Uutiset

Poikien Superpesisjoukkue etenee aikataulussa

KaMan poikien Superpesisjoukkue on aloittanut kautensa erittäin hienosti, sillä neljästä ottelusta saldona on neljä voittoa. Poikien Superpesistä pelataan tänä vuonna 14 joukkueen voimin kahdessa seitsemän joukkueen alkulohkossa. Kaksinkertaisen alkusarjan jälkeen pelataan lohkojen välillä pudotuspelit. Näihin pääsee kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta.

KaMan poikien superpesisjoukkueen pelinjohdosta vastaa B-pojat viime vuonna Suomen mestaruuteen johdattanut ja monta vuota seurassa laadukasta valmennustyötä tehnyt Pasi Vanhatalo. Apunaan hänellä pelinjohdossa on Santeri Kivelä. Vanhatalo onkin varsin tyytyväinen joukkueensa kauden aloitukseen:

- Meillä ei ole vielä alla yhtään yhteistä harjoitusta tällä kokoonpanolla, niin tulosta voi pitää jopa loistavana. Kun vielä muistetaan, että kohtasimme lohkomme kovimmat haastajat heti alussa (Vimpeli, Kouvola, Hyvinkää ja Seinäjoki), niin voidaan alkua pitää erittäin hyvänä. Ulkona olemme pelanneet pääsääntöisesti laadukkaasti ja peli tulee varmasti kehittymään yhteisten kokemusten myötä. Sisäpeli on kärjen osalta uomissaan, mutta kakkoskärjen rooleja pitää vielä hioa. Kaiken kaikkiaan pelillisesti olemme kuitenkin aikataulussa.

Juoksu KaMalle pieni

Pasi Vanhatalon johtama joukkue on kokenut näitä viime kauden riemunhetkiä runsaasti jo kuluneella kaudellakin

Poikien Superpesisjoukkueen pelaajista suurin on pelaa myös miesten Superissa. Topias Lilja, Ville-Veikko Olli, Roope Reinikka ja Valtteri Kleemola ja Teemu Utunen ovat avausyhdeksikön vakiokalustoa. Mikael Sillanpää ja Petteri Kortelainen puolestaan esiintyvät miesten Superissa jokeritehtävissä. Tästä joukosta Kortelainen johtaa tällä hetkellä poikien Superin lyöntitilastoa, Lilja etenijätilastoa ja Sillanpää kärkilyöntitilastoa. 


Topias Lilja

Topias Lilja  on tällä hetkellä poikien Suprin etenijätilaston kärjessä.

Poikien pelaaminen kahdessa sarjassa asettaa tietysti mahdollisuuksien lisäksi myös haasteita sekä pelaamiselle että harjoittelulle:

- Miesten Superin vuoksi pelasimme poikien sarjassa neljä ottelua kahdeksaan päivään toukokuussa. Niiden otteluiden välissä oli siis myös miesten avausottelu. Runkosarjassa A-pojilla pelejä on kaiken kaikkiaan 12 kappaletta, joten pelaamalla toukokuussa viisi ottelua poistamme painetta kesä- ja heinäkuun miesten otteluruuhkista. Päävalmentaja Olli Viljaranta päättää peluutuksesta ja sen mukaan mennään. 

-Jatkuvasti tarkkailemme kuitenkin poikien kokonaisrasitusta ja muutamme suunnitelmaan jos väsymystä alkaa näkyä. Miesten superi edellä mennään luonnollisesti. Pientä haastetta aiheuttaa yhden avainpelaajan loukkaantuminen eli Eemeli Vanhatalon käsivamma. Otamme kuitenkin nuoremmista täydennystä tarvittaessa, vetää Vanhatalo yhteen poikien peluutusta.

Harjoittelun osalta mennään myös miesten Superin nuottien mukaan:

- Pojat harjoittelevat superin kanssa ja se asettaa haasteita joukkuekohtaisiin reenaamiseen. Poikien roolit ovat pitkälle samat kuin superissa isoa ongelmaa tästä ei kuitenkaan aiheudu.
Vanhatalon mukaan poikien Superissa pelataan samalla sapluunalla kuin miehissä: Pyritään pelaamaan pitkiä vuoroja ja välttämään turhia paloja.  

Joukkueen tavoitteena sarjassa ovat syksyn mitalipelit. Toinen keskeinen tavoite on kuitenkin kehittää poikia omissa rooleissaan ja ennen kaikkea kasvattaa Superin maailmaan. Vanhatalon mukaan kovimmat haastajat ovat jo kohdattujen Seinäjoen, Kouvolan ja Hyvinkään ohella toisessa alkulohkossa pelaava Sotkamo   

Poikien Superpesiksen asemasta käydään keskustelua aina silloin tällöin lajiväen keskuudessa. Vanhatalo kuuluu lähtökohtaisesti sarjan puolestapuhujiin, mutta KaMan nykytilanteesta johtuen hän näkee asian myös toisessa valossa:
- Normaalissa tilanteessa pitäisin tätä sarjaa erinomaisena. Nyt kun olemme Kamassa rakentamassa Superin joukkuetta nuorista kavereista (7 A-ikäistä Superissa ) tämä asettaa sarjan hieman huonoon asemaan. B-poikien ikärajan nosto vuodella eli sama kuvio kuin tytöillä, saattaisi olla hyvä ratkaisu. 

Vankan pelaajataustansa ansiosta Vanhatalolta löytyy myös perspektiiviä arvioida miten valmennus on  muuttunut vanhemmissa ikäluokissa hänen omista peliajoistaan. 

- Valmennus on nykyään kaiken kaikkiaan tavoitteellisempaa ja laadukkaampaa. Poikien Superpesiksessä ei ole suuria tasoeroja, mikä on myös hyvä asia lajin kannalta.  B-poikien SM-sarjassa taas tasoerot ovat melkoisen suuria. 

Poikien Superpesis jatkuu KaMan osalta ensiviikon perjantaina 22.5 kello 18.00 käytävällä kotiottelulla Koskenkorvaa vastaan. 


Jarkko Huhtala