Uutiset

Kiteen räpylä kesti paremmin miesten Superin avauksessa

KaMan miehet avasivat Superpesiskautensa koleassa ja lopulta ottelun aikana myös sateiseksi muuttuneessa säässä. Lämpöä ei tarjonnut pahemmin vierasjoukkue Kiteen Pallokaan, joka haki tylysti vierasvoiton Pohjois-Satakunnasta jaksoluvuin 0-2 (0-5 ja 1-3).

Joissain ennakkokaavailuissa Kiteetä on veikkailtu  yhdeksi kauden yllättäjistä ja ensimmäinen jakso näytti, että nämä arvailut eivät ole todellakaan tuulesta temmattuja.  Vieraiden ulkokenttä piti varsinkin takatilanne pelaamisen osalta varsin hyvin ja sisällä vastaavasti he onnistuivat saamaan kotiutustilanteita vähillä paloilla koko jakson ajan.

KaMallakin oli omat hetkensä muuttaa jakson kulkua, mutta juuri Kiteen varmasti pelannut ja hyvin liikkunut ulkokenttä piti isännät lopulta nollilla koko jakson ajan.

Ottelun ehdoton hahmo eli vieraiden lukkari ja kolme juoksua lyönyt Joni Tervo vei joukkueensa johtoon kotiuttamalla Ville Postin linjaan suuntautuneella lyönnillään ensimmäisen tasoittavalla.  Jakson ratkaisu nähtiin toisen tasoittavalla kun jokeripaidassa pelannut Toni Laakso yllätti KaMan takakentän komealla lyönnillään ja pallo painui läpi kahden juoksun arvoisesti. Juoksun tuojina olivat hyvin kiteeläisten kärjessä pelanneet Villet eli Hämäläinen ja Posti.  Samassa vuorossa Joni Tervo lisäsi vielä Kiteen johtoa kotiuttamalla näyttävällä välilyönnillä Toni Laakson.

Sama mies kaunisteli vielä jaksolukemia kolmannen tasoittavalla kotiuttamalla jälleen Ville Postin väliyönnillä. KaMalla jakson aikana lähimpänä juoksun lyömistä olivat Jukka Lankinen sekä Petri Kulmala, mutta kummankin yritykset tuhosi Kiteen ulkokenttä.  Ensimmäinen jakso siis vieraille luvuin 0-5.

Toisen jakson alussa etukentällä mestarillisesti häärinyt kokenut kettu Sami Partanen näytti, että homma toimii edelleen myös mailan varressa ja kotiutti Ville Hämäläisen.

Jakson aikana KaMan ulkopeli alkoi toimia lukkari Ville-Veikko Ollin johdolla koko ajan paremmin ja taas vastaavasti Kiteen sisäpeli alkoi hieman hyytyä.

Kolmannen alussa vieraat kuitenkin ratkaisivat homman kahdella hienolla lyönnillä. Ensin Sami Partanen onnistui toistamiseen. Tällä kertaa merkkaamaton välilyönti toi kotiin Ville Hämäläisen.  Tämän jälkeen Joni Tervo löi täysin ottamattoman lyönnin kolmosjatkeelle ja Toni Laakso toi luvuiksi 0-3.  Vierailla oli vielä mahdollisuus lisätä juoksutiliään, mutta kolmospolttajan tontilla pelannut 16-vuotias Teemu Utunen poltti etenijän hienosti kotipesään.

KaMa käynnisteli kiriä vielä kolmannen tasoittavalla kun Petteri Kortelainen löi pallon komeasti väliin ja Roope Reinikka toi ensimmäisen juoksunsa miesten Superissa.  KaMan kakkoskärki rakensi vielä neljännen tasoittavalla yhdellä palolla ajotilanteen, mutta juoksuja ei enempää jakson aikana saatu tehtyä.  Kun Kiteenkin juoksut jäivät lopulta kolmeen oli jakson lopputulos siis vieraille 1-3.

Kitee oli siis sekä ulkona että sisällä pari askelta isäntiä edellä suoritu. Ulkona vieraiden etukenttä toimi Sami Partasen johdolla hyvin.  Takatilanne pelaamisessa taas Kiteen polttolinja venyi paikoin näyttäviinkin suorituksiin.  Vieraiden parhaimmistoa oli palkittujen ja mailanvarressa tehokkaasti häärineiden Joni Tervon sekä Toni Laakson ohella siis etukentän kingi Sami Partanen.

KaMakin pelasi paikoitellen ottelussa hyvällä tasolla, mutta varsinkin sisällä tuli hyvien suoritusten vastapainoksi myös turhan heppoisia ratkaisuja ja helppoja virheitä. Potentiaalia nuoressa joukkueessa on mihin vaan, mutta suoritusvarmuutta pitää jatkossa saada paremmaksi.Tänään kokoonpanossa oli kolme miesten Superissa debytoinutta pelaaja eli Valtteri Kleemola, Mikael Sillanpää ja Roope Reinikka. Teemu Utunen pelasi ensimmäisen pelinsä ulkokentällä miesten pääsarjassa.

Pitää myös todeta, että tällä tavalla pelatessaan Kitee tulee olemaan hankala vastus kenelle tahansa joukkueelle Superissa.

KaMan parhaimmistoa oli palkittujen Lauri Kaartokallion sekä ainoan juoksun lyöneen Petteri Kortelaisen ohella jälleen miehekkäästi ulkona pelannut Teemu Utunen. Myös etukentän kaksikko Roope Reinikka ja Jussi Kivelä näyttivät, että tulevan kauden aikana he tulevat olemaan vielä kova pala purtavaksi monella vaihtolyöjälle.

Kaartokallio

Ensimmäisen Superpesisottelunsa KaMassa pelannut Lauri Kaartokallio oli tänään varman kentällemenonsa ansiosta isäntien valopilkkuja sisäpelissä.

Kiteen pelinjohtaja Mikko Huotari kertoi heidän onnistuneen tänään erityisesti vahvuuksissa.

- Meillä jalat toimi tänään ja räpylä kesti.

Isäntien pelinjohtaja Jukka Karttunen puolestaan harmitteli helppoja virheitä, mutta antoi myös tunnustusta vastustajien hienoille ratkaisuille sisällä:

- Pientä jännitystä oli tänään havaittavissa. Ei voi sanoa, että Kitee oli huomattavasti parempi, mutta selkeästi parempi kuitenkin. Heillä räpylä kesti ja meillä ei. Onneksi kuitenkin toisella jaksolla saatiin ulkopeliä paremmaksi ja myös sisäpelikin alkoi rullata paremmin. Kuitenkin vähän liikaa helppoja virheitä sisältyi siihenkin jaksoon.

Kotijoukkueen ykköspalkittu ja hyvin kentälle mennyt kärki Lauri Kaartokallio oli kuitenkin luottavaisella mielellä tappiosta huolimatta:

-Tästä tullaan varmasti parantamaan. Tänään ei näytetty vielä sitä mitä on tulossa ja mihin pystytään.

KaMan seuraava ottelu on helatorstaina 14.5, kun joukkue matkaa pelaaman kotiotteluaan Loimaalle Hyvinkäätä vastaan.