Uutiset

"Kilpailukykyinen, potentiaalinen ja yllätysvalmis joukkue kasassa"

Naisten Superpesisjoukkueen pelinjohtaja Mikko Järvenpää kertoi alla joukkueensa kuulumisista ja avasi samalla myös mitä ajatuksia edessä oleva historiallinen ensimmäinen kausi naisten Supepesiksessä miehessä herättää.

 1. Viime kausi päättyi lopulta riemukkaisiin nousujuhliin. Kauden päätöksestä on jo kulunut jonkin verran aikaa. Mihin mielestäsi nousun saavuttaminen perustui?

- Nousu oli usean vuoden laadukkaan työn tulos. Kausi oli tietyllä tapaa joko tai kausi. Materiaali oli meillä laadukas Ykköspesikseen. Olimme myös onnekkaita kun säästyimme ilman suurempia loukkaantumisia. Kausi oli henkisesti raskas, sillä olimme suosikkeja ja käytännössä jokainen peli oli voitettava suoran nousun saavuttaaksemme. Joukkue kasvoi varsinkin henkisesti kauden mittaan ja oli vihdoin valmis saavuttamaan tavoitteensa eli nousun Superpesikseen.

2 Joukkueen rinkiin on liittynyt uusia pelaajia (Piritta Kärnä, Johanna Käkönen ja Emilia Itävalo paluumuuttajana) Millaisia pelaajia joukkueeseen saatiin?

- Kaikki kolme olivat meille täsmähankintoja. Empun paluu omana kasvattina takaisin kotiin on iso asia, sillä saamme hänestä laadukkaan etukenttäpelaajan ja taitavan vaihtaja sekä etenijän. Piritta tuo meille kaivattua laajuutta kotiutusosastoon. Pirittan vahvuuksiin kuuluu myös 2- tilanteen hoito. Johanna taas tulee meille isoon rooliin etenijänä ja vaihtajana sekä on tärkeä monipuolisena ulkopelaajana.

3. Joukkueen valmennuksessa on nyt paluun aikuisten valmennukseen tekevä Mika Peltonen ja fysiikkavalmentajana Seppo Vihelä. Millainen työnjako teillä on?

- Ensinnäkin ”Pellin” palaaminen on loistojuttu, jota itse kovasti toivoin. Pellin rooli on vastata lajiharjoittelussa yksilön kehittämisestä. Seppo taas on todellinen ammattimies fysiikkavalmennuksessa eli hän jatkaa samassa roolissa kuin viime kaudella. Itselläni on päävastuu harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta sekä pelinjohtajana toimiminen.

4. Millaisen joukkueen pyritte superpesistasolle rakentamaan?

- Mielestäni meillä on kilpailukykyinen ja erittäin potentiaalinen sekä yllätysvalmis joukkue kasassa. Sen kokoamisesta kuuluu iso kiitos Kivelän Antille ja Ala-Karvian Esalle. Materiaalimme sallii kahden erittäin hyvän kärjen rakentamisen ja tarkoitus on myös pelata kahdella kärjellä. Me tulemme satsaamaan erittäin tiiviiseen ulkopeliin sekä railakkaaseen ja yllätykselliseenkin sisäpeliin.

5. Jos mietitään joukkueen talvikauden harjoittelua niin miten se muuttuu nyt kun edessä on Superpesis jos verrataan esimerkiksi viimekauteen jolloin valmistauduttiin ykköspesikseen?

- Kyllähän harjoittelun ja valmistautumisen on oltava kaikilta osin laadukkaampaa niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Toistojen määrän tulee olla riittävän iso. Myös taktinen puoli tulee korostumaan ja oman pelitavan muokkaaminen meille parhaiten sopivaksi. Tulemmekin palaveeraamaan leireillä huomattavasti viime talvea enemmän.


Järristäkuva

6. Entä mitkä ovat itse peleissä mielestäsi Superin ja Ykköspesiksen suurimmat erot?

- Pelaajien taitotaso on selkeästi kovempi Superissa. Lisäksi joukkueiden taktinen pelaaminen sekä skouttaus ovat aivan eri tasolla. Roolitukset ovat tärkeitä. Ulkopelin on pidettävä ja sisäpelin on rullattava niin, että saamme oikeille pelaajille oikeita tilanteita.

7. Miten harjoituskausi tästä hetkestä etenee?

- Aloitamme yhteisen harjoittelun tulevana lauantaina 1.11. palaverin ja testaamisen merkeissä. Siitä alkaa harjoittelun ensimmäinen jakso ennen joulun aikana olevaa parin viikon omatoimista jaksoa. Vuodenvaihteen jälkeen palaamme taas yhteisharjoitteluun. Joukkue leireilee talven ajan noin kahden viikon välein. Pelaamme 3-4 harjoituspeliä hallissa sekä Halli-SM turnauksen. Lähdemme myös mahdollisesti etelän leirille huhtikuun alussa.

8. Naisten Superpesiksessä on siirtomarkkinoilla ollut tänäkin syksynä kova kuhina. Uskotko, että sarjan voimasuhteissa tullaan näkemään oleellisia muutoksia viime kauteen verrattuna?

- Sarja on varmasti tasoittunut mikä on erittäin hyvä asia. Totutuista menestyjistä Lapua näyttää hieman heikentyvän. Pori ja Jyväskylä ovat vahvoja. Rauma on todella kova. Väittäisin, että pyrimme kaikin keinoin näiden joukkueiden kantaan seuraavassa ryhmässä. Tulemme varmasti tavoittelemaan paikkaa pudotuspeleihin. Haihattelemalla ja luulemalla emme kuitenkaan saavuta mitään, vaan kovan työn tuloksena meillä on mahdollisuus pärjätä myös Superissa.

9. Millä mielellä odotat paikallispelejä Porin, Rauman ja Mansen Räpsän kanssa?

- Onhan tilanne todella hieno kun näitä "paikallispelejä" on useampia. Yleisöä varmasti kiinnostavat nämä ottelut. Pääsemme iskemään näissä mustana hevosena ja haastajana, koska useimmat varmasti odottavat Pori ja Rauman olevan vielä vahvempia.

10. Millainen meininki KaMassa on seurana tällä hetkellä?

- Mielestäni KaMassa on seurana vahva tekemisen meininki. Pelaamme sekä miehissä että naisissa Superia ja junioritkin ovat valtakunnan kärkeä. Erittäin mahtavassa urheilullisessa ja myötäisessä hengessä mielestäni KaMassa edetään. On mahtavaa saada olla tässä tarinassa mukana


Jarkko Huhtala