KaMa sarjakärkeen onnistuneen Itä-Suomen kiertueen siivittämänä

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui Itä-Suomen kiertueella, kun se kohtasi tiistaina Joensuun Mailan akatemiajoukkueen ja heti perään keskiviikkona viime kauden välierävastustajansa Puijon Pesiksen. JoMa-ottelussa KaMa palasi kolmen ottelun jälkeen jälleen voittokantaan puhtaalla 0-2 (1-3, 4-5) voitolla. Keskiviikkona oli vaikeampaa, mutta KaMa punnersi lopulta tuonkin ottelun voittoon kotiutuskilpailun jälkeen 1-2 (1-0, 4-5, 1-3).

JoMa aloitti tiistain ottelun paremmin ja siirtyi kentän kuopus Sulo-Veikko Varosen välilyönnillä johtoon. Jakson edetessä ja bussijalkojen sulaessa hallinta alkoi siirtymään vierailijoille. Toisen tasoittavalla KaMan toikin tasoihin Joona Anttila pussarillaan. Kolmannessa vuorossa KaMan pelinjohtaja Atte Hakala koulutti vieraiden lukkari Ukko Schroderusta tolppamerkillään Arttu Vilanderin näpytellessä KaMan johtoon. Jakson loppuluvut 1-3:een näpäytti Sami Mikkolanaho vielä samasta kolosta.

Toisella jaksolla juoksujen teon aloitti KaMa, kun Mikkolanahon kumura tippui varmasti väliin toisen aloittavalla. Myös Johannes Kerola onnistui kotiutuksessa taidokkaalla kakkospussiin suunnatulla pitkällä näpillä. Tasoittavalla myös JoMa avasi juoksutilinsä KaMan kolmospesältä tulleen harhaheiton turvin. Kolmannessa vuorossa KaMan johtoa lisäsi Vilanderin yhden juoksun arvoisella kolmosluukun puhkaisulla sekä Mikkolanahon välilyönnillä.

Viimeiseen vuoropariin lähdettiin KaMan 2-4 johdossa Akseli Mäkisen kevennettua tasoittavalla saumalyönnillään. Viimeisessä vuorossa KaMan johtoa lisäsi jo neljännen kerran Mikkolanaho komealla kolmosjatkeen ilmasaumalyönnillä. KaMa tarjoili vielä tasoittavalla sydämen tykytyksiä, kun heti vuoron alussa JoMa sai kaksi ilmaista juoksua harhaheitolla. Tämän jälkeen kioski lyötiin kuitenkin kiinni, ja KaMa varmisti kolme pistettä ja paluun voittokantaan 4-5 jaksovoitolla.

Puijolla hieno nousu vaikeuksien kautta voittoon

KaMa tuli PuPe-otteluun hyvin sisään ja rakensi välittömästi palottoman ajolähdön, mutta tämä jäi kuitenkin hyödyntämättä. PuPe vastasi tasoittavalla yhden palon ajolähdöllä. Kotiuttamaan tulleen Jani Hämäläisen viimeinen painelyönti linjaan tuotti tulosta kenttämestarin erikoisen avustuksella. Loppujakson nihkeydestä kaiken tarpeellisen kertoo, että tuo riitti myös jakson voittoon, kun avausvuoroparin jälkeen kolmostilanteet olivat 2-2 ja jakson päätyttyä 2-3.

Toisella jaksolla KaMa siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon avausvuoron tasoittavalla, kun Joona Anttila pisti viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillään tappikumuran merkistä väliin. PuPe vastasi heti seuraavassa vuorossa, kun Toni Toivanen ja Mikko Lukkari löysivät tilaa KaMan keski- ja kakkossaumoista. Kolmannen aloittavalla isännät lisäsivät johtoaan jo 3-1:een Roope Koskelaisen epäonnistuneen kopinnoston tiputtua onnekkaasti väliin.

Tasoittavalla KaMa kavensi Arttu Vilanderin vapaalla tappikumuralla. Jakson sankariksi nousi Joona Anttila, jonka painava keskikumura painui kahden palon ajolähdössä takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti. Kun Puijo jäi viimeisessä sisävuorossaan vain yhteen juoksuun KaMan torjuessa läpilyöntejä, haettiin ottelun ratkaisua kotiutuskilpailusta. Kolme edellistä "kotaria" hävinnyt KaMa takelteli tälläkin kertaa aluksi, kun kaksi ensimmäistä paria epäonnistuivat.

Tälläkin kertaa padot aukenivat jälleen Anttilan vuorolla, kun keskisauma puhkesi viimeisellä lyönnillä komeasti. Tämän jälkeen Joe Vartiamäen vapaa tappikumura ja Jesse Rantamäen vapaa keskisauman puhkaisu siivittivät KaMan hetkessä 0-3 johtoon. Ulkona KaMa torjui varmasti PuPen pyristelyt ja jätti isännät vain yhteen juoksuun. Vaikeuksien kautta voittoon noussut KaMa nousi kiertueen viidellä pisteellään myös KPL:n ohi Ykköspesiksen kärkeen.

Sarjakärjessä kohti viikonloppua! Lauantaina Kankaanpää Areenalla tehdään yhdessä hyvää, kun perinteisessä Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelussa vastaan asettuu sarjanousija Ylivieskan Kuula. Ottelun lipputuotoilla hankitaan Myllymäen tulevaan senioripuistoon ulkoilman shakkipöytä. Voit osallistua tapahtumaan ostamalla oman lippusi esimerkiksi Tiketistä, tai vaihtoehtoisesti lippuja voi löytyä paikallisista yrityksistä.

Tervetuloa tekemään yhdessä hyvää ja kannustamaan KaMaa jälleen kohti voittoa!

P.S. Ethän unohda myöskään tiistain fanimatkaa Koskenkorvalle, jonka ilmoittautuminen päättyy perjantaina!