Uutiset

Naiset avasivat Superpesiksen voitolla!

KaMattaret voitti kauden ja seurahistorian ensimmäisen Naisten Superpesisottelun. Rauman Lukko kaatui lukemin 1-0 (2-1, 2-2). Koleasta kevätsäästä huolimatta historiallinen ottelu houkutteli paikan päälle 458 naispesäpallon ystävää.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vakuuttava, raumalaisten päästessä vain kahdesti kakkospesälle saakka ja vain kuuden pelaajan käydessä lyömässä. Kankaanpääläiset pääsivät omalla sisävuorollaan yrittämään kotiutusta kerran ja se tuotti tulosta, kun Elisa Salonen löi Emilia Itävalon kotipesän turvaan. Toisessa vuorossa Lukko sai paremmin sisäpelinsä pyörimään, mutta kaksi kotiutusyritystä tuotti kaksi paloa taululle, eikä juoksuja nähty KaMattarienkaan sisävuorolla. Kolmannessa vuoroparissa kankaanpääläiset kasvattivat johtooan, kun Annika Koivuniemi kotiutti upealla lyönnillään Taiju Ollilan. Raumalaisten kiri alkoi neljännellä vuorolla, kun lyöjätykki Enni Kylä-Kause kotiutti Kaisa-Maija Rosvallin. Tämä oli kuitenkin jakson viimeinen juoksu ja näin KaMalle hieno jaksovoitto ensimmäisessä Superpesisottelussa.

Taisto raporttiKuva: Juha Levonen

Toisella jaksolla Rauman Lukko aloitti juoksujen teon, kun Miia Karppanen toi juoksun Tiina Andreansenin lyömänä. Tästä kotijoukkue ei lannistunut vaan tasoitti jakson toisen vuoronparin aloittavalla. Tehokaksikko Salonen-Itävalo toimi jälleen hienosti juoksun arvoisesti. Kolmannen vuoroparin aloittavalla kankaanpääläiset siirtyivät johtoasemaan, kun Annika Koivuniemi löi jälleen vastustamattomasti ja kotipesään juoksun toi Anniina Kiviharju. Raumalaiset nousivat vielä tasoihin, kun Karoliina Koski toi Enni Kylä-Kauseen lyönnistä 2-2-tasoituksen.

Kankaanpään Mailan naisten Superpesistaival alkoi siis todella hienosti, kun suuri mitalisuosikki Rauman Lukko kaatui tiukan taistelun jälkeen. Lukon pelinjohtaja Jarmo Ania oli vähäsanainen tappion jälkeen.

- Todella huono peli, Kankaanpää oli tänään juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton. Perusasioista tässä on lähdettävä, kopin pitää nousta ja kohti tulevat pallot pitää saada kiinni, kiteytti Ania.

Huomattavasti iloisemmilla mietteillä pelin jälkeen oli KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

- Tavoitteena oli tänään yksi piste ja kaksi saatiin, tyytyväinen pitää siis olla. Tästä on hyvä jatkaa. Ensi viikolla harjoittelemme kovaa ja sunnuntaina sitten taas pelataan, toteaa Järvenpää.

KaMalta ykköspalkinnon sai Taiju Ollilla ja kakkospalkinnon pokkasi Annika Koivuniemi. Lukon palkinnoista ykkösen nappasi Hanna Väisänen ja kakkosen Enni Kylä-Kause.