Uutiset

KaMan runkosarja päätökseen kotona kärkikamppailussa

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kauden runkosarja tulee päätökseensä perjantaina Kankaanpää Areenalla. Vastaansa KaMa saa sarjassa toisena majailevan Puijon Pesiksen, joten jännitettävää ja panoksia ottelussa riittää vielä valtaisasti, kun KaMa metsästää varmistusta pudotuspelipaikalleen. Sinne selviytyessään on PuPe myös todennäköisin vastustaja, joten huomenna haetaan asetelmia ehkä myös ensi viikolla alkaviin välieriin.

Ykköspesiksen runkosarjan lopussa on riittänyt tapahtumia ja käänteitä kuin latinolaisessa saippuasarjassa. Keskiviikkona pelatun ottelukierroksen lopputulosten mukaan KaMa varmisti jo paikkansa pudotuspeleissä. Kierroksen jälkeen Seinäjoen Maila-Jusseille puhtaasti 2-0 hävinnyt Jyväskylän Lohi ilmoitti kuitenkin tehneensä ottelusta protestin edustuskelvottoman pelaajan vuoksi. Tänään tulleen päätöksen mukaan näin myös tapahtui.

SMJ:n käytettyä ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa tuomittiin Lohi voittajaksi numeroin 0-2. Täten paikka pudotuspeleissä ei ole vielä täysin varma KaMalle eikä välttämättä PuPellekaan. Pudotuspelipaikan varmistamiseksi KaMa tarvitsee jaksovoiton. Mikäli tätä ei tule, etenee KaMa pudotuspeleihin myös siinä tapauksessa, jos huomisella pelikierroksella Oulun Lippo häviää SMJ:lle tai Lohi ei voita Kannuksen Uraa puhtaasti 2-0.

 – Meille on ihan sama mitä muualla ja muissa otteluissa tapahtuu. Me pelaamme vain meidän omat pelimme ja vaikutamme vain niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa. Siksi tässä on vielä tarkoitus nostaa ulkopelin aggressiivisuutta pykälällä alkaen huomisesta pelistä. Sitten olisimme aika hyvä ulkopelijoukkue ja ikävä vastustaja, tuli loppukauden peleissä vastaan kuka tahansa, käänsi pelinjohtaja Atte Hakala spekulointikysymykset heti omaan pelaamiseen.

KaMan pudotuspelipaikan varmistuessa on tilanne myös sarjataulukossa jännittävä. PuPe on sarjassa toisena pisteen edellä KaMaa, joka taas on pisteen edellä Lippoa. Voittamalla PuPen KaMa on runkosarjassa varmasti Lipon edellä. Samalla KaMa nousee myös PuPen ohi, mutta kuopiolaisilla on lauantaina ottelu vielä Loimaalla. Mikäli paikallisvastustaja yllättää PuPen, voi KaMa nousta vielä sarjassa toiseksi, sillä tasapisteissä se sijoittuu PuPen edelle.

Tällä hetkellä KaMa ja PuPe ovat kuitenkin vahvimmilla sijoittumaan runkosarjan sijoille kaksi ja kolme, mikä tarkoittaisi joukkueiden kohtaamista ensi viikon välierissä, jotka alustavan aikataulun mukaan alkavat keskiviikkona. Ensin on kuitenkin pelattava huominen ottelukierros kunnialla läpi. Löysäilyyn ei ole varaa pudotuspelipaikan varmistuessakaan, sillä panoksena on edelleen runkosarjan loppusijoitukset sekä jopa kotietu pudotuspeleihin.

 – Huomenna emme tyydy yhteen pisteeseen, kun kotietukin on vielä mahdollista saavuttaa, vaan voittamaan lähdetään. Haluamme maksimoida runkosarjan tuloksen, mikä tarkoittaa sitä, että huomenna pitää voittaa ja mieluusti vielä 2-0. Sen jälkeen olemme tehneet voitavamme ja sysänneet paineet PuPelle lauantain otteluun Loimaalle, naulasi Atte omille joukoilleen kovan tavoitteen runkosarjan päätösotteluun.

365418768 776425841154759 7476025163425734188 n

Huipentuuko KaMan huikea loppukauden voittokulku tuuletuksiin pudotuspelipaikasta? Jos joukkueelta kysytään, he säästelevät ne tuulettamiset mieluummin myöhemmälle syksyyn. Kuva: Juha Levonen

Ottelussa kohtaavat ehkäpä Ykköspesiksen kaksi parasta ulkopelijoukkuetta. Erityisesti PuPen ulkopeli on ollut rautaista, ja se on sarjan ainoana joukkueena päästänyt alle 100 juoksua. Kuopiolaiset ovat päästäneet peräti 36 juoksua KaMaa vähemmän, vaikka tuossa tilastossa KaMa omaa sarjan toiseksi pienimmän luvun. Sisällä PuPe on kuitenkin ollut sarjan keskitasoa, ja se on esimerkiksi tehnyt 53 juoksua KaMaa vähemmän.

 – Puijolla meillä oli mahdollisuus voittaa molemmat jaksot, mutta ei kuitenkaan silloin aivan siihen kyetty. Tiukkaa vääntöä odotan nytkin, ja lähtökohtaisesti voisi varmasti olettaa ottelun olevan vähäjuoksuinen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun paikka tulee, niin ratkaisuissa pitää pystyä olemaan kova ja aggressiivinen, jotta tiukat tilanteet kääntyvät itselle eduksi. Tuossa onnistuessa on voitto aika lähellä, näki Atte lopputuloksen ratkaisevat kulminaatiopisteet ottelussa.

Joukkueet kohtasivat heinäkuun alussa Puijonlaaksossa, ja ottelu oli juuri niin tasainen kuin huomiseksikin on lupa odottaa. PuPe vei ottelun kotonaan niukasti 1-0 (4-3, 3-3), joten KaMalla riittää varmasti revanssihenkeä omassa kotiottelussaan. Alla onkin hieno voitto pitkään sarjaa johtaneesta kauden yllättäjästä, Kannuksen Urasta. 0-2 (1-2, 1-4) voitolla KaMa varmisti myös Uran jäämisen runkosarjassa itsensä taakse.

 – Keskiviikkona nähtiin meiltä kyllä hieno esitys Kannusta vastaan. Siinä ottelussa varmasti kaikille välittyi meidän kova asenne ja suuri halu voittaa. Joukkue oli myös lataukseltaan ja tunnetasoltaan iskussa. Valmistautumisessa onnistuttiin todella hyvin ja sama on haussa huomiselle. Tänään on vähän palauteltu, palaveerattu ja harjoiteltu, jotta ollaan huomenna valmiita uuteen vastustajaan, kertoi Atte.

KaMa on syksyn pelien alla kuumassa vireessä, sillä se on voittanut viimeisistä 10:stä pelaamastaan ottelustaan peräti yhdeksän. Paljoa huonommin ei mene PuPellakaan, jolla on viimeisistä 13 ottelusta 11 voittoa. Toinen vahinko on kuitenkin varsin tuore, kun se hävisi neljän ottelun kotipeliputkensa viimeisessä koitoksessa keskiviikon kierroksella Kouvolan Pallonlyöjien kakkosjoukkueelle 0-1 (2-5, 2-2).

 – Sieltä tulee vastaan varmasti ärhäkkä porukka edellisen ottelun tappion jälkeen. He taistelevat myös kotiedusta vielä varmasti kynsin ja hampain eikä tuon Lohi-päätöksen jälkeen heidänkään pudotuspelipaikkansa taida olla vielä aivan sataprosenttisen varma. Se kuitenkin tiedetään, että PuPe on kova ja tasapainoinen joukkue, jossa kärkimiehet juoksevat lujaa ja lyöjämiehet lyövät kovaa, kuvaili Atte huomista vastustajaa.

Pitkä matkustaminen Kuopiosta vaatii varmasti veronsa, ja edellisestä vierasottelustakin on vierähtänyt jo lähes kuukausi. Kuuma Kankaanpää Areena saattaa olla siis yllättävänkin haasteellinen paikka sarjakakkoselle. Lämmin elokuinen kesäilta sekä huippupanoksinen pesäpallo-ottelu toivottavasti lämmittävät kattilan kiehumispisteeseen. Myös pelipäällikkö Hakala toivoo paikalle runsaslukuista ja äänekästä kotiyleisöä.

 – Ehdottomasti suosittelisin jokaiselle huomenna saapumista Kankaanpää Areenalle. Luvassa on hieno pesisottelu, joka on vieläpä runkosarjan viimeinen ottelu sekä kärkikamppailu. Tunnetta ottelussa tulee varmasti riittämään, sillä panokset ovat kovat. Tällaisia otteluita on hieno lähteä pelaamaan, kun voidaan yhdessä joukkueena nauttia sekä käyttää omat mahdollisuutemme. Siinähän se urheilun suola onkin.

Viimeistä viedään! Kotiottelu, kärkikamppailu sekä panoksena pudotuspelipaikka ja ehkä jopa kotietu. Asetelmat huomiseen huippuotteluun ovat siis kutkuttavat. KaMa tarvitsee kotiyleisönsä vankan tuen, joten saavu paikalle huutamaan kotikaupungin ylpeys pudotuspeleihin! Ennakkoliput otteluun myy Tiketti ja kolme keskipitkää vihelletään kello 18. KaMa, PuPe ja Kankaanpää Areena – Tervetuloa! 

 -MK


Pupe