Uutiset

Raportti: Rauman Lukko – Kankaanpään Maila 2-1 (2-3, 2-0, 3-0)

Kamattaret matkasi sunnuntai-iltana Raumalle, kun yksi tulevan kauden mestarisuosikki Rauman Lukko emännöi vierailijoitaan. Ottelu pelattiin 4+3+kotiutuslyöntikilpailu-periaatteella. Joukkueet lähtivät illan otteluun erilaisista lähtökohdista, kun raumalaiset pelasivat lauantaina Porin Pesäkarhuja vastaan ja kankaanpääläisillä oli peleistä allaan kuukauden tauko.

Molempien joukkueiden ulkopeli oli tiukkaa koko ottelun ajan. Tästä kertoi myös se, että ensimmäistä juoksua saatiin odottaa aina kolmannen aloittavaan vuoropariin asti, jolloin raumalaisten Iida Möttönen löi pallon kakkospuolelta takaa läpi ja kotipesän turvaan juoksun arvoisesti pinkoivat yleensä lyöntipuolella kunnostautuvat Jenna Kammi-Rahnasto ja Enni Kylä-Kause.

Kamattaret kuitenkin osoitti taistelutahtoa ja neljännen vuoroparin tasoittavalla tuli vielä takaa ohi. Ensin Piritta Kärnä kotiutti Anu Kiviharjun, jota seuranneesta tilanteesta Sanna Koivuniemi löi kotiin Johanna Käkösen. Tätä seuraavassa ajotilanteessa Kamattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää otti hienon yllätysvedon ja laittoi merkin päälle heti Emilia Itävalon ensimmäisellä lyönnillä. Tuppinäppi kakkosrajaan ja Laura Jokinen oli kotipesässä ennen palloa. Jaksovoitto siis Kamattarille 3-2.

- Pelimme on kehittynyt selkeästi. Ulkopelimme kestää hyvin ja tästä johtuen pystymme haastamaan voitosta jokaisen joukkueen Superpesiksessä. Joukkue on selvästi sisäistänyt, että nyt pelataan Superpesistä ja se vaatii kovempaa suorittamista joka tasolla ja joka hetki. Sisäpelissä on suurimmat kehityksen kohteet ja niihin tulemme tulevat viikot ja kuukaudet panostamaan, toteaa pelinjohtaja Järvenpää.

Samoilla linjoilla oli hienosti ja röyhkeästi kentälle menoja esittänyt Anniina Kiviharju. Kiviharju on siirtynyt harjoitusotteluissa Kaman kakkoskärkeen ja on ollut tyytyväinen rooliinsa. Eilinen osoitti myös että röyhkeyttä riittää kentälle menoihin ja se onnistuikin 100-prosenttisesti. 


- Ulkopeli on nyt ollut meillä talven harjoitusotteluissa hyvää ja se jatkui tänäänkin hienosti muutamaa virhettä lukuunottamatta. Tykkään pelata kakkoskärjessä, varsinkin kun me pelaamme selkeästi kahdella kärjellä ja myös toinen kärki saa vastuuta. Röyhkeyttä pitää saada vielä lisää ja harjoituspeleissähän niitä rajoja on haettava.

Myös toinen jakso oli tiukkaa ulkopeliä molemmilta, eikä juoksuilla juhlittu toisellakaan jaksolla. Lukkolaiset onnistuivat siinä kuitenkin kahdesti, kun sekä Iida Möttönen että Enni Kylä-Kause löivät pinnat naiseen. Juoksut toivat jo toistamiseen Jenna Kammi-Rahnasto ja Porista takaisin kotikonnuilleen siirtynyt Kaisa-Maija Rosvall.

Kotiutuslyöntikilpailu ei kankaapääläisittäin suuria riemun kiljahduksia aiheuttanut, sillä kotijoukkue Lukko vei sen nimiinsä 3-0.

Seuraavat ottelunsa Kamattaret pelaa lauantaina 28. helmikuuta, kun vuorossa on Halli-SM-alkuturnaus. Ottelut pelataan Rauman talviharjoitteluhallissa. Ensimmäinen ottelu pelataan Lukkoa vastaan klo 11.00 alkaen ja toisessa vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Lapuan Virkiä, tämä ottelu alkaa 13.30.

Kamattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää lähettää kannatajille terveisensä tulevaan alkuturnaukseen.


- Kahden viikon päästä pelattavaan Halli-SM-alkuturnaukseen lähdemme tosissamme tavoittelemaan paikkaa Kuopion lopputurnaukseen. Toivottavasti saamme runsaat kannattajajoukot mukaan Raumalle.

Kaman kokoonpano
1. jaksolla / 2. jaksolla
1. Laura Jokinen 2P / Laura Jokinen 2P
2. Emilia Itävalo 1V / Emilia Itävalo 1V
3. Niina Jokinen 3K / Niina Jokinen 3K
4. Elisa Salonen 3V / Elisa Salonen 2V
5. Anniina Kiviharju 2K / Anniina Kiviharju 2K
6. Anu Kiviharju 3P / Anu Kiviharju 3P
7. Johanna Käkönen S / Johanna Käkönen S
8. Taiju Haanpää L / Taiju Haanpää L
9. Jenni Kemppainen 2V/ Essi Ahonen 3V
10. Piritta Kärnä / Piritta Kärnä
11. Ella Kaasinen / Ella Kaasinen
12. Sanna Koivuniemi / Sanna Koivuniemi
13. Essi Ahonen / Jenni Kemppainen