Uutiset

Kuusi uutta sopimusta – KaMa valmis Ykköspesis-kauteen 2024

 

Kankaanpään Mailan edustusjoukkue julkistettiin lauantaina Team Sportiassa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyy neljä Superpesis-kokemusta omaavaa peluria. Aapeli Suvisalmen, Jesse Rantamäen, Johannes Kerolan sekä Joni Aallon sopimukset ovat yksivuotisia. Oma kasvatti Lari Peltonen liittyy edustusrinkiin kaksivuotisella sopimuksella. Ville Myllymäki tulee mukaan valmennustiimiin juoksuvalmentajaksi.

Aapeli Suvisalmi, 23, siirtyy Kankaanpään Mailaan Koskenkorvan Urheilijoista. Aapeli ihastutti kankaanpääläisyleisöä jo menneenä kesänä kaksoisedustussopimuksen myötä. Loppukaudesta Superpesiksen puolella Koskenkorvan ykköslukkariksi noussut "Sape" viihtyy ulkokentällä myös etukentällä sekä polttolinjassa. Jälkimmäisellä paikalla hän myös pelasi suurimman osan KaMan Ykköspesis-kaudesta.

Sisällä vaihtajan ja kotiuttajan rooleissa vahvimmillaan olevalla Suvisalmella on Superpesiksen alaisia otteluita takana jo 82, joissa hän on kerännyt 186 kärkilyöntiä. Viime kesänä KaMassa päävaihtajana numerolla kolme esiintynyt mailataituri oli runkosarjan sisäisen kärkilyöntitilaston voittaja 119 kärkilyönnillään sekä komealla 68,8% teholukemalla. Koko Ykköspesiksessä lukema oikeutti kärkilyöntitilastossa viidenneksi.

 – Hyvät fiilikset. Viime kaudella tuli pelejä ihan tarpeeksi, mutta nyt on saanut jo huilata tovin ja ollaan taas täynnä virtaa kohti tulevaa. Vähän täytyi miettiä tulevaisuuden kuvioita kauden jälkeen, mutta KaMa oli minulle selkeä ykkösvaihtoehto alusta asti. Täällä oli todella mukavaa olla koko viime kesän, ja tästä on nyt mukava jatkaa.

Jesse Rantamäki, 27, siirtyy KaMaan myös Koskenkorvan Urheilijoista. Rantamäen historia on mielenkiintoinen, sillä hän eteni jääkiekkourallaan aina SM-liigaan ja Vaasan Sportiin saakka, jossa otteluita kertyi 22 kappaletta ennen kuin rannevamma pakotti lopettamaan pääsarjauran. Hyppäys pesäpalloon ja nousu lajin huipulle kävi nopeasti. Menneillä viidellä kaudella otteluita Superpesiksessä on kertynyt yhteensä 114, lyötyjä 6+10 ja tuotuja 78 kappaletta.

Rantamäki on ulkona monipuolinen pelaaja, sillä Liiga-uran päätyttyä hän pelasi polttolinjassa, Superpesikseen murtautuminen kävi siepparin tontilta, ja viime kaudet ovat kuluneet kopparina. Myös sisäpelissä monipuolisuus on miehen vahvuus, sillä kovasta lyönnistään ja nopeista jaloistaan huolimatta viime kaudet ovat kuluneet vaihtajana. Parhaalla kaudellaan 2022 hän keräsi 32 ottelussa 126 kärkilyöntiä ja menneellä kaudella 24 ottelussa komeat 90 kärkilyöntiä.

 – Oikein dottavat fiilikset, kun joukkueena nyt ensimmäistä kertaa kokoonnutaan. Vähän jopa jännittääkin. Olin nähnyt ja kuullut, että Kankaanpäässä on joukkueessa todella hyvä fiilis sekä porukka on hyvin yhtenäinen. Pelitkin sujuivat viime kaudella. Otin itse yhteyttä KaMaan, sillä todella halusin tulla tänne pelaamaan. Sen yhteydenoton jälkeen ei kovin kauaa kestänyt, että sopimus oli kädessä, ja nyt onkin oikein mukavaa olla täällä.

Johannes Kerola on tulokkaista kenties kaikkein KaMalaisin, vaikka hänen kasvattiseuransa on Hyvinkään Tahko. Tammikuussa 18 vuotta täyttävä huippulupaus tulee olemaan suvussaan KaMan edustusjoukkueen pelaaja jo kolmannessa polvessa. Kerola teki aiemmin syksyllä Tahkon kanssa kahden vuoden sopimuksen ja tulee KaMaan kaksoisedustussopimuksella lukkarin tontille, jossa hän on ikäluokkansa suurimpia lupauksia.

Viime kausi sujui pääosin Tahkon miesten Suomensarja- ja poikien Superpesis-joukkueissa. Loppukaudesta Kerola pääsi avaamaan myös Superpesis-uransa. Tuo tapahtui tyylillä, sillä sisällä vaihtajana ja kotiuttajana pelaava Kerola löi pääsarjauransa avausjuoksun sekä palkittiin Tahkon ykköspalkinnolla ja valittiin ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi. Koko kaudella kaikissa sarjoissa yhteensä otteluita kertyi 34, lyöytyjä 3+36 sekä kärkilyöntejä 147 kappaletta.

 – Täysin uusi joukkue itselle ja vähän jännittää, mutta mitä tässä nyt on jo päässyt hieman tutustumaan, niin hyvänoloinen porukka on. Peli kovenee ja vastustajat paranee ensi kaudeksi verrattuna Suomensarjaan ja poikien Superiin, johon pitää pystyä vastaamaan. Lukkarina voisi vahvuuksinani pitää pelissä mukana olemista sekä rytmittämistä. Fysiikkaa pitää vielä erityisesti kehittää, jotta voisin nousta aivan huippulukkareiden joukkoon.

Joni Aalto, 32, tuo KaMaan huiman määrän kokemusta. Viime kauden pelaamatta ollut Aalto tulee haastamaan ja kirittämään KaMan nuorta joukkuetta tarjoten oman kokemuspankkinsa joukkueen hyödynnettäväksi. Aallon aikuisuralla otteluita on kertynyt 10 Superpesis-tasolla, 239 Ykköspesiksessä ja 54 Suomensarjassa. Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti on pelannut KPL:n lisäksi IPV:ssä, PuMussa, Tahkossa, HP:ssa, Mansessa ja viimeisimpänä Ikaalisten Tarmossa.

Aaltokin on pesäpalloilijana todellinen multitalentti eikä lajista löydy enää roolia tai pelipaikkaa, jota hän ei olisi pelannut. Suurimman osan uraansa hän on pelannut lukkarina, mutta viime kausina häntä on nähty enenevissä määrin myös kopparina sekä erityisesti polttolinjassa. Sisäpelissä hän on viime vuosina pelannut pääosin kotiuttajana ja vaihtajana. Pelatut 239 Ykköspesis-ottelua ovat tuottaneet 7+84 lyötyä, 88 tuotua ja 748 kärkilyöntiä.

 – Sapattivuosi viime kesältä takana ja latailin hieman akkuja, mutta nyt on taas motivaatiota touhuta. Kun paikka tänne aukesi, niin ilomielin tulin mukaan. Seurasin KaMan menoa viime kesänä tiiviisti, ja huomasin, että täällä on oikein hyvä meininki porukassa. Se oli päällimmäinen syy, miksi tänne halusin. Tuttuja jätkiä on myös mukana, mikä teki oman osansa. Ykköspesis on todella tasainen ja kovatasoinen sarja, mutta kaikkia pelejä lähdetään voittamaan.

Huippukauden poikien Superpesiksessä sekä Pomarkun Pyryn Suomensarja-joukkueessa pelannut Lari Peltonen, 17, nostetaan edustusjoukkueen rinkiin kahden vuoden sopimuksella. Etukentällä ja polttolinjassa viihtyvä etenijä-vaihtaja keräsi menneellä kaudella 34 ottelussa 3+6 lyötyä, 46 tuotua sekä 150 kärkilyöntiä komealla 61,2% teholla. KaMan oma kasvatti voi ikätoveri Kerolan tavoin avata perheessään seuraavan KaMa-sukupolven edustusjoukkueessa.

 – Hyvät fiilikset on nyt. Vähän kyllä jännittää, mutta ehkä se kuuluu asiaan. Ykköspesiksessä taso on kovempi kuin Suomensarjassa tai poikien Superpesiksessä, joten pitää pystyä itsekin suorittamaan paremmin, mikäli kokoonpanosta paikan mielii ottaa.

Niin kutsuttu toppatakkiosasto säilyy KaMan edustusjoukkueen taustoilla hyvin vastaavana kuin menneelläkin kaudella. Lähes kaikkien mukana olleiden toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia on jatkettu. Valmennuksen kehittämisen ja painopisteiden muutosten myötä valmennustiimiin liittyy uutena jäsenenä Ville Myllymäki. Seitsemän Suomen mestaruuden ja 20 SM-mitalin pikajuoksija vastaa tulevana talvena edustusjoukkueen juoksuvalmennuksesta.

 – Upeiden uusien pelaajien kanssa on saatu tässä nyt tutustua tänään, ja varmasti kaikki tuovat meille hienoja mahdollisuuksia pyörittää ensi kesänä meidän peliä. Palaverissa sovitaan nyt ensimmäisiä suuntaviivoja talvikauteen, ja siitä tämä nyt taas lähtee. Oli kyllä hienoa syksyllä, kun oma puhelin soi useammaltakin pelaajalta, jotka olivat kiinnostuneita tulemaan KaMaan ja meidän juttuun mukaan, paljasti pelinjohtaja Atte Hakala.

 – Jesse tuo koppariosaamista sekä lisää jalkoja meidän valmiiksi aika nopeaan joukkueeseen kuin myös Superpesis-kokemusta sekä johtajuutta koppiin. Jonin kanssa lähdemme rauhassa liikkeelle ja katsomme minkälaiseksi rooli tässä joukkueessa välivuoden jälkeen muodostuu. Kovana harjoittelijana hän tuo varmasti vaatimustasoa harjoitteluun sekä kilpailutilannetta pelipaikoista joukkueeseen.

 – Lari on superlahjakas pesäpalloilijan alku ja hänestä saamme varmasti tulevaisuudessa huippupelurin. Se on Larille nyt hieno ja tärkeä juttu, että hän pääsee haistelemaan uusia tuulia ja ottamaan osaa edustusjoukkueen harjoitteluun sekä KaMalle on tärkeää, että omia nuoria voidaan nostaa joka vuosi lisää mukaan edustuksen toimintaan. Siviiliuraansa keskittymään alkavan Rasmus Paanasen tilalle saimme sitten melkein kankaanpääläisen Johannes Kerolan.

 – Hän tulee haastamaan ja kilpailemaan lukkarin paikasta, jossa lähtökohtaisesti meillä pelaa ensi kesän. Odotan häneltä taisteluhenkeä ja näytönhalua olla tämän sarjan vaatimalla tasolla enkä yhtään epäile etteikö hänestä olisi siihen. Hän on todella kunnianhimoinen ja intohimoinen harjoittelija, joten lukkarin paikalla on varmasti oikein mukavaa meininkiä ensi kesänä, kuvaili pelipäällikkö Hakala uusia pelaajiaan.

 – Uskon, että meillä on matka edelleen kesken, ja nyt lähdetään tekemään taas talvi hommia, jotta olisimme ensi kesänä jälleen askeleen verran parempia. Katsotaan, mihin se sitten kantaa ja johtaa kauden päätteeksi.

Näiden sopimusten myötä Kankaanpään Mailan edustusjoukkue on valmis kauteen 2024. Joukkueen ajantasaisen pelaajalistauksen sekä sopimustilanteet löydät kotisivujen miesten osiosta. Nähdään Kankaanpää Areenalla!

 -MK