Uutiset

Pelinjohtokaksikko sekä Anttila jatkavat KaMassa

 

Kankaanpään Mailan joukkue kaudelle 2024 alkaa hahmottumaan. Puolisentoista viikkoa sitten julkistettiin Arttu Vilanderin kahden vuoden jatkosopimus. Tällä kertaa sopimuksia on luvassa kaksin kappalein, kun Joona Anttilan sekä kakkospelinjohtaja Turo Lauttamuksen kanssa on sovittu heidän sopimuksiinsa kuuluneiden optioiden käytöstä.

Tuttu pelinjohtokaksikko jatkaa KaMan ruorissa myös ensi kaudella. Pelinjohtaja Atte Hakalan toistaiseksi voimassa oleva sopimus jatkuu sovitusti myös ensi kaudella. Aisaparina hänellä jatkaa siis tuttu mies, kun Turo Lauttamuksen kanssa viime syksynä sovitusta 1+1 vuotisesta sopimuksesta otetaan ensi kauden kattava optiovuosi käyttöön.

Lade

KaMan kakkospelinjohtaja ja "melamies" Turo Lauttamus (vasemmalla) jatkaa roolissaan myös ensi kesänä. Kuva: Juha Levonen

Optioita otetaan käyttöön myös pelaajiston puolella. KaMan oma kasvatti Joona Anttila jatkaa oranssissa värissä myös ensi kaudella, kun hänen 1+1 vuotisen sopimuksensa optiovuosi tulee käyttöön. Kankaanpääläisyleisö pääsee siis nauttimaan Taikuri Anttilan vempautuksista ja taikatempuista mailan varressa myös ensi kesänä.

Aiemmin yhdeksikössä pelannut "Ape" on omaksunut erinomaisesti uuden roolinsa vaihtaja- ja kotiuttajajokerina, ja on ollut kuluvalla kaudella suuressa roolissa KaMan sisäpelissä. Taitavana vaihto- ja kotiutuslyöjänä hän on tuonut pelinjohdolle paljon mahdollisuuksia pyörittää sisäpeliä eri tavoin ja eri kohdista hyvillä onnistumisprosenteilla.

Ape

Taikuri Anttilan magiasta päästään nauttimaan myös ensi kesänä KaMan väreissä. Kuva: Juha Levonen

Anttila on KaMan sisäisen lyöjätilaston kolmantena 0+21 lyödyllä. Kärkilyöntejä hänellä on kasassa 68 sekä etenijöiden saattoja 163 kappaletta, joilla ollaan KaMan sisäisten tilastojen viidentenä. Anttilan tärkeys korostuu erityisesti 2-3 välin vaihdoissa, jossa hänellä on 37 kärkilyöntiä, mikä on joukkueen toiseksi kovin luku Aapeli Suvisalmen jälkeen.

Tilastollisesti Anttilan avauskausi täysin uudessa roolissa on ollut siis menestys. Kokemuksen karttuessa hänen odotetaankin olevan entistä suuremmassa roolissa ensi kaudella. Jo nyt hän on ollut parhaimmillaan mahdoton pideltävä vastustajien ulkokentille, joten nuorena vasta 23-vuotiaana pelurina kehityksen voi odottaa jatkuvan vielä pitkään suotuisana.

Lisää sopimusuutisia luvassa jo lähitulevaisuudessa...