Uutiset

Tuplasti Superia ja paljon muutakin!

Hallikauden ottelut ovat siis taaksejäänyttä elämää tältä vuodelta, mutta nyt onkin aika luoda katseita eteenpäin. Kausi 2015 tulee olemaan Kankaanpäässä pesäpallon parissa ennätysvilkas. Miesten ja naisten Superin lisäksi tarjolla on muun muassa poikien superpesistä, miesten ja naisten Suomensarjaa sekä B ja C-poikien SM-sarjaa. Jälkimmäistä pelataan kahden joukkueen voimin. Näiden lisäksi on vielä luvassa kauden aikana lukuisa määrä junioriotteluita ja turnauksia – sillä onhan KaMalla edustus kaikissa ikäluokissa aina G – pojista Superiin saakka. Tarkemmat otteluohjelmat tullaan päivittämään www.kankaanpaanmaila.fi sivustolla jokaisen joukkueen omaan osioon. Sarjaohjelmat löytyvät myös jo osoitteesta www.pesis.fi. Alla on kuitenkin muutamia kauden kohokohtia, jotka kannattaa jo tässä kohtaa laittaa kalenteriin ylös.

Miehet pelaavat ensimmäisen harjoitusottelunsa ulkona 18.4. Hyvinkään vieraana.  Naiset puolestaan avaavat ulkokautensa tuplaviikonloppuna 25.4. - 26.4. Mansen Räpsän kanssa: Ensin pelataan lauantaina Hämeenkyrössä ja sitten sunnuntaina Kankaanpäässä.  Tuolloin lauantaina 25.4. myös miehet pelaavat ja kohtaavat Hyvinkään toistamiseen – tällä kertaa Turussa. 

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.5-3.5  tapahtuu sitten Kankaanpäässä ja kunnolla:  Miehet saavat  lauantaina vastaansa Seinäjoen ja heti perään sunnuntaina kohdataan Satakunnan aluemestaruusottelussa rakas paikallisvastustaja Ulvila. Samana viikonloppuna ratkovat myös maakunnan naisten Superpesisseurat aluemestaruuden kohtalon. Ensin perjantaina 1.5. Pori ja Rauma kohtaavat toisensa Eurajoella.  Lauantaina tulee Rauma Kankaanpäähän hakemaan revanssia Halli-SM tappiolle. Sunnuntaina saadaan vielä vieraaksi Pori, joka varmasti haluaa myös hyvityksen kitkerälle Kuopion lopputurnauksen välierätappiolleen. 

Siinä on siis oiva tilaisuus tulla katsastamaan sekä miesten että naisten iskukyky sarjakauden kynnyksellä mielenkiintoisia paikallisvastustajia vastaan. 

Ensimmäinen varsinaisen sarjaottelu Kankaanpäässä pelataan keskiviikkona 6.5. kun poikien Superpesiksen avauksessa vieraaksi saapuu Kouvola. Tämän jälkeen viikonloppuna käynnistyvät sitten myös miesten ja naisten Superpesikset. Lauantaina 9.5. on se historiallinen päivä kun Kankaanpäässä pelataan ensimmäinen naisten Superpesisottelu. Vieraaksi saadaan tuolloin Rauma.  Miehet kohtaavat sunnuntaina 10.5. omassa sarja-avauksessaan Kiteen. 

B-poikien SM-sarja käynnistyy puolestaan keskiviikkona 13.5. myös kotiottelulla Vähäkyröä vastaan. 

Heti seuraavana päivänä eli helatorstaina 14.5. miesten kotiottelu Hyvinkäätä vastaan pelataan yhdessä Suomen kovimmista palloilukaupungeista eli Loimaalla.   Yhteistyössä Varsinais-Suomen pesiksen sekä Loimaan, Mynämäen ja Pöytyän kanssa järjestettävään pesispäivään tulee ottelun lisäksi paljon muutakin ohjelmaa, joten suunnaksi kannattaa ehdottomasti ottaa tuolloin Varsinais-Suomi! 

23.5. - 24.5. aloittavat omat sarjansa sekä miesten että naisten suomensarjajoukkueet –kumpikin kotikentällään. Lauantaina 23.5. länsilohkossa pelaavat miehet kohtaavat Vimpelin ja sunnuntaina 24.5. naiset saavat vastaansa Rauman. 

Lauantaina 6.6. rävähtää Porissa kunnolla, sillä silloin on luvassa maakunnan pääkaupungissa todellinen Superlauantai. Ensin pelataan naisten tulikuuma paikallisottelu Pesäkarhut-KaMa ja heti perään KaMan miehet saavat vastustajakseen kestomenestyjä Sotkamon. Melkoinen kattaus on siis lauantaipäiväksi Porissa luvassa!

Myös Kankaanpäässä voidaan nauttia omasta superlauantaista. Päivä on 18.7. ja tuolloin sekä naiset että miehet saavat vastaansa Seinäjoen eli siinä kerrassaan hieno tilaisuus kurmuuttaa pohjalaisia kaksi kertaa saman päivän aikana. 

Myös naiset pelaavat yhden kotiotteluistaan muualla, kun lauantaina 1.8. saadaan farmiseura Jalasjärven kotikentälle vieraaksi Lapua.  

Perinteinen Itä-Länsi viikonloppu on Hyvinkäällä 26.6. -28.6.

Tässä siis muutamia nostoja siitä kaikesta, mitä pesäpallokausi 2015 tulee KaMan joukkueiden osalta sisältämään.  Kovin montaa sellaista iltaa ei tulevana kesänä ole, jolloin ei KaMan pelaisi jossain – joko kotona tai vieraissa. 

Jarkko Huhtala