Loimaan Superpäivä päättyi Hyvinkään juhliin

Superpesis palasi vahvaan palloilukaupunkiin Loimaalle, kun KaMa vei kotiottelunsa Hyvinkäätä vastaan viime vuoden tavoin Varsinais-Suomeen. Ottelu keräsi aurinkoiseen, mutta tuuliseen säähän tuhatpäisen yleisön, joten tapahtumaa voitiin pitää kaiken kaikkiaan onnistuneena. Itse ottelu ei mennyt isäntäjoukkueen suunnitelmien mukaan, vaan rutinoituneempi Hyvinkää vei lopulta voiton jaksoin 0-2 (0-3, 2-3).

Ottelun avausjakso ei kovin railakasta sisäpeliä tarjonnut vieraiden ensimmäisen tasoittavaa sisävuoroa lukuun ottamatta. Tässä vuorossa nimittäin nähtiinkin jakson kaikki juoksut.

Hyvinkää siirtyi 0-1 johtoon Juha Puhtimäen kotiuttaessa Lauri Vierimaan. Marko Pelkonen kotiutti perään Riku Hokkasen. Toiselle kierrokselle pyörähtäneellä lyöntikierroksella jokeri Timo Rantatorikka kotiutti vielä toista kertaa kotipesään kirmanneen Lauri Vierimaan.

KaMakin pääsi jakson aikana paremmin otteluun mukaan erityisesti ulkopelin osalta, mutta sisäpelissä ei neljää kolmostilannetta enempää juoksuja saatu aikaiseksi. Hyvien yksittäisten sisäpelisuoritusten vastapainoksi nähtiin liikaa virheitä. Erityisesti merkkivirheet ja kärjen takana syntyneet palot olivat KaMan ongelmana oikeastaan koko ottelun ajan.

Toisella jaksolla hyvinkääläiset aloittivat jälleen juoksujen teon kun Timo Rantatorikan linjaan suuntautunut lyönti ei palautunut  Ville-Veikko Ollille kotipesään tarpeeksi nopeasti ja Riku Hokkanen toi luvuiksi 0-1.

KaMa avasi juoksutilinsä tasoittavalla. Henri Pulkkinen pomputti tänäänkin hyvin kentälle mennyttä Lauri Kaartokalliota kakkoselta kolmoselle ja hyvinkääläisten polttoheitto karkasi kolmospesän taakse. Näin Kaartokallio juoksi suoraan kotiin luvuiksi 1-1.

Seuraava juoksu nähtiin vasta kolmannen aloittavalla kun Hyvinkään pelätyn kotiuttajan Juha Korhosen pallo poltti linjassa sen verran, että etenijäjokeri Joni Salo toi luvuiksi 1-2.  KaMan tuli kuitenkin rinnalle tasoittavallaan ja juoksu olikin pelinjohtaja Jukka Karttusen yllätysotto. Petteri Kortelainen oli lyömässä viimeistä lyöntiään 1-3 tilanteessa. Oletetun kakkospesävaihdon sijaan olikin merkki kotiin päällä ja Kortelainen kotiutti Lauri Kaartokallion kolmospuolelle suunnatulla lyönnillä.

Tahko kuitenkin otti jakson voittojuoksun neljännen aloittavalla. Timo Rantatorikan erikoisen mallinen lyönti yllätti KaMan ulkokentän ja Riku Hokkanen toi ottelun kolmannen juoksunsa.

KaMa sai vielä omalla tasoittavallaan kahden Henri Pulkkisen komean pompun ja Mikael Sillanpään hyvän etenemisen myötä takatilanteen rakennettua, mutta juoksua ei aikaiseksi saatu.  Ottelu päättyi  lopulta Hyvinkään lukkari Juha Puhtimäen irrotettua etenijän väärällä kolmosella.

Tämän päivän ottelussa oli viime sunnuntaisen Kitee ottelun tavoin hyvääkin. Ulkona kuitenkin pallot polttivat räpylää liikaa muutamissa ratkaisupaikoissa ja niinpä Hyvinkää saikin turhan monta juoksuistaan lahjoina. Sisällä taas vieraiden lukkari Juha Puhtimäki osui väärissään turhan usein oikeaan paikkaan. Lisäksi sisällä tehtiin kärjen takana aivan liikaa paloja, joka teki pelaamisesta turhan vaikeaa.

Hyvinkään parhaimmistoa oli ykköspalkittu ja 100 % tehoilla kentälle menneen Lauri Vierimaan ohella kolme juoksua lyönyt Timo Rantatorikka. Juha Korhosen kohdalle osui tänään pääosin vaihtohommia ja ne mies hoitikin totutun varmasti.

KaMan ehdoton ykkönen oli tänään Henri Pulkkinen, joka hoiti hankalatkin vaihtotilanteet varmasti. Lisäksi miehet kopparipelikin oli hyvää.  Kasvattajaseuransa kentällä pelanneella Jukka Lankisella osui pallo keppiin hyvin. Harmi vaan, että miehelle ei esimerkiksi kotiutusyrityksiä saatu tänään ollenkaan.  Ulkona Jussi Kivelä teki jälleen mukavasti paloja hyvinkääläisten vaihtolyönneistä.

KaMan ottelut jatkuvat Koskenkorvan vierailulla sunnuntaina.