Uutiset

Uudet kasvot KaMassa osa 6: Johanna Käkönen

Uudet kasvot KaMassa sarjan osassa 6 esitellään Laitilan Jyskeen kasvatti Johanna Käkönen, joka on aiemmin superpesistasolla edustanut Turkua ja Raumaa. Viime kaudella 22-vuotias Käkönen edusti ykköspesiksessä Köyliön Lalleja . Kankaanpäähän hänet tulevaksi kaudeksi toi mahdollisuus pelata yllätysvalmiissa ja intoa täynnä olevassa nousijajoukkueessa sekä se että Kankaanpäässä ollaan naispesiksessä menossa oikealla tiellä.

Johanna Käkönen

1. Miten aikanaan päädyit pesäpallon pariin eli miten kaikki alkoi?

Suvussamme on pesäpallo vahvasti geeneihin kirjoitettu, joten taisi olla vain ajan kysymys milloin minunkin lajikseni valikoituisi pesäpallo. Isoisäni, kummisetäni, veljeni ja siskoni ovat kaikki pelanneet pesäpalloa. Siskoni pelaa yhä. Noin 5 -vuotiaana tieni vei Mynämäen Vesan järjestämään pesiskouluun, josta sitten innostus lajia kohtaan lähti. Pelasin samaan aikaan Laitilan Jyskeessa ringetteä ja lähestulkoon sama porukka pelasi Laitilassa myös pesäpalloa. Mynämäessä ei siihen aikaan ollut oman ikäisteni joukkuetta, joten oli helppo mennä Laitilaan pelaamaan tuttuun porukkaan.

2. Mitä elämääsi kuuluu pesäpallon ohella?

Pesäpallon ohella opiskelen Raumalla opettajankoulutuslaitoksella lastentarhanopettajaksi ja tarkoituksena olisikin valmistua keväällä. Aikaa menee tietysti paljon treenaamiseen, mutta koitan myös ehtiä näkemään ystäviäni ja käymään kotona Mynämäellä silloin tällöin.

3. Sinulta löytyy myös vahvaa ringettetaustaa. Mikä sai lopulta ottamaan pesäpallon ykköslajiksi ?

Noin 17 -vuotiaaksi asti pelasin kesät pesäpalloa ja talvet ringetteä. Siihen asti yhtälö toimi oikein hyvin, mutta sitten oli valittava kumpi laji veisi voiton. Koin että pesäpallo oli enemmän minun lajini, joten lähdin panostamaan siihen.

4 Mitkä syyt saivat sinut tulemaan Kankaanpään Mailaan?

Olin harkinnut jo edelliskesänä pesäpallon lopettamista kokonaan, mutta kun sisko sai ylipuhuttua jatkamaan, niin löysin innon pelaamista kohtaan uudelleen. Kankaanpää tuntui oikealta vaihtoehdolta, sillä nousijaporukalla on aina tilaisuutensa yllättää kaikki ja intoa porukassa riittää! Olen muutaman vuoden ajan jo seurannut Kankaanpään naisten pelaamista ja olen vakuuttunut siitä että ollaan oikealla tiellä.

5. Miten luonnehtisit itseäsi pelaajana?

Vahvuuteni pelaajana on ulkopeli. Siinä on tullut pelattua todella monella pelipaikalla, niin kai voisi sanoa että olen myös monipuolinen pelaaja. Sisäpelissä haluan kehittyä ja tulla monipuoliseksi pelaajaksi myös sillä saralla.

6. Millainen on mielestäsi tulevan kauden KaMan naisten superpesisjoukkue?

Ennakkoluuloton, yllätyksellinen, innokas ja rohkea

7. Millaisia asioita muuten odotat harjoituskaudelta?

Haasteita, sillä harjoitukset viikolla on pitkälti omatoimisia. Kehittymistä hyvän valmennustiimin avulla. Tuloksia.

8. Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on tulevan kauden suhteen?

Haluan pelata ehjän ja hyvän kauden. Haluan kehittyä sisäpelissä ja saada rohkeutta sekä röyhkeyttä ratkaisuihin. Ansaita valmennustiimin luotto tekemisiin ja saada vastuuta.

9. Mitkä ovat mielestäsi ennakkotietotojen perusteella kovimmat vastustajat tulevalla kaudella ?

Rauman Lukko vahvistuttuaan on todella kova porukka. Kirittäret ja Lapua tuntuvat porskuttavan vuodesta toiseen kärkikamppailuissa. Yllättäjiä voi löytyä esimerkiksi Kempeleestä ja miksei myös Kankaanpäästäkin.

10. Opiskelet tosiaan lastentarhan opettajaksi. Onko suunnitemissa valmistuttuasi ja siirryttäsi työelämään levittää pesiksen ilosanomaa lapsille työpaikalla?

Olen ollut töissä Varsinais-Suomen Pesiksellä, ja silloin tuli jo vähän levitettyä tätä pesiksen ilosanomaa kouluihin ja esikouluihin. Ehkä en suoraan laita lapsille mailaa ja räpylää käteen, mutta mielestäni on tärkeää lisätä liikuntaa päiväkodeissa ja varhaiskasvatuksessa, jotta liikunta tulisi osaksi jokaisen lapsen arkea. Joukkulajien ilosanomaa voisin myös levittää, sillä ne opettavat sosiaalisia taitoja hurjan paljon ja kasvattavat ihmisenä.

Jarkko Huhtala