Uutiset

KaMalla ja Ankkureilla ratkaisujen viikonloppu

 

Kankaanpään Mailan ja Alajärven Ankkurien välinen Superpesis-karsintasarja on loppuhuipennusta vaille valmis. Ratkaisevaan viikonloppuun edetään Ankkurien 2-1 johdossa, kun sarja ratkeaa kolmella voitolla. KaMalta kaivataan voittoa lauantain kotiottelusta, joka alkaa kello 16. KaMan voittaessa sarja huipentuu Alajärven Kitrolla sunnuntaina kello 15 alkavassa ottelussa.

KaMa on joutunut taipumaan Alajärvellä pelatuissa otteluissa selvin luvuin 2-0 (5-0, 9-4) ja 2-0 (6-1, 7-2). Kuitenkin loistavan kotiyleisönsä edessä viime sunnuntaina KaMa venyi upeaan voittoon kotiutuskilpailun jälkeen lukemin 2-1 (4-5, 2-1, 0-0, 3-1). Pelinjohtaja Atte Hakalalla on tähän astisesta sarjasta kaksijakoiset ajatukset, mutta tulevan kotiottelun alla hän on luottavaisin mielin.

 – Vieraspeleissä emme ole pystyneet lainkaan sellaiseen peliin kuin olisimme toivoneet. Kotona olimme viime viikonloppuna parempia, ja mielestäni vielä selvemmin kuin lukemat näyttävät. Otteista huolimatta vain voitot lasketaan. Kotiottelut ovat olleet tähän asti tässä sarjassa suosiollisia, joten sitä trendiä lähdemme lauantaina jatkamaan, hän totesi.

Täysin samoin asein KaMa ei voi otteluun lähteä kuin viime sunnuntaina, sillä sarja elää omaa elämäänsä, ja yhdessä ottelussa ehtii pudotuspelisarjassa tapahtua paljon. KaMan kotivoiton jälkeen Ankkurit reagoi KaMan otteisiin omalla tavallaan, ja nyt KaMan tarvitsee reagoida Alajärven keskiviikon koitokseen tekemiin muutoksiin tulevaan otteluun.

 – Muutoksia tulee edelliseen kotiotteluun verrattuna varmasti, sillä tässä oli jo yksi vierasottelu välissä. Tiettyjä asioita meidän pitää pystyä nyt tarkentamaan keskiviikon ottelusta. Muutoin tässä on välipäivinä nyt opiskeltu, miten Alajärvi muutti omaa pelaamistaan. Me yritämme olla heitä askelen edellä ja ennakoida mahdollisia muutoksia tähän otteluun. Niistä pitää sitten löytää meille suosiollisimmat iskunpaikat lauantaille, avasi Atte otteluparin strategista ulottuvuutta.

Alajärven pelaamista onkin päästy nyt todistamaan kolmen ottelun verran. Samanlaista kärjen pomppupeliä ei nähty Ykköspesiksen vastustajissa, ja muutenkin tasoero Ykköspesiksen ja Superpesiksen välillä on tullut varmasti kaikille selväksi. Ankkureiden ulkopeli on onnistunut lyömään kapuloita KaMan sisäpelin rattaisiin huomattavasti välierävastus Puijon Pesistä tehokkaammin, joka oli kuitenkin Ykköspesiksen selvästi paras ulkopelijoukkue.

 – Tällaisessä pudotuspeliottelusarjassa ei enää ottelujen välissä tarvitse niinkään keskittyä vastustajan pelaajiin. Kaikki kyllä tietävät ketä toisella puolella pelaa, ja mitkä heidän vahvuutensa ja heikkoutensa ovat. Enemmän tässä täytyy tutkia sitä, mitä vastustaja muutti edelliseen peliin joukkuepelaamisessaan sekä mitä se mahdollisesti muuttaisi tulevaan otteluun. Mitään yllättävää sieltä kuitenkaan tuskin enää tulee, jatkoi Atte pudotuspelien erikoisuuksista.

374204390 797046185759391 2266609547235316298 n

Etualalla tuulettava pelinjohtaja Atte Hakala on todella kiitollinen siitä, miten kankaanpääläisyleisö on herännyt tällä kaudella ennenkokemattomaan liekkiin ja elänyt nuoren joukkueen matkassa mukana. Kuva: Juha Levonen

KaMan on koottava rivinsä tyrmäävän vierasottelun jälkeen. Tämä kuitenkin onnistui viime viikonloppunakin ja vieläpä ilman välipäiviä. KaMalla on ollut siis hyvä tovi punoa juonia Ankkurien pään menoksi. Vastustajan vahvuudet sisäpelissä ovat tulleet varmasti kaikille selväksi. Sisäpelistä näkee Atte tulevan myös vastauksen siihen kysymykseen, kumpi joukkue mahdollisesti lauantaina Kankaanpää Areenalta voittajana poistuu.

 – Kaikki kiteytyy meillä itsellä kotiuttamiseen. Ankkureilta taasen pitää saada kolmostilanteiden määrää pienemmäksi, mikä onnistuu heidän pomppupeliään rikkomalla ja vaikeuttamalla. Lopulta kuitenkin kaikki tiivistyy siihen, että pitää uskaltaa itse pelata sitä peliä. Peruuttelemalla ja varmistelemalla ei voittaminen onnistu, vaan pitää olla röyhkeä ja aktiivinen sekä ottaa ihan itse se ote omiin käsiin koko pelistä, hän painotti.

Mikäli KaMa onnistuisi lauantaina jälleen kotiottelunsa voittamaan, on sillä kuitenkin Kitron kokoinen vuori kiivettävänä Superpesikseen noustakseen. Tähän asti KaMa ei ole rehellisesti ollut kovin lähellä vieraspelin voittamista, mutta tasoittamalla sarja lauantaina ovat paineet jälleen Superpesis-joukkue Ankkurien niskassa. Mitä se sitten vaatisi, että Kankaanpäässä mahdollisesti päästäisiin sunnuntaina aloittamaan nousujuhlat?

 – Viikonlopun molemmissa otteluissa pitää pelata hyvin. Olemme olleet tässä ottelusarjassa jäljessä erityisesti toissijaisten virheiden määrässä. Olemme tehneet selvästi Ankkureita enemmän helppoja virheitä, joita ei vain tällaisessa tiukassa sarjassa saa tulla. Niistä kun pääsemme eroon, niin sitten meitä on kyllä vaikea voittaa. Meillä on taistelumieli vielä päällä emmekä todellakaan tule antautumaan helpolla, vastaa Atte.

Kankaanpää Areena on herännyt ennennäkemättömään liekkiin tämän syksyn pudotuspeleissä. Kattila kiehui aina valtakunnan medioita myöden PuPe-välieräsarjassa. Myös Haminaa vastaan kotiottelussa oli nelinumeroinen määrä katsojia. Ensimmäisessä Ankkurit-kotiottelussa päästiin puolestaan kokemaan kotiyleisön toimesta tunnelmaa, jota ei ole moniin vuosiin Kankaanpäässä nähty tai kuultu.

 – Jos me otamme vielä yhden askelen eteenpäin meidän pelaamisessa, niin toivottavasti yleisö jaksaa ottaa sen myös katsomossa. Sellaista huutoa ja kannustusta on viime otteluissa ollut, että toivottavasti ääni vielä kaikilla riittää. Olen todella kiitollinen, miten katsomossa on eletty meidän mukana sekä jaksettu kannustaa. Se miltä se on näyttänyt, tuntunut ja kuulunut kentän tasolle on ollut kyllä todella upeaa kokea, kiitteli Atte vielä kerran huikeaa kankaanpääläisyleisöä.

Totuuden hetki ja ratkaisujen viikonloppu! Jatkaako Ankkurit Superpesiksessä vai onnistuuko KaMa lyömään kapuloita alajärvisten rattaisiin? Kankaanpää Areenalla luvassa huikea trilleri ja pesäpallonäytös lauantaina kello 16 alkaen. Nappaa ennakkoliput Tiketistä sekä tule huutamaan ja kannustamaan KaMaa kohti Superpesistä. Tule, näe ja koe vielä viimeisen kerran kuluvalla kaudella – Tervetuloa!

 -MK


Aa2uutinen