Uutiset

Kankaanpään Maila ja Jalasjärven Jalas farmiyhteistyöhön

Naisten superpesikseen noussut Kankaanpään Maila ja naisten ykköspesikseen noussut Jalasjärven Jalas ovat sopineet farmiyhteistyöstä kaudelle 2015.

Sopimuksen tavoitteena on mahdollistaa joillekin KaMan pelaajille pelaaminen ykköspesiksessä, mikäli paikka superpesisjoukkueessa ei vakiinnu, mutta pelaajan potentiaali riittää ykköspesikseen. Jalaksen pelaajista pääsevät lahjakkaimmat kokeilemaan harjoittelua superpesisympyröissä ja saavat ehkä mahdollisuuden näyttää taitojaan jopa superpesiksessä. Jalaksen sopimuspelaajista lahjakkaimmat siirtyvät Kankaanpään Mailaan, vaikka aloittanevatkin kautensa Jalaksen ykköspesisjoukkueessa. KaMasta vastaavasti superin haastajaryhmän pelaajia tullaan nimeämään vähintään kymmenen farmisopimukseen.

Kankaanpään Mailan puheenjohtaja ja oto toiminnanjohtaja Antti Kivelä on tyytyväinen solmittuun sopimukseen. Tämä antaa laajuutta silmällä pitäen meidän naisten superpesisjoukkuetta ja takaa riittävän reservin tulevalle kaudelle. Lisäksi on tärkeää tehdä yhteistyötä yli maakuntarajojen eri sektoreilla. Se auttaa näkemään nuorta pelaajistoa laajemmin ja samalla rakentamaan todellisia tulevaisuuden pelaajapolkuja superpesikseen tähtääville nuorille pelaajille. Jalasjärven vastuuhenkilöt ovat asiasta hyvin innostuneita ja ilmapiiri neuvotteluissa oli välitön sekä rakentava. Raha ei puhunut, vaan tavoitteena oli todellakin katsoa asioita erityisesti tulevaisuuden, kokonaisuuden ja pelaajien kannalta.

Yhteistyö ei välttämättä jää yhteen kauteen, vaan ajatuksena on saatavien kokemusten jälkeen jopa syventää sitä. KaMa on sopimuksen pohjalta suunnittelemassa ensi kesänä yhden naisten superpesisottelun viemistä Jalasjärven kentälle ja valmiina antamaan Jalakselle vetoapua sekä jakamaan osaamistaan myös mm markkinoinnissa. Toiminnalla tavoitellaan vuorovaikutteista yhteistyötä, jossa pyritään yhdessä auttamaan kumpaakin seuraa toiminnassaan ja tulevaisuuden rakentamisessa.

Lisätietoja:
Antti Kivelä, KaMa 040 5502429
Juha Ojala, JaJa 050 5465220