Uutiset

KaMa ryösti kotiedun itselleen tunteita herättäneessä taistossa

 

Kankaanpään Maila ja Puijon Pesis aloittivat Ykköspesiksen välierämittelönsä toiseksi runkosarjassa sijoittuneen PuPen kotiareenalta. Tunnetta ja latausta täynnä ollut ottelu kääntyi lopulta KaMalle 0-1 (1-6, 6-6). Jälkipelejä sen sijaan on pelailtu edelleen aina valtakunnan lehdissä saakka. Sarja on katkolla huomenna Kankaanpää Areenalla kotijoukkueelle syysaikataulujen mukaisesti kello 17:30 alkavassa ottelussa.

Ottelu sai jännittyneen ja varautuneen alun, jossa molemmilla joukkueilla oli sisäpelinsä kanssa tekemistä. Ensimmäinen ajolähtö nähtiin isäntien toimesta toisen tasoittavalla, mutta yritykset olivat tuloksettomia. Kolmannen aloittavalla KaMa rakensi kahden palon ajolähdön, josta syntyi myös ottelun avausjuoksu Sami Mikkolanahon toimesta. Johtoa lisäsi heti tilannetta jatkamaan tullut Joona Anttila.

Kahden palon ajolähtö vain jatkui, ja paineet alkoivat saada PuPen joukkueesta vallan. Siinä missä Mikkolanahon ja Anttilan lyönnit olivat komeita syntyivät Santeri Heinimäen ja Eetu Heiniluoman lyömät juoksut etumiehen kovista ulkopelivirheistä, kun pallot eivät pysyneet räpylässä ja heitot lähtivät useita metrejä ohi ja yli kotipesästä. Tasoittavalla PuPe kavensi Waltteri Hämäläisen komealla lyönnillä lukemat 1-4:ään.

KaMa löi viimeisessä vuoroparissa lisää kaasua. Joe Vartiamäki puhkaisi vaihtotilanteessa kentän kolmosrajasta, mutta juoksua ei syntynyt. Rakentuneesta ajolähdöstä Mikkolanaho rokotti jälleen tuttua etumiestä, ja Joona Anttila iski bravuurikumurallaan luvut jo 1-6:een. Tasoittavalla isännät rakentelivat palottoman ajolähdön, mutta KaMa torjui yritykset yksi kerrallaan kotipesään ja otti ensimmäisen kiinnityksen otteluvoittoon.

Myös toinen jakso alkoi tunnustelevissa merkeissä. Isännät siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon toisen aloittavalla Waltteri Hämäläisen komealla kumuralla. Toni Toivanen vapautti PuPen peliä entisestään kiskaisemalla pallon takaa läpi kunnarin ja kahden tavallisen arvoisesti. KaMa ei kuitenkaan 4-0 asemasta hölmistynyt. KaMan herätti peliin mukaan Joona Anttila, joka iski etutilanteessa komean kakkospuolen kumuran, jolla Eetu Heiniluoma kirmasi kakkoselta kotiin.

Tilanteen jatkeeksi rakentui ajolähtö, josta Mikkolanaho onnistui tappikumurakotiutuksella. Kärjen rakenteluista puolestaan puhkaisi Vartiamäki jälleen kentän, tällä kertaa kolmosjatkeelta ja kunnarin arvoisesti. Seuraavana lyömään tullut Arttu Vilander kotiutti pesälle jääneen Teemu Utusen kakkospuolen kumuralla. KaMan kirin huipensi Joonas Peltomäki, jonka painava isku keskelle taakse kotiutti Heiniluoman ja vei KaMan 4-5 johtoon.

Tämän jälkeen juoksuja iskettiin tasatahtiin. Kolmannen aloittavalla Mikko Lukkari saatteli Valtteri Pirisen viimeisenä lyöjänä ykköseltä kotiin kolmella komealla lyönnillä. Tasoittavalla puolestaan oli Juuso Vuorenmäen vuoro kurittaa PuPen kovan onnen etumiestä. Viimeisessä sisävuorossaan PuPelta kotiutuksessa onnistui ykköspalkittu Toivanen. Tuo juoksu toi kuitenkin isännät vain 6-6 tasalukemiin, jolloin KaMan ei tarvinnut pelata enää tasoittavaa.

Ottelu oli kuuma pudotuspeliottelu, jossa joukkueet tuulettelivat onnistumisia ja epäonnistumisia antaumuksella. Ottelun jälkeen tunteet alkoivat kuitenkin läikkyä, ja päätösvihellyksen jälkeen järjestysmiehiä tarvittiin kotipesässä. Lehdistötilaisuudessa isäntien pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen haukkui ensin tuomarit ja sitten KaMan jäseniä. Noihin puheisiin KaMa otti jo kantaa virallisella tiedotteella. PuPen tehtailemiin useampiin protesteihin sen sijaan saadaan vastauksia perjantain aikana KaMan kotiottelun alla.

Tunnetta siis takuulla riittää myös huomenna Kankaanpää Areenalla! KaMa on voiton päässä Ykköspesiksen finaaleista ja tarvitsee kotiyleisönsä vankan tuen huomiseen otteluun. Liput ovat tutun hintaiset 12/10€ ja alle 17 vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Ota siis kaverit, naapurit ja sukulaiset mukaan ja saavu kannustamaan KaMaa kohti Superpesistä – Tervetuloa kuumalle Kankaanpää Areenalle!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

 -MK


Välieräuutinen