Uutiset

KaMattaret aloittaa Superpesis-kauden lauantaina

Kankaanpään Mailan naiset tekevät lauantaina historiaa, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Naisten Superpesis kausi alkaa Kankaanpäässä. Vuosien odotus päättyy 9. toukokuuta, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi TH-Kumi-areenalle kello 15 alkavaan otteluun.


Hienosti sujunut harjoituskausi on näyttänyt, ettei KaMattaret tule kumartelemaan ja selviytymään korkeimmalla sarjatasolla, vaan pelaamaan voitosta jokaisessa ottelussa. Lähtökohdat lauantain otteluun ovat mielenkiintoiset, KaMa kohtasi Lukon harjoituskaudella kolmesti ja kaksi näistä päättyi kankaanpääläisten voittoon, kun Lukko voitti ensimmäisen harjoituspelin kotiutuslyöntikilpailun jälkeen alkuvuodesta. KaMattaret napsi voitot Halli-SM-alkuturnaukesta ja viime viikonloppuna pelatussa Satakunnan aluemestaruus turnauksessa.

Rauman Lukko lähtee tulevaan kauteen mitali mielessään, vahvistuksia joukkue on saanut reilusti, kun Lapuan Virkiästä paluun kettu-paitaan tekevät Jenna Kammi-Rahnasto ja Enni Kylä-Kause. Porista kasvattajaseuraansa palaa Kaisa-Maija Rosvall, lisäksi joukkueeseen on liittynyt Marika Karhu Vihdistä ja Venla Rapila Helsingin Roihusta. Superpesiksen ennakkotilaisuudessa Naisten Superpesiksen pelinjohtajat arvioivat Lukon sijoittuvan runkosarjassa sijalle kolme.

KaMattaret ennakoitiin samaisessa tilaisuudessa sijalle seitsemän. Halli- ja harjoituskausi sujui sarjanousijalta mallikkaasti ja takataskussa siitä on jo muistona Halli-SM hopean lisäksi Satakunnan aluemestaruus. Vuosien yrittäminen palkittiin viime syksynä, kun viuhkavelho Mikko Järvenpään suojatit voittivat Naisten Ykköspesiksen runkosarjan ja nousivat näin suoraan Superpesikseen. KaMan naisten tulevat tällä kaudella pohjaamaan pelinsä tiukkaan ulkopeliin. Tämän lisäksi tullaan varmasti näkemään yllätyksellistä sisäpeliä laajalla rintamalla.

Tule paikalle todistamaan historiallinen hetki Kankaanpään TH-Kumi-areenalle lauantaina 9.5. klo 15, kun Naisten Superpesis kausi alkaa tiukalla kamppailulla KaMattaret – Rauman Lukko.