Uutiset

Uudet kasvot KaMassa osa 1: Petri Kulmala

Hyvinkäältä KaMaan siirtynyt lyöjäjokeri Petri Kulmala avaa juttusarjan Superin joukkueiden uusista pelaajista. Tämä 25-vuotias Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti teki jo pitkään suunnitteilla olleen paluun takaisin Satakuntaan ja on lähdössä innostuneena mukaan KaMan nuoreen sekä potentiaaliseen joukkueeseen.

Kulmala Petri

1. Miten aikanaan päädyit pesäpallon pariin eli miten kaikki alkoi?

Vanhemmat veivät veljen kanssa 6-vuotiaana pesiskouluun ja sieltä innostus lajiin sai alkunsa. Lapsena harrastin paljon myös muita lajeja, mutta jossakin vaiheessa pesäpallo nousi päälajikseni.

2. Mitä miehen elämään kuuluu pesäpallon ohella?

Asumme tällä hetkellä avopuolisoni kanssa Turussa, mutta keväällä pelikauden alkaessa muutamme juurillemme takaisin Satakuntaan. Teen töitä perheyrityksessä ja illat käytän treenaamiseen. Koiriemme kanssa tulee myös lenkkeiltyä ja kavereiden kanssa vietettyä aikaa. Elämä on tällä hetkellä aika hektistä liikkuessa Turun, Ulvilassa sijaitsevan työpaikan ja Kankaanpään välillä, joten paljon tulee istuttua myös autossa Radio Rockia kuunnellen.

3. Mitkä syyt saivat sinut tulemaan Kankaanpään Mailaan?

Satakuntaan paluu on ollut jo pitkään suunnitteilla ja nyt tuli sopiva sauma toteuttaa suunnitelmat. Kankaanpäässä on nuori joukkue ja sillä on potentiaalia kehittyä suuriakin harppauksia, ja tähän toimintaan on hienoa päästä mukaan. Osa pelaajista on jo ennestään tuttuja, joten on hienoa päästä pelaamaan joukkueena heidän kanssaan.

4. Millainen ensivaikutelma sinulla on joukkueesta, vaikka yhteistä historiaa ei nyt kovin paljoa vielä olekaan?

Olen tavannut joukkueen porukkaa nyt yhden kerran ja ensivaikutelmat olivat pelkästään positiiviset. Joukkuetta on toki tullut seurattua hieman eri tavalla jo aiemmin, näin lähiseudulla asuneena.

5. Millainen kokemus kaksi Hyvinkäällä vietettyä kautta olivat?

Ensimmäiset kaudet Superissa olivat tietenkin erilaiset Ykköspesikseen verrattuna. Taso on luonnollisesti kovempi ja tuli opittua miten Superia pelataan. Hyvinkäällä oli rutinoituneet ja motivoivat tavat treenata. Molempien kausien pelinjohtajilta ja valmentajilta tuli opittua paljon uutta. Kaupunki oli pieni, mutta pelikentältä löytyi aina loistavaa tunnelmaa.

6. Miten lyöjäjokerin harjoittelu varsinkin näin talvikaudella eroaa myös ulkopelissä mukana olevan pelaajan harjoittelusta ?

Fysiikkaharjoittelun lisäksi keskitytään enemmän juurikin lyöntiin ja sen hiomiseen. Talvella käydään saleissa lyömässä verkkoon ja mahdollisuuksien mukaan pitkää lyöntiä halleissa. Lyöjäjokeria ei usein nähdä räpylä kädessä harjoituksissakaan.

7. Millaisia asioita odotat harjoituskaudelta?

Odotan, että tutustun joukkueeseen nopeasti ja harjoituskauden aikana yhteinen sävel löytyy joukkueen kesken.

8. Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on?

Henkilökohtaisella tasolla haluan kehittyä fysiikassa ja lyönnin eri osa-alueissa.

9. Superin joukkueet ovat taas muuttuneet tai muuttumassa siirtojen ja lopettamisten myötä. Miten arvelet tämän vaikuttavan voimasuhteisiin?

Saa nähdä miten joukkueet reagoivat muutoksiin ja miten joukkueet saadaan pyörimään muuttuneilla kokoonpanoilla. Toivon, että kärkikaksikon ero muihin joukkueisiin kapenee ja sarja tasoittuu. Kankaanpäässä joukkue on taas vuoden vanhempi ja uskon, että sitä kautta myös vahvempi.

Tässä vielä linkki Kulmalan  Pesiksen Maailman sivuilla olevaan pelaajakorttiin

Jarkko Huhtala