Uutiset

Hörhiäisperjantai käyntiin Kankaanpää Areenalta – KaMa janoaa kotivoittoa

 

Kankaanpään Mailan ja Haminan Palloilijoiden välinen Ykköspesiksen finaalisarja jatkuu Hörhiäisperjantaina Kankaanpää Areenalla. Sarja lyötiin käyntiin huippujännittävällä koitoksella Vallikentällä keskiviikkona, kun runkosarjan voittanut HP oli vahvempi niukasti supervuoron jälkeen. KaMa lähtee lyömään sarjaa tasoihin kello 17:30 alkavassa ottelussa toivottavasti runsaslukuisen ja kovaäänisen kotiyleisön edessä.

Joukkueiden avauskohtaaminen oli tiukkaa vääntöä, jossa KaMa oli pitkään niskan päällä. Move Areenalla KaMan VIP-tiloissa järjestetty Kisastudio räjähtikin suosionosoituksiin avausjakson voiton myötä. Pienet marginaalit kuitenkin ovat usein ratkaisevia tasokkaissa ja tiukoissa pudotuspelisarjoissa. Niin tälläkin kertaa. Isäntäjoukkue käänsi ottelun edetessä marginaalit itselleen ja juhli jännittävän avausosan voittoa lukemin 2-1 (1-3, 7-3, 6-1).

 – Olimme hyvin pelissä mukana, mutta tällä kertaa peli ratkesi oikeastaan kahteen tilanteeseen; Rätön kunnariin toisella jaksolla ja supervuoron harhaheittoon. Yksittäiset hetket ottelussa olivat nyt tällä kertaa meille kalliita, vaikka itse ottelu oli tasainen ja olisi voinut kääntyä kuinka päin vain, kertasi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala finaalien avausosaa.

Finaalien voittaja tulee nousemaan Superpesikseen kaudeksi 2024, johon vaaditaan kolme voittoa. Finaalien häviäjä puolestaan saa uuden mahdollisuuden Superpesis-karsinnoissa, joissa se kohtaa Superpesiksen putoamiskarsintojen voittajan. Tällä hetkellä Alajärven Ankkurien ja Koskenkorvan Urheilijoiden välinen karsintasarja on 2-2 tasatilanteessa ja saa ratkaisunsa lauantaina.

Keskiviikkoisen tappion myötä varmistui siis, että kankaanpääläisyleisö pääsee nauttimaan tänä kaunna vielä ainakin kahdesti uudesti syntyneen KaMan otteista kotikentällä. Pelitahti on tiivis, ja kaksi pudotuspelisarjaa pelataan tulevien reilun kahden viikon aikana. KaMalla keskittyminen on kuitenkin finaalisarjassa sekä runkosarjan voiton myötä ennakkosuosikkina pudotuspeleihin lähteneen HP:n kampittamisessa.

 – Tässä tulee nyt olemaan joka toinen päivä pelejä tiiviiseen tahtiin. Välipäivinä kokoonnumme joukkueen kanssa palaveeraamaan ja katsomaan videoita. Yksissä tuumin sitten mietimme tehdäänkö lajia vähän vai ei ollenkaan sekä onko pelissä mahdollisesti muutostarpeita. Tulevaan otteluun sellaisia ei ole, vaan tiettyjen tilanteiden pelaamista kun pystymme tarkentamaan, niin tulemme olemaan ottelussa vahvoilla, kertoi Atte joukkueen valmistautumisesta.

KaMalla on alla todella kuuma välieräsarja Puijon Pesistä vastaan. Hamina puolestaan joutui vääntämään tiukasti Oulun Lipon kanssa. Finaaliin etenivät kuitenkin ansaitusti syyskauden kaksi kuuminta joukkuetta. Sarjasta ennakoitiin yleisesti tasaista sekä jännittävää, ja sellainen avausottelu todellakin oli. Kipinöivän ja valtakunnan päälehtiin asti päässeen välieräsarjan jälkeen täytyy kuitenkin kysyä, millainen avausottelu oli tuloksen sijaan tunnelmaltaan?

 – Vähän tuntui, ettei kumpikaan ollut saanut välieräsarjojen jälkeen karstoja koneistaan. Ottelun alla oli aika odotteleva fiilis ja se jatkui vielä pelin alussakin. Pelin aikana tunnelma alkoi hiljalleen kohota ja aueta. Oma mielipiteeni on, että sarja lyödään kunnolla käyntiin vasta tästä toisesta pelistä. Mielenkiinnolla katsotaan, että millaisiin mittasuhteisiin tämä sarja tästä vielä räjähtää, kun pääsemme hakemaan virtaa ja voimaa kotikentältä sekä kotiyleisöstä, vastasi Atte.

363798526 771976501599693 4607038119458696518 n

KaMan edellinen kotiottelu Haminaa vastaan päättyi näihin kuviin ja tunnelmiin. Etualalla tuulettamisen mallia näyttää finaalien avausosassa KaMan kakkospalkinnon napannut Eeli Uusitalo. Kuva: Juha Levonen

Runkosarjassa joukkueet olivat hyvin vahvoja kotikentillään. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli heinäkuun lopussa Kankaanpää Areenalla, jossa KaMa oli vahvan esityksen myötä parempi luvuin 2-0 (4-1, 3-2). Uusi kohtaaminen oli luvassa Vallikentällä neljä päivää myöhemmin myös heinäkuun puolella, ja joukkueiden voimasuhteet heilahtivat kotikentän muuttumisen myötä Haminan viedessä ottelun 2-0 (10-7, 1-0).

 – Uskon, että kotikentällä pääsemme paljon paremmin pelifiilikseen. Kotiyleisö sytyttää aina, ja heidän luoman tunnetilan kautta pelikin aukeaa aina helpommin. Uskon, että tuota kautta sytymme ja ryhdymme nauttimaan sarjasta entistäkin paremmalla tunteella. Totuus kuitenkin on, että arvostamme hyvin paljon kotiyleisön tukea ja sen edessä pelaamista, paljasti Atte tunnelmia joukkueen sisältä.

Kotietu on siis ollut joukkueiden välillä tällä kaudella valttia. Mikäli KaMa mielii finaalit päättää voittoon, täytyy ainakin kertaalleen pystyä ottelu voittamaan Vallikentällä. Ennen asioiden edelle menoa, pitää kuitenkin hoitaa sarjan ensimmäinen kotietu kunnialla alta pois. Pienet marginaalit käänsivät edellisen ottelun haminalaisille, joten mitä KaMan pitää sitten tulevissa otteluissa parantaa, jotta tulokset kääntyvät pohjoissatakuntalaisittain mielekkäämmiksi?

 – Meidän pitää pystyä suorittamaan hieman paremmin ja tekemään oikeita ratkaisuja oikeissa tilanteissa. Se ei tietenkään ole aina helppoa, kun tilanteet tulevat vastaan nopeasti ja niissä on useita ratkaisuvaihtoehtoja. Valinnat ja oikeat ratkaisut pitää saada muistiin, ja niiden on tultava selkärangasta. Meillä on selkeä suunnitelma, miten sisä- ja ulkopeliä lähdemme nyt pelaamaan. Olemme hieno pesäpallojoukkue, ja nyt meidän pitää vain uskoa ja luottaa omaan juttuumme.

Kankaanpääläisyleisö on lämmennyt hiljalleen kauden edetessä, ja PuPe-välierien kotiottelussa Kankaanpää Areenan kattila porisi tavalla, jollaista ei oltu nähty moniin vuosiin. Kun seuraava kotiottelu on kankaanpääläisille hyvinkin tutun Hörhiäisviikonlopun alla, odotettavissa on kuuma ja huipputunnelmainen finaaliottelu. Luvassa on varmasti ikimuistoinen kokemus niin paikalle saapuville kuin molemmille joukkueillekin.

 – Olemme käyneet tätä ihan joukkueen keskenkin läpi, että olemme nyt todella etuoikeutetussa asemassa, kun olemme pelanneet itsemme tällaiseen tilanteeseen, jossa pääsemme pelaamaan Hörhiäisperjantaina kotiyleisön edessä. Joukkue syttyy yleisöstä ja mahtavaa, että pääsemme tästä nyt nauttimaan. Toivottavasti yleisö muistaa nauttia tapahtumasta myös, sillä tällaisia mahdollisuuksia ei kovin usein ole tullut vastaan, muistutti Atte.

 – Me todella arvostamme sitä, kuinka vahvasti meidän kotiyleisömme ja tämä koko yhteisö on tällä kaudella osoittanut olevansa meidän tukena kaikissa tilanteissa – tapahtuipa tai kävipä sitten mitä tahansa, hän lisäsi lopuksi.

Nyt lyödään sarja tasoihin! KaMa-faneilla on nyt huikea mahdollisuus päästä nauttimaan upeasta finaalisarjasta ja viettää alkuilta huippujännittävän pesäpallonäytelmän parissa. Tästä on sitten mukava jatkaa Hörhiäisperjantaita ja iltaa torin tapahtumien vilskeessä. Lippujonojen välttämiseksi lämmin suositus on hankkia lippu ennakkoon Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon ja kohti Superpesistä!

Tämän ennakon tarjosi otteluisäntä Lempun Vormula.

 -MK


Vormula