Uutiset

Tuplaotteluennakko: Järviseutu haastaa KaMan

 

KaMa kohtaa tämän viikon kotiotteluissaan TH-Kumi Areenalla Järviseudun joukkueet, kun ensin tiistaina 22.7. vastaan asettuu Vimpelin Veto, ja torstaina 24.7. huipputärkeässä ottelussa jo Ykköspesiksen nousukarsinnoista tuttu ja rakas vihollinen, Alajärven Ankkurit. Molemmat ottelut alkavat kello 18.


Sarjatilanne: Vimpeli jyrää Superpesiksessä jo viime kausista tutulla toisella sijallaan Sotkamon takana, kun se on 20 ottelustaan kerännyt komeat 39 pistettä. KaMa ja Alajärvi löytyvät taulukon toisesta päästä peräkkäisiltä sijoilta 10 ja 11, erotuksenaan vain kaksi pistettä KaMan hyväksi yhtä monen pelatun ottelun jälkeen.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä.
Vimpelin Veto: 1 voitto, 2 tappiota, 5 pistettä.
Alajärven Ankkurit: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 20.5. Alajärvi – Kankaanpää 1-2 (1-2, 4-0, 0-3)
17.6. Kankaanpää – Alajärvi 2-1 (2-3, 3-1, 0-0, 3-2)
5.7. Alajärvi – Kankaanpää 2-0 (4-2, 5-3)

Ennakkoasetelmat: Itä-Länsi –viikonloppu on takana ja Superpesiksessä alkaa runkosarjan loppurutistus ennen syksyn jatkopelejä. KaMalla on tulevan viikon sisään jopa neljä peliä, kun tämän viikon kotipelien jälkeen sunnuntaina joukkue matkaa Raaheen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi ja ensi viikon tiistaina Vimpeliin kohtaamaan joukkueen toisen kerran viikon sisään.
Kankaanpään Mailalle tuleva pelijakso tulee olemaan hyvin tärkeä. Alajärvi on kirinyt jo kahden pisteen päähän ja vielä olisi puristettavaa, jotta vältettäisiin ainakin jumbosija ja suora joutuminen putoamiskarsintoihin. Viime otteluissa on koettu tappioita, mutta kotiottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan oli mukava poikkeus, kun huimalla kotiyleisön kannustuksella saatiin kauden toinen kotivoitto. Nyt samanlaista tunnelmaa ja meteliä olisi toiveissa näihin tuleviin kahteen peliinkin, jotta nuori joukkue saataisiin puristamaan vielä sen yhden extra-vaihteen peliinsä lisää!

Ensimmäisessä ottelussa tiistaina vastaan asettuva Vimpelin Veto on hankkinut jo itselleen turvallisen tuntuisen hajuraon takana tulevaan Joensuun Mailaan. Piste-eroa on jo neljä pistettä, kun Vimpelillä on vielä yksi ottelu vähemmän pelattunakin. Voitolla KaMasta ero kapenisi myös johtavaan Sotkamoon neljään pisteeseen, joten runkosarjan voittotoiveitakaan ei varmasti Vimpelissä ole vielä haudattu. Peli on kuitenkin yskinyt hivenen viime kierroksilla, kun viiteen viimeiseen peliin mahtuu niukat tappiot Koskenkorvaa, Seinäjokea ja Sotkamoa vastaan. Prioriteettijärjestyksessä kärjessä varmasti onkin sen kuuluisan oman pelin löytäminen ennen edessä olevia tärkeitä pudotuspelejä.

Torstaisessa ottelussa TH-Kumi Areenalle saapuu tuttuakin tutumpi Alajärven Ankkurit. Kohtaaminen on joukkueille jo neljäs tällä kaudella, ja ehkä se kaikkein tärkein tähän mennessä. Joukkueiden ero on vain kaksi pistettä Alajärven piristyneiden otteiden ansiosta. Jyväskylän Kiriä ollaan jättämässä jumbosijalle, mikä tarkoittaisi sitä, että KaMa ja AA kohtaisivat jälleen syksyllä niin kutsutuissa play outeissa, joissa ratkaistaan toinen putoamiskarsintaan joutuva joukkue. Erot ovat kuitenkin hyvin pienet, ja nämä keskinäiset ottelut ovat tärkeääkin tärkeämpiä tässä tiukassa taistelussa. Pisteitä olisi raavittava – varsinkin päävastustajiltaan.

Kokoonpanot: Kankaanpään Mailan terveystilanne paranee pikkuhiljaa. Sairastuvalle ei ole joutunut uusia nimiä, Miro Marttilan pahimpien työkiireiden pitäisi olla takana ja Jukka Lankisenkin kylki paranee koko ajan, vaikka ainakin tiistainen Vimpeli-ottelu tullee liian aikaisin. Edellisessä ottelussa jokerina ollut Erno Painilainenkin joutunee jättämään ainakin toisen kotiottelun väliin. Tästä pääset ihastelemaan KaMan kokoonpanoa Kiteen vierasottelussa.

Vimpelin Veto on kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista, mutta tilanne sairastuvalla alkaa helpottamaan myös Pyöreän kirkon kulmilla. Kesäkuussa pallon vaarallisesti päähänsä saanut lukkari Hannu Huuskonen teki paluun lautasen ääreen. Ex-KaMa Teemu Isokedon vaivat pitivät hänet muutaman ottelun sivussa ja hänkin palasi ennen Itä-Länsi –taukoa kokoonpanoon jokerina. Uusia loukkaantumisia ei ainakaan ole tiedossa, joten Vimpeli lähtenee Kankaanpäähän samansuuntaisella kokoonpanolla kuin Jyväskyläänkin.

Alajärvi on pyörittänyt kuluvalla kaudella melkoista kokoonpanorulettia, mutta viime kierroksien hyvät otteet ovat saaneet ainakin ulkona pelaavan yhdeksikön vakiintumaan. Numerojärjestys on kuitenkin vaihdellut jopa tällä yhdeksiköllä paljon. Hyviä uutisia tuli myös, kun pitkäaikaispotilas Sasu Iivarinen pystyi palaamaan kokoonpanoon jokerina tiputtaen kokoonpanosta ulos talvella Ankkureihin hankitun kotiuttajajokeri Ismo Ankkurin. Tässä Ankkurien voitokkaan Jyväskylä-ottelun kokoonpano.

Seuraa heitä: Kankaanpään Mailan positiivisimpia yllättäjiä varsinkin sisäpelissä on ollut monipuolisesti kentälle etenemään mennyt Antti Rinnevuori. Jatkuuko “Rintsin” hyvä vire myös tällä viikolla? Myös Topias Lilja oli Kiteellä huippuiskussa kakkoskärkeen siirron jälkeen ja pelaa Vimpeli-ottelussa Neste Oilin kultakypärässä. Seurata kannattaa myös juonikasta lukkari Ville-Veikko Ollia, joka vei B-poikien Itä-Lännen kentän parhaan pelaajan palkinnon huikealla ulkopelillään. Kuinka “Vilsu” saa sekoitettua Järviseudun joukkueiden sisäpelin? Jännitettävää riittää myös siinä, osuuko Jukka Lankisen paluu pelipaitaan tämän viikon kotiotteluissa.

Vimpelin Vedolla on joukkueellinen huippumiehiä, mutta Kankaanpäässä päähuomion vienee jälleen kerran KaMa-kasvatti Henri Puputti. Moni varmasti myös toivoo KaMaa pari kautta edustaneen Teemu Isokedon kuntoutuneen jo ulkopelikuntoon. Tärppinä kannattaa seurata myös Veto-junioreita Severi Lassilaa sekä Superpesis-eliittiin murtautunutta Mikko Kanalaa.

Torstain pelissä Ankkureilta seurantaan kannattaa ottaa pelikuntoon toipunut Sasu Iivarinen. Myös Juha-Matti Jaatisen mahtavaa etenemistyöskentelyä on ilo seurata. Eikä unohtaa myöskään sovi aina vaarallista Aki Oravaa ja hiljalleen jälleen Superpesis-vauhtiin vertynyttä Tero Rantakangasta.

Ottelut ratkaisee: Tiistaisessa Vimpeli-ottelussa ratkaisevaksi tekijäksi nousee joukkueiden pelikunto Itä-Länsi –viikonlopun jälkeen. Molemmilta joukkueilta tapahtumassa oli vahva edustus, joten yhteisten harjoitusten jäätyä vähälle, ratkaisevaan rooliin nousee se, kumpi joukkue tästä runkosarjan viimeisestä pelitauosta sai revittyä paremmin lepoa ja virtaa ensimmäiseen tauon jälkeiseen otteluun.

Alajärvi-ottelussa ratkaisevaan rooliin nousee jälleen henkinen kantti. Ottelu on joukkueille huipputärkeä ja kun tasoeroa joukkueiden välillä ei juurikaan ole, on päivän vireystila ja latautuminen pidettävä sopivalla tasolla. Otteluun valmistautuminen sekä pelinjohtajien taktiset nyanssit otteluun ratkaisevat todella paljon. Kauden kohtaamisten pisteet ovat Alajärvelle 4-5, vaikka KaMa on onnistunut voittamaan kolmesta kohtaamisesta kaksi. Kuinka käy nyt?

Unohtaa ei myöskään parane kotiyleisön merkitystä, joka esimerkiksi voitokkaassa Kouvola-ottelussa oli huikea. Samanlainen meteli ja älämölö päälle myös tällä viikolla!

Tule nauttimaan Suomen suvesta TH-Kumi Areenalle ja kannustamaan KaMa voittoon viikon molemmista kotiotteluista! Tiistaisessa Vimpeli-ottelussa otteluisäntänä on Satakunnan Osuuskauppa, joten ottelulippuun saa S-etukorttia vilauttamalla alennusta 5 euroa! Torstainen Alajärvi-ottelu taasen on Kankaanpään Seudun isännöimä, ja tuohon otteluun saa lippuluukulta Seudun kanta-asiakaskorttia näyttämällä kaksi lippua yhden hinnalla! Ethän siis jää kotiin!