Kärkikamppailuiden putki käyntiin kolmen pisteen arvoisella Kirin kaadolla

Kankaanpään Mailan juhannustauon jälkeinen härkäviikko, jolla KaMa kohtaa sarjan kärkinelikon kaikki muut joukkueet kotikentällään, käynnistyi tiistaina Jyväskylän Kiriä vastaan. Jukka Karttusen ja Luukas Poutasen edustama sarjakakkonen ei ollut jäänyt vielä koko kaudella kertaakaan pisteittä, mutta tämä muuttui helteisellä Kankaanpää Areenalla. KaMa nappasi tärkeät kolme pistettä makealla 2-0 (4-3, 5-1) voitolla.

Ottelu käynnistyi KaMan rakentamalla palottomalla ajolähdöllä. Toiseen vuoropariin mentiin silti tasan 0-0:ssa myös Kirin rakentelemasta kolmostilanteesta huolimatta. Toisessa vuorossa KaMa siirtyi johtoon, kun Arttu Vilanderin tykki lauloi ja puhkaisi kolmosluukun kakkostilanteessa. Kiri tuli tasoittavalla tasoihin harhaheiton turvin. Tilanteessa syntyi myös pieni kalabaliikki, kun KaMa palautti peliin merkitsemättömän pallon. Kysymykseksi jäikin, että pelattiinko vuoro jo alusta asti väärällä pallolla.

Kolmannessa vuorossa KaMa meni jälleen johtoon, kun Aapeli Suvisalmen vaihtolyönti poltteli takakentällä ja Joonas Peltomäki livisti kotiin. Kiri tasoitti 2-2:een Atte Brandtin tappikumuralla, kun polttoheitto karkasi yli kotipesästä. Viimeisessä vuoroparissa KaMan sankariksi nousi Joona Anttila, joka puhkaisi kahden palon ajolähdössä kakkosluukun kahden juoksun arvoisesti. Kiri pääsi vielä juoksun päähän harhaheiton turvin, mutta tasoitusjuoksun tekemisessä se ei enää onnnistunut. Jakso siis KaMalle 4-3.

Toinen jakso alkoi KaMan näytöksellä. Avausvuorossa Kiri jätettiin kolmostilanteitta, ja juhlat alkoivat tasoittavalla. Onni Kaski löi uransa ensimmäisen Ykköspesis-juoksun, kun kopinnosto pomppasi kopparin yli ja mies kiersi kunniaa. Lisää tuli jo heti seuraavalla lyöjällä, kun Teemu Utusen kaunis keskikumura karkasi vesitornille vieden KaMan jo 3-0 johtoon. Seuraavaksi onnistui Arttu Vilander, kun kaunis tappikumura oli hankala katkaistava polttajalle ja kotiin lähtenyt Utunen ehti hienosti kotiin pallon poltellessa linjassa.

KaMa rakensi vielä uutta tilannetta kakkoskärjestä. Ykköskolmostilanteessa Santeri Heinimäki pisti painavan pallon kakkoskopparin eteen, jolla Eetu Heiniluoma livisti kotiin. Tämän jälkeen ottelu hieman seesteytyi osin KaMan ulkopelin vahvuudenkin vuoksi. Kiri sai koko toisella jaksolla vain kaksi kolmostilannetta, joista kolmannen vuoron tilanteesta Atte Brandt pisti pallon varmasti väliin. Jakso merkattiin lopulta KaMalle luvuin 5-1. KaMalle näin kauden kolmas kolmen pisteen voitto, ja Kiri puolestaan jäi ensimmäistä kertaa nollaan pisteeseen.

Sarjakakkonen kaadettu ja syrjäytetty! Kauden kolmas kolmen pisteen voitto nostaa KaMan sarjassa kakkospaikalle juuri Kirin ohi. Perjantaina kausi jatkuu Kankaanpää Areenalla sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Ensi viikon tiistaina puolestaan vierailulle saapuu sarjanelonen Koskenkorvan Urheilijat. Ennakkoliput otteluihin saat Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMaa voittoihin ja kohti sarjakärkeä!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus (Joukkueiden ykköspalkitut Elias Elonheimo ja Teemu Utunen sekä pelinjohtajat Jukka Karttunen ja Atte Hakala)

Ottelun kuvakooste (copyright Martti Tikka)