Kopla edelleen KaMaa sitkeämpi

Kankaanpään Mailan kärkikamppailuputki jatkui torstaina kauden kolmannella ottelulla paikallisvastus Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Viikon takaisessa kotiottelussa KaMa oli murskaavan ylivoimainen avausjaksolla, mutta KPL onnistui vääntämään ottelusta voiton. Kokoonpanomuutokset vierasotteluun eivät kääntäneet voimasuhteita, vaan KaMa joutui toteamaan KPL:n vahvemmakseen lähes identtiseen tapaan luvuin 2-1 (1-9, 2-0, 3-2).

KaMa tuli otteluun terävänä ja pirteänä, ja kouvolalaisten ulkopeliin luotu paine maksoi itsensä takaisin kahdella harhaheitolla. Kun vielä Joona Anttila iski kauniin kakkosjatkekumuran väliin, otti KaMa heti ottelun komennon 0-3 johdollaan. KPL loi painetta myös KaMan ulkopeliin, mutta vain Tommi Angervisto onnistui laittamalla tappikumuran merkistä väliin. Toisessa vuorossa KaMan juoksujuhlia jatkoivat onnistumisillaan Sami Mikkolanaho sekä Johannes Kerola.

KPL loi painetta muissakin sisävuoroissaan, mutta KaMan ulkopeli säilyi timanttisena tehtaillen isäntien lopuissa kolmessa sisävuorossa viisi paloa kotipesään, ja jättäen KPL:n jaksolla yhteen juoksuun. Kolmannessa vuorossa Jesse Rantamäen piiska sivalsi puolestaan pallon läpi takaa 1+1 juoksun arvoisesti vieden KaMan jo 1-7 johtoon. Viimeisessä sisävuorossa loppuluvut 1-9:ään viimeistelivät Mikkolanaho ja Anttila kahdella taidokkaalla hidastetulla.

Toiselle jaksolle KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen keitteli kärmeskeitot ja vaihtoi lukkaria Aleksi Vainiosta hyvin Kankaanpäässä pelanneeseen Aaron Honkaseen. Tämä tuntui tepsivän, kun KaMa jäi avausvuorossa ensi kertaa juoksuitta huolimatta palottomasta ajolähdöstä ja kolmesta kotiutusyrityksestä. Toisessa vuorossa KPL avasi juoksutilinsä vapaan turvin, kun palloa hakemaan lähtenyt ulkopelaaja ja kärkietenijä törmäsivät epäonnekkaasti toisiinsa.

Isäntien johtoa lisäsi vielä Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkinimi Jani Hoteila. KaMa hölmöili tasoittavallaan merkin kanssa, ja jaksoa jatkettiin Koplan 2-0 johdossa. KaMan ulkopeli tiivistyi, ja KPL ei saanut loppujakson aikana enää rakennettua tilanteita aiempaan malliin. KaMan oma sisäpeli ei kuitenkaan auennut missään vaiheessa, ja loistavan avausjakson jälkeen toinen jakso oli lähes identtiseen tapaan tukkoinen edellisen viikon kotiotteluun verrattuna.

Ratkaisua haettiin joukkueiden välillä kotiutuskilpailusta täten jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella. KaMa teki aloittavallaan kaksi juoksua, kun avaaja Arttu Vilander ja viides lyöjä Rantamäki onnistuivat. Kopla oli kuitenkin tehnyt kotiläksynsä ja löysi KaMan ulkopelistä heikot kohdat. Neljä ensimmäistä paria tuottivat tarvittavat kolme juoksua, ja KPL pääsi näin juhlimaan kauden toista voittoaan KaMasta, joka taasen hävisi kolmannen kotiutuskilpailun putkeen.

Kolmen ottelun tappioputkesta huolimatta KaMan pisteputki on jo kahdeksan ottelun mittainen. KaMa jatkaa sarjassa toisena KPL:n vanavedessä. Ensi viikolla KaMalla on luvassa tiistaina ja keskiviikkona Itä-Suomen kiertue Puijon Pesistä ja Joensuun Mailaa vastaan. Seuraava kotiottelu on Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu lauantaina, kun KaMa kohtaa Ylivieskan Kuulan. Tervetuloa tekemään hyvää ja kannustamaan KaMa voittoon!