Uutiset

KaMa haastaa Haminan sopimusuutisia paljastavassa ottelussa

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla, kun vastaan asettuu sarjaa johtava Haminan Palloilijat. Kärkiottelussa panoksia riittää, kun KaMa pyrkii kuromaan kiinni ylempää pudotuspeliviivaa, ja HP puolestaan pyrkii säilyttämään sarjan kärkipaikkaansa. Kankaanpää Areenalla kello 18 alkavassa ottelussa on luvassa yleisölle myös jatkosopimusuutisia.

KaMan 17 ottelussa keräämät 11 voittoa, kuusi tappiota ja yhteensä 28 pistettä oikeuttavat sarjataulukossa heti ylempien pudotuspelien viivan alle viidenteen sijaan. Viivan päällä viiden pisteen päässä majailee Kannuksen Ura, joka on pelannut kaksi ottelua KaMaa enemmän. KaMa on siis rästiotteluiden voittojen päässä pudotuspeleistä, kun huomioidaan myös toiseksi viimeisellä kierroksella odotteleva joukkueiden toinen kohtaaminen.

 – Meillä on selkeä tavoite olla runkosarjan päätteeksi top4-sijoilla. Sitä kohti etenemme vain keskittymällä omaan juttuun sekä pelaamalla omaa peliämme. Sarjataulukkoa meidän ei tarvitse tuijotella, sillä tiedämme, että kun vain pelaamme hyvin, niin saamme kyllä sinne oikeuttavan määrän pisteitä kasaan runkosarjan loppuun mennessä, kuittasi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala spekulaatiot sarjatilanteesta.

Vierailija Haminan Palloilijat oli talvikaudella ylivoimainen ennakkosuosikki sarjan voittajaksi ja nousijajoukkueeksi, mutta joukkue on sittemmin kohdannut lukuisia vastoinkäymisiä. Viimeisin käänne tapahtui tasan viikko sitten joukkueen vapautettua pelinjohtaja Jukka Mäkinen tehtävistään. Kaikista käänteistä huolimatta HP on 19 ottelustaan voittanut 15 ja kerännyt 39 pistettä, joilla se johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Puijon Pesikseen.

Hamina nousi sarjakärkeen nyt käynnissä olevalla Länsi-Suomen kiertueellaan, kun se tänään kaatoi vierasottelussa Loimaan Palloilijat puhtaasti 0-2 kasvattaen voittoputkensa kolmeen otteluun. Kankaanpää Areenalle saapuu silti tuotakin kuumavireisempi vierasjoukkue, sillä HP on voittanut peräti seitsemän viimeisintä vierasotteluaan. Joukkueen edellinen – ja kauden ainoa – vierastappio tuli puolitoista kuukautta sitten 9.6. Kannuksesta.

HP:lla on riveissään lukuisia mielenkiintoisia pelaajia, joista KaMa-faneille tutuin on varmastikin vielä viime kaudella KaMaa edustanut Teemu Rouhiainen. "Rouhi" on ollut kuluvalla kaudella huipputikissä johtaen ylivoimaisesti – peräti 17 juoksun erolla – Ykköspesiksen tuotujen tilastoa. Kärkietenijä-tilastoa hän johtaa viiden erolla KaMan Joonas Peltomäkeen. Kärkilyöntitilastossa hän on toisena vain kahden onnistumisen päässä Jyväskylän Kirin Miikka Matikasta.

Toinen mielenkiintoinen tilastoseurattava huomiseen otteluun on Sami Mikkolanahon ja Joosua Rätön välinen mittelö Ykköspesiksen lyöjäkuninkuudesta. Tällä hetkellä Rättö johtaa tuota taistoa kolmen juoksun erolla lyötyään 7+44=51 juoksua "Mikkiksen" 2+46=48 vastaan. Lisäksi yleisön kannattaa pitää silmällä Ykköspesiksen parhaana lukkarina pidetyn Elias Lahden sekä viime aikoina kovassa vireessä olleen Sotkamo-vahvistus Jere Heikkisen otteita.

 – Pääpiirteittäin asetelmat huomiselle ovat, että vastakkain ovat sarjan paras sisäpelijoukkue ja yksi parhaista ulkopelijoukkueista. Miten onnistumme puolustamaan Haminan kovaa kärkeä ja huippunopeita etenijöitä vastaan ulkona? Entä millaisilla prosenteilla onnistumme itse sisällä? Siinäpä ne ottelun keskeisimmät kysymykset. Tiivistettynä huomisessa ottelussa on vastakkain Haminan hyökkäys ja meidän puolustus. Paremmin onnistunut voittaa, tiivisti Atte ottelun kuvan.

362622480 768835818580428 3032732277184217371 n

Sami Mikkolanaho kohtaa Haminan mukana päävastustajansa taistelussa Ykköspesiksen lyöjäkuninkuudesta. Muutoin KaMan kokoonpano varmistuu erinäisistä syistä johtuen vasta pelipäivän aamuna. Kuva: Juha Levonen

KaMa lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa, jonka kaikki voitot ovat tulleet supervuoron jälkeen. Ottelut olivat myös peräkkäisten päivien pelien ryppäissä. Erityisen kova reissu KaMalla oli viime viikonloppuna, kun perjantain KPL-kotiottelu päättyi vasta hieman ennen yhdeksää illalla, ja seuraava Lohi-ottelu alkoi jo 17 tunnin kuluttua. Väliin piti mahduttaa loppuverryttelyt, riittävät yöunet, pitkä bussimatka sekä alkuverryttelyt.

 – Hyvin selvisimme viime viikonlopun tiukasta rypistyksestä, ja toinen samanlainen luvassa jälleen ensi viikonloppuna. Saimme hyvää oppia siitä, että miten noin tiukasta rypistyksestä palaudutaan. Emme Lohi-pelissä aivan parhaimpaamme pystyneet, mutta voitto oli tärkein asia. Tuo pitää nyt huomioida ensi viikonloppuna, ja oppia, miten parantaa syömistä ja lepoa, jotta olisimme tuota virkeämpiä sitten ensi sunnuntaina Haminassa, käänsi Atte asian positiiviseksi.

KaMa ja HP kohtaavat toisensa tosiaan vasta nyt ensimmäistä kertaa, kun Haminalla on enää viisi ottelua jäljellä runkosarjaa. Seuraava kohtaaminen on luvassa jo ensi sunnuntaina KaMan etelän kiertueella, jossa ensimmäinen etappi on kuitenkin lauantaina Kouvolassa. Tällä kertaa otteluiden väliin mahtuu kuitenkin noin 24 tuntia, kun ottelu Kouvolassa alkaa jo kello 14, ja Hamina on vuorossa seuraavana päivänä kello 17.

Ensin KaMan katseet ovat kuitenkin tässä kotiottelussa. Jahti neljän parhaan joukkoon ei anna mahdollisuutta ylimääräisille pohdinnoille tai spekulaatioille, vaan keskittymisen pitää olla tiukasti tässä hetkessä. Kannuksen viiden pisteen etumatkan kurominen kahdessa rästiottelussa vaatisi vähintään toisesta ottelusta 2-0 voittoa. Edellinen on kuukauden takaa juuri Kannusta vastaan. Syyt täydellisen kaksijaksoisen puuttumiseen ovat joukkueella tiedossa.

 – Jos emme saa jaksolle hyvää alkua, niin pelaaminen tuppaa menemään jännittämiseksi ja sen vuoksi loppuu ulkona liike. Meidän pitää saada nyt kärsivällisyyttä ulkopeliin, jota kautta virheet tippuvat minimiin. Alkukauden harjoittelimme kärsivällisyyttä sisäpeliin, ja nyt loppukaudesta ulkopeliin. Näin tämä pallo pyörii. Toivotaan, että saamme asiat tasapainoon ennen kauden loppumista tai ennen kuin on liian myöhäistä, kertoi Atte lääkkeet pistetahdin kasvattamiseksi.

Ensimmäinen mahdollisuus tähän on siis keskiviikkona Kankaanpää Areenalla. Mittari on toki kovin mahdollinen, kun vastassa on sarjakärki, mutta KaMa on silti osoittanut kesän mittaan, että se pystyy kaatamaan kenet tahansa – ja varsin ylivoimaisestikin – kun vain asiat loksahtelevat kohdilleen. Suurta etua pelipäällikkö Hakala ei KaMalle näe siitä, että Haminalla on takana pitkä bussimatka sekä peli alla edeltävältä päivältä.

 – Haminalla on varmasti aika paljon haluja pysytellä sarjan kärjessä, ja he varmasti tulevat saamaan kovan latauksen päälle tähän lähes kärkimatsiin. Voittoon tullaan tarvitsemaan hyviä ja kovia suorituksia. Puolikkailla teoilla ei pisteitä Areenalle jää. Meidän pitää vain luottaa omaan juttuumme, tehdä asiat mahdollisimman hyvin sekä piirun verran paremmin kuin aiemmissa otteluissa, niin olemme vahvasti voitossa kiinni.

Isossa ottelussa isoja pisteitä jaossa! Ottelu Teemu Rouhiaisen tällä kaudella edustamaa Haminan Palloilijoita vastaan vislataan käyntiin kello 18. Ennakkoliput otteluun saat Tiketistä. Paikalle saapuville luvassa on myös ensi käden sopimusuutisia. Saavu siis nauttimaan huikeasta pesäpallonäytöksestä sekä kannustamaan KaMa makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin! Tervetuloa!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Vatajankoski Oy.

 -MK


Hpuutine