Uutiset

Miesten kausi käyntiin Kitee-ottelulla


Miesten Superpesis-kausi käynnistyy äitienpäivänä täydellä kierroksella. Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkue avaa kautensa kotiottelulla Pohjanlinnan pesäpallostadionilla. Vastustajaksi saapuu kello 15 alkavassa ottelussa kausiennakoissa samoille sijoille veikkailtu Kiteen Pallo -90.

Sarjatilanne: Kauden avausottelu. Molemmat joukkueet jäivät myös HalliSM-alkulohkoihinsa. KaMa saalisti kolmessa ottelussa kaksi pistettä, Kitee yhden.

Ennakkoasetelmat: Miesten Superpesis-kausi käynnistyy äitienpäivänä kotiottelulla Kiteen Palloa vastaan. Molemmilla joukkueilla HalliSM-taival päättyi alkulohkon jumbosijalle KaMan saalistaessa kaksi pistettä ja KiPan yhden. Kausiennakoissa molempia joukkueita on veikkailtu sarjan peräpäähän ja haastajiksi play offs –jahdissa. Ottelu onkin tämän vuoksi hyvin merkittävä, sillä ottelussa jaetaan erittäin tärkeitä pisteitä joukkueiden kamppaillessa oletetusti samoista sijoituksista kauden kuluessa. Alkukausi ja jokainen piste on normaaliakin merkittävämmässä roolissa, sillä hyvä kauden avaus antaisi itseluottamusta ja hyvää boostia tulevaan kauteen nuorille joukkueille molemmissa tapauksissa.

Kankaanpään Maila hankki talvella joukkueeseensa etenemisvoimaa, kun joukkueeseen liittyivät tutut pelurit Valtteri Kleemola ja Mikael Sillanpää Ulvilasta, sekä Lauri Kaartokallio Pattijoelta. Kotiutusvoimaa joukkueeseen saatiin Hyvinkäältä, kun Petri Kulmala siirtyi lähemmäksi synnyinsijojaan. KaMa hankki talven aikana myös tukun nuoria tulevaisuuden lupauksia, joista Roope Reinikka on talven aikana onnistunut murtautumaan Superpesis-miehistöön ulvilalaisten lisäksi. Lisäksi KaMan oma kasvatti, vielä C-ikäinen, Teemu Utunen on kerännyt kovasti kehuja ennakkoluulottomilla otteillaan linjassa.

Kiteen Pallo menetti talven aikana todella paljon lyöntivoimaa, kun Mika Laukkanen lopetti pelaajauransa, Jukka Latvala siirtyi Jyväskylän Kiriin ja Matti Latvala Kouvolan Pallonlyöjiin. Lisäksi Suomen ehdottomiin kärkilukkareihin kuulunut Toni Laakso on talven aikana nähty jokerin roolissa, eikä lautasen äärellä. Lautasen herrana talvella on häärinyt Sotkamosta saapunut Joni Tervo. Samasta osoitteesta saapui myös suuremman roolin perässä Jere Vikström koko kauden kestävällä vuokrasopimuksella.

Kokoonpanot: KaMa sai kokoonpanonsa varhaisessa vaiheessa hallikautta haluttuun muotoon. Poissa kokoonpanosta on pitkäaikaispotilas Mika Ihanamäki. Lisäksi Roni Wahl (ent. Vartama) tippui kokoonpanosta talven aikana ja pelaillee kesän kaksoisedustussopimuksella Pöytyän Urheilijoissa Ykköspesistä. KaMa lähteneekin otteluun seuraavanlaisella kokoonpanolla:
1. Lauri Kaartokallio 3p
2. Topias Lilja 3k
3. Henri Pulkkinen 2k
4. Jukka Lankinen 3v
5. Ville-Veikko Olli L
6. Valtteri Kleemola 2v
7. Roope Reinikka S
8. Jussi Kivelä 1v
9. Teemu Utunen 2p
10. Petri Kulmala
11. Petteri Kortelainen
12. Mikael Sillanpää

Kiteen kokoonpano on talven aikana elänyt paljon. Omat juniorit ovat saaneet paljon näytönpaikkoja sekä joukkuetta ovat vaivanneet myös pienet loukkaantumiset. Esimerkiksi viime kaudella pelannutta Ville Hämäläistä ei nähty HalliSM-otteluissa lainkaan. Myös vaikeasta loukkaantumisesta toipunut Juhani Myyryläinen on nähty osin jokeripaidassa pelaten esimerkiksi viimeisestä harjoitusottelusta Joensuun Mailaa vastaan vain puolet ulkokentällä. Myös Simo Rahunen on ollut poissa joukkueen riveistä osassa otteluista. Allekirjoittaneen arvaus Kiteen kokoonpanosta talvikauden perusteella on seuraavanlainen:
1. Jere Vikström S
2. Ville Posti 2k
3. Topi Hurskainen 2p
4. Sami Partanen 1v
5. Joni Tervo L
6. Jussi Hurskainen 3k
7. Simo Rahunen 3p
8. Joni Matikainen 2v
9. Hannes Pekkinen 3v
10. Toni Laakso
11. Juhani Myyryläinen
12. Antti-Jussi Toropainen

Mahdollista myös on Myyryläisen pelaaminen 3-vahtina, jolloin jokerina nähtäneen Janne Matikainen.

Taisteluparit: Nuorten lukkarien kamppailu on keskeisessä roolissa tässä ottelussa. Olli vs. Tervo –kamppailun voittajan joukkue on vahvoilla. Koleassa kevätsäässä kotiutustilanteita tuskin montaakaan tulee, joten myös kotiuttajaosastot Partanen/Laakso vs. Lankinen/Kulmala ovat ratkaisevassa asemassa. Unohtaa ei myöskään sovi A-poikien Superpesiksessä hurjassa vireessä ollutta KaMan Petteri Kortelaista.

Ottelun ratkaisee: Ulkopeli. Sääennusteet lupailevat pilvistä noin 10 asteen lämpöistä säätä, joten varsinaisesta “lyöntikelistä” ei voida puhua. Ottelusta lienee tulossa vähäjuoksuinen, jolloin ulkopelin pitävyys ja pienetkin virheet näkyvät armottomasti tulostaululla. Joukkue, jonka ulkopeli on tässä vaiheessa kautta tiiviimpää sekä saa karsittua ulkopelivirheet minimiin, tulee voittamaan ottelun.

Ota äiti mukaan otteluun ja tule kannustamaan KaMa voittoon myös miesten sarja-avauksessa!


-MK