Uutiset

KaMan ja PuPen kuuma välieräsarja katkolla KaMalle Kankaanpää Areenalla

 

Kankaanpään Maila lähtee Puijon Pesis -välieräsarjan kotiottelussaan hakemaan finaalipaikkaa keskiviikkoisen 0-1 (1-6, 6-6) vierasvoiton myötä. Kuumia tunteita herättänyt ottelusarja on iskenyt jopa valtakunnallisen median otsikoihin, ja latausta ei tule varmasti puuttumaan huomenna Kankaanpää Areenaltakaan. Ottelu vihelletään käyntiin syysaikataulujen mukaisesti jo kello 17:30 alkaen.

KaMan ja PuPen kuuma sarja sai alkunsa jo runkosarjan päätösottelussa viime perjantaina, kun KaMa nöyryytti kuopiolaisia 2-0 (2-0, 2-1) kotivoitolla. Keskiviikkona joukkueet kohtasivat toistamiseen, ja siinäkään ottelussa eivät olleet voimasuhteet muuttuneet. Puijolaisten yksi hyvä sisävuoro ei kantanut heitä 0-1 (1-6, 6-6) tulosta kummempaan menestykseen eikä KaMan tarvinnut myöskään viimeistä sisävuoroaan käyttää.

 – Samoilla eväillä jatketaan. Meiltä vaaditaan aktiivista ulkopeliä, ja PuPen hyvään ulkopeliin on pystyttävä vastaamaan. Jos kolmostilanteet menevät ottelussa suunnilleen tasan, niin olemme vahvoilla, koska meidän kotiuttajamme ovat kovassa iskussa. Kolmostilanteilla ei varmasti juhli kumpikaan huomenna, ja jos pystymme kaverin tilanteet pitämään alhaisempina, niin uskon sen riittävän voittoon, kertoi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala aseista PuPen kampittamiseksi.

Jo useamman kauden ajan nousua Superpesikseen hakenut PuPe lähti Ykköspesis-kauteen selvänä ennakkosuosikkina. PuPen nopea ja urheilullinen joukkue oli ulkopelissä ylivoimaisesti Ykköspesiksen kovin ryhmä. Silti PuPen materiaaliin nähden ovat heidän sisäpelitehonsa jääneet hämmentävän huonoiksi. Oudot ratkaisut ovat tukahduttaneet peliä läpi kauden, ja nyt tosipeleissä tuo tuska on alkanut näkymään myös ulkopelivarmuudessa.

 – Uskoisin heidän muuttavan ehkä jopa ulkopeliäänkin hieman kahteen edelliseen otteluun verrattuna. Mutta erityisesti sisäpelissä voi olla luvassa yllätyksiä ja uusia jekkuja. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin kaikenlaisiin skenaarioihin ja juttuihin, joita sieltä voi tulla, epäili Attekin kuopiolaisten yrittävän uusia kikkoja pelinsä avaamiseksi.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet hyvin tunnerikkaita. Ensimmäisessä PuPe-ottelussa haettiin selvästi jo asetelmia välieriin. Toisessa kohtaamisessa päästiin haistelemaan ja nauttimaan kuumaverisestä pudotuspelitunnelmasta. Tähän asti KaMa on nämä tunteet onnistunut joukkueista käsittelemään huomattavasti paremmin, ja huomisenkin ottelun voittaja hyvin todennäköisesti on joukkue, joka pystyy paremmin pitämään keskittymisensä itse pelissä.

 – Pelissä eletään aina tunteella. Tärkeintä on välittää siitä, mitä tehdään, jolloin tunnelataus väistämättä syntyy. Pelin aikana pitää pystyä kuitenkin laskemaan kierroksia sekä rauhoittamaan mieltä tarvittaessa. Jos tilanne sen vaatii, joskus on vain otettava rauhassa happea, jotta pystyy keskittymään ja suorittamaan, kun se kova paikka kohdalle osuu, avasi Atte pelin psyykkisiä vaateita ja taustoja KaMan onnistumisille.

366722135 782498283880848 8708506000594314460 n

PuPen edellinen pitkä bussimatka Kankaanpää Areenalle päättyi näihin kuviin ja tunnelmiin. Toistaako historia jälleen itseään kolmella viime kaudella välieriin jääneiden puijolaisten kanssa? Kuva: Juha Levonen 

KaMan railakas ja iloinen peli-ilme onkin saanut paljon ihmettelyä ja kiitosta kauden mittaan osakseen. Joukkuen mukana myös Kankaanpää Areena on herännyt aivan uuteen liekkiin, ja ottelutapahtuma on ollut mahtava kokemus jo pitemmän aikaa. Vaikka menestystä ja voittoja on tullut, se ei aina korreloidu hyväksi tunnelmaksi. KaMa tuntuu kuitenkin tuuletuksilla päässeen yleisön sydämiin sekä jo useammankin vastustajan ihon alle – eikä vähiten PuPen.

 – No tarkoituksella vain sitä varten emme ole tuulettaneet. Meidän koko kauden iso teema on ollut, että nautitaan pesiksestä ja annetaan sen näkyä muillekin. Olen halunnut ja saanut iloa kentälle. Tuuletukset ovat paikoin olleet railakkaita, mutta ne ovat kuitenkin aitoja, joita tulee, kun pelille heittäydytään kunnolla. Tykkäämme siitä, että tunteita on ja niitä saa näyttää. Koitamme vain pysyä hyvällä mielellä, ja positiivinen tunteiden näyttäminen on koko jutun tärkein asia.

Tunnelatausta on siis riittänyt, ja keskiviikkoisessa avausosassa se välittyi kameroiden kautta ympäri Suomen. Mediapelin ja vaikuttamisen tuomareihin jo runkosarjakohtaamisessa aloittanut PuPen pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen astui lehdistötilaisuudessa rajan yli, joka vei sarjan iltapäivälehtien luetuimpiin juttuihin. Tuomareita sekä kaikkea mahdollista lehdistötilaisuuksissa haukkuneen Ronkaisen vaahtoamisen keskellä viileä Hakala on säilyttänyt malttinsa.

 – On tässä kaikenlaisia ottelusarjoja ja tapahtumia tullut koettua uralla jo aikaisemminkin. Ei tämä ole mitenkään poikkeuksellista pesäpallossa. Tunteita on pelissä paljon sekä aina tulee sanaharkkaa puolin ja toisin, kun tilanteet ovat tiukkoja ja panokset korkeita. En siis koe tätä mitenkään epätavalliseksi sarjaksi aiempiinkaan kokemuksiini peilaten, totesi Atte PuPen aloittamasta vaikutuspelistä ja pudotuspeleihin kuuluvasta henkisen puolen taistosta.

Ronkaisen räikeimpiin syytöksiin KaMa joutui puuttumaan virallisella tiedotteella asiasta. KaMan sisäisten selvittelyiden sekä tuomareiden kommenttien perusteella ei asiassa ole syytä edetä ennen huomista Pesäpalloliiton päätöstä. Myös muut PuPen tehtailemat protestit ratkeavat huomispäivän aikana ennen ottelun alkua. Edessä on siis vähintäänkin mielenkiintoisia päivityksiä, mutta edustusjoukkue ei ole antanut tämän häiritä.

 – Asiat on käyty seuran sisällä sekä joukkueen kesken läpi. Kun tilannekuva selkiytyi, seura antoi virallisen tiedotteen asiasta. Nyt odotellaan liiton päätöstä, ja sen mukaan sitten huomenna jatketaan. Me valmistaudumme otteluun normaalisti emmekä hetkahda tai hermostu kaikista näistä tapahtumista. Tietysti nämä laittavat aina miettimään... Mutta tätä on spekuloitu jo ihan riittävästi eikä minulla ole tarvetta kommentoida tässä kohtaa enempää, kuittasi Atte.

Tunteita tulee siis riittämään Kankaanpää Areenan perjantai-illassa takuuvarmasti. KaMan ja PuPen välinen välieräsarja on katkolla isäntäjoukkueelle, ja voitolla KaMa jatkaa finaaliin, jossa panoksena on Superpesis-paikka. Yleisö on alkanut löytää lehtereille ja Kankaanpää Areenan kattila on kuumentunut ja kiehunut ottelu ottelulta entistä kovemmin. Pelinjohtaja Hakala odottaakin huomista show'ta jo innolla.

 – Odotan, että kotiyleisöä tulee paljon paikalle. Edessä on hieno perjantai-ilta, ja joukkue on jälleen kerran valmis heittäytymään sekä näyttämään tunteensa. Koen, että Kankaanpää Areena on herännyt, ja uskon, että se tulee olemaan varmasti vaikea paikka vastustajalle kotijoukkueen saaman tuen ansiosta.

 – Olen kyllä ilolla tervehtinyt sitä, että mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä enemmän on alkanut kuulumaan meteliä ja yleisökin on heittäytynyt pelille. Tämä on ollut kyllä upea asia meidän pesisyhteisölle, että olemme saaneet yhdessä joukkueen ja katsojien kanssa olla pelissä elämässä läpi kaikkia noita tunteita sekä rakentamassa sitä tunnelmaa, hän lisäsi.

Ja eiköhän noista tunteista sekä siitä tunnelmasta anneta perjantaina yhdessä oikein kunnon maistiaiset PuPen joukkueelle sekä paikalle saapuville vieraskannattajille! Kunnon pudotuspelisarjat sytyttävät aina jokaikisen, ja nyt sellaista on mahdollista päästä elämään KaMan mukana. Ota kaverit, naapurit ja sukulaiset mukaan kentälle, ja saavu huutamaan sekä kannustamaan KaMaa kohti Superpesistä!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Vatajankoski.

Peruslippu välieriin 12€, alennetut erikoisliput 10€, alle 17-vuotiaat ilmaiseksi

 -MK


Välieräuutinen