Uutiset

Uudet kasvot KaMassa osa 2: Piritta Kärnä

Tänään uusista pelaajista esittelyvuoron saa naisten joukkueen Piritta Kärnä. 25-vuotias Lappajärven Veikkojen kasvatti omaa aiempaa superpesiskokemusta Ylihärmän, Lappeenrannan ja Rauman riveistä. Siviilissä tuoreen yrittäjän houkutteli Kankaanpäähän erityisesti nousijajoukkueen uusi energia ja yllätyksellisyys

Piritta Kärnä (kopio)

1.Miten aikanaan päädyit pesäpallon pariin eli miten kaikki alkoi?

Päädyin jo 4 -vuotiaana pesisharkkoihin iskän ansiosta. Iskä on tänäkin päivänä kasvattajaseurani pesäpallotoiminnassa vahvasti mukana ja kaikki sisarukseni ovat pelanneet pesistä. Isosiskollani on ollut suuri vaikutus omassa pesisurassani.

2. Mitä muuta kuuluu elämääsi pesäpalloilun ohella?

Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja näillä näppäimillä (marraskuun alussa) aloitan oman yritystoiminnan (Fysiomesta) Raumalla ja Harjavallassa. Lisäksi hoidan KaMan naisten edustusjoukkueen fysioterapiat ja hieronnat. Muutoin vietän aikaa perheen ja kavereiden kanssa eli Pohjanmaalla tuloo käytyä melko usein. Haaveilen myös koiranpennusta ja lottovoitosta ;)

3.Sinulta löytyy myös vankkaa taustaa yleisurheilusta ja eritoten keihäänheitossa. Mikä lopulta käänsi homman niin, että pesäpallosta tulikin se ykkösjuttu?

Lopetin keihäänheiton 2009 kyynärpäävammojen vuoksi. Pari vuotta vietin aikaani lähinnä hengaillen, kunnes taas aloin kaivata aktiiviuraa (tavoitteellista tekemistä) ja pesäpallo oli luonnollinen vaihtoehto, sillä koko ikäni olin ollut lajin parissa.

4. Mitkä syyt saivat sinut tulemaan Kankaanpään Mailaan ?

Kankaanpäässä pelaaminen mahdollistaa Raumalla asumisen ja työnteon. Lisäksi nousijajoukkueessa on uutta energiaa ja yllätyksellisyyttä. On helppoa tulla KaMaa:n, kun Emppu (Itävalo) pelaa taas samassa joukkueessa.:)

5. Millainen ensivaikutelma sinulla on uudesta joukkueestasi, vaikka yhteistä historiaa ei nyt kovin paljoa vielä olekaan takana ?

Vielä ei ole ollut yhtään leiriä, mutta hyvin on otettu jo nyt mukaan esimerkiksi facebookin kautta. Joukkue tuntuu olevan yhtenäinen ja avoin. Lisäksi helpottaa reissaamista ja treenaamista, kun Raumalta kulkee jopa neljä pelaajaa! 

6. Sinulta löytyy superpesiskokemusta niin Ylihärmästä, Raumalta kuin Lappeenrannastakin. Millaisia kokemuksia noilla paikkakunnilla vietetyt kaudet olivat?

Kyllähän eri seuroissa ja eri puolilla Suomea näkee monenlaisiakin tapoja toimia, mutta ne ovat rikkaita kokemuksia. Jokainen vuosi on opettanut ja kasvattanut niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Kaikista seuroista ja kausista on ikimuistosia hetkiä ja eniten iloitsen lukuisista ystävistä, mitä on matkan varrelta saanut.

7. Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana?

Monipuoliset lyönnit, säntillisyys, heittokäsi

8. Pesäpallossa ikuisena haasteena on pitkä harjoittelukausi ja suhteellisen lyhyt kilpailukausi. Miten sinä motivoit itseäsi treenaamaan läpi pitkän talvikauden?

Reenikausi on pitkä, mutta entisenä yleisurheilijana olen tottunut vieläkin pitempään reenikauteen. Toki hallipelit ja mahdolliset etelänleirit katkasoo mukavasti talvikautta. Motivaation lähteenä on tietty pärjääminen kesällä. Oma joukkue toki motivoi!

9. Millaisia asioita muuten odotat harjoituskaudelta?

Viime kauden jälkeen odotan eniten tervettä harjoituskautta itselleni, toki muillekin. Mutta odotan talvelta koko joukkueelta sitoutumista, halua ja innostusta tähän lajiin, omaan ja joukkueen tekemiseen.

10. Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on?

 Pysyä terveenä, kehittää omia lyöntejä, kehittyä kovemmaksi pelaajaksi, kehittää pelirohkeutta


Jarkko Huhtala