tuoneen ja ykköspalkitun Teemu Utusen kotiuttamiseksi.

Neljäs voitto putkeen maistuu! KaMan pudotuspelijahti jatkuu jälleen keskiviikkona, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu viisi pistettä KaMan edellä majaileva Haminan Palloilijat. Tuolloin on jaossa isoja pisteitä, sillä HP, Lohi ja Kannuksen Ura ovat kaikki tasapisteissä, mutta Lohi ja Ura ovat pelanneet kaksi ottelua KaMaa ja HP:ta enemmän. Nyt kaikki Tiketin kautta kannustamaan KaMa voittoon. Tervetuloa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

 -MK