Uutiset

Rakkaat kiistakumppanit kohtaavat


Kankaanpään Mailan ja Jyväskylän Kirin viime kausien tiukat mittelöt saavat jälleen yhden luvun lisää, kun Kiri saapuu mittaamaan KaMan taidot Pohjanlinnan pesäpallostadionille torstaina 21.5. kello 18 alkaen. Sähköä ottelusta ei tule puuttumaan, sillä joukkueista löytyy paljon toisilleen tuttuja ja mielenkiintoisia persoonia.

Sarjatilanne: Kotijoukkue Kankaanpään Maila löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän kolmen pisteensä kanssa. Vierailija Jyväskylän Kiri majailee kaksi sijaa alempana samalla pistemäärällä, mutta ilman kolmen pisteen voittoja.

Viimeisimmät 3 ottelua: KaMa: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä. Kiri: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: KaMa voitti tammikuisen halliharjoitusottelun lukemin 2-0 (2-1, 2-1)

Ennakkoasetelmat: Kankaanpään Maila ja Jyväskylän Kiri ovat onnistuneet viimeisen kymmenen kauden aikana luomaan keskinäisistä otteluistaan rivalry-henkisiä näytelmiä. Kaikki alkoi jo Ykköpesiksestä, kun seurat tavoittelivat nousua Superpesikseen samaan aikaan. Kiri lopulta onnistuikin Superiin nousemaan ensimmäisenä nimenomaan KaMan kustannuksella. KaMankin noustua Superpesikseen ovat joukkueet siitä alkaen pelanneet lähestulkoon kaudesta toiseen samoista sijoituksista. Jokusena kesänä joukkueet pelasivat jopa samassa alueellisessa lohkossa “paikallisvastustajina”.

Sähköä ottelusta ei tule puuttumaan muutoinkaan, sillä Jyväskylän Kiristä löytyy kankaanpääläisyleisölle erittäin hyvinkin tuttu pesäpallopersoona, Jukka “Päällikkö” Latvala, joka siirtyi seuraan kuluvaksi kaudeksi Kiteen Pallosta. Samaten KaMan riveistä löytyy kiriläisille enemmän kuin tuttu henkilö, kun Jukka Karttunen johtaa KaMan peliä.

Kankaanpään Maila on aloittanut kautensa nousujohteisesti. Kauden avaus Kiteetä vastaan oli melko heikkoa suorittamista, mutta seuraava ottelu Loimaalla Hyvinkäätä vastaan oli jo hivenen parempaa. Viimeisin vierasottelu Koskenkorvalla olikin jo sitä KaMaa, jota voidaan joukkueelta odottaa jokaisessa ottelussa. Peli oli hyvin hallinnassa alusta alkaen ja kotiintuomisina oli kauden avausvoitto ja –pisteet. Erityisesti Jukka Lankinen kunnostautui tehokkaana lyöden ja tuoden kaksi juoksua.

Jyväskylän Kiri haaveilee kuluvalla kaudella pudotuspelipaikasta. Joukkue kaatoi kauden avauksessaan Raahen 1-0, haastoi toisessa ottelussaan Sotkamoa vahvasti ensimmäisen jakson ajan sekä kolmannessa ottelussaan taipui Vimpelin Vedolle vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Joukkue vahvistui huomattavasti kuluvalle kaudelle, kun joukkueeseen liittyivät Latvalan lisäksi paluumuuttajat Kimmo Carlson sekä Perttu Hautala. Viime kausien ongelmana ovat olleet pahat loukkaantumissumat, joiden syyt ja seuraukset joukkue on toivottavasti saanut selvitettyä. Täysin terveenä Jyväskylän joukkueessa on kyllä potentiaalia. Kirin kovin syömähammas on ollut tällä kaudella kotiuttajajokerina esiintynyt Hannu Kiukkonen, joka on kolmeen otteluun lyönyt peräti 1+9=10 juoksua.

Kokoonpanot: KaMalta poissa on edelleen Mika Ihanamäki ja joukkue jatkaneekin voitokkaalla Koskenkorva-ottelun kokoonpanolla, jonka löydät vaikkapa tämän linkin takaa.

Kirin kokoonpanon mielenkiintoisin tilanne on lautasen äärellä. Vimpelistä saapunut Perttu Hautala pelasi kaksi ensimmäistä ottelua, mutta viimeisimmässä Vimpeli-ottelussa lautasen herrana hääri paluun Superpesikseen pitkän loukkaantumiskierteen ja mykoplasman jälkeen tehnyt Jani Karppanen, jonka otteita tuossa ottelussa kehuttiin vuolaasti.

Lukkari-kysymys vaikuttaa Kirin kokoonpanoon myös muutoin. Mikäli Karppanen jatkaa lautasen äärellä, 3-vahtina nähtäneen Perttu Hautala, jolloin Jukka Latvala esiintyy jokeripaidassa ja kankaanpääläisyleisön rakastama Kalle Virolainen olisi kokoonpanon ulkopuolella. Edellisestä ottelusta oli poissa myös Kimmo Carlson. Tämän paluu kokoonpanoon tapahtuisi luultavasti Joose Kemppaisen kustannuksella. Tässä linkissä on Kirin viimeisimmän ottelun kokoonpano. 

Taisteluparit: Kotiutusvastuuta kantavat Jukat Latvala ja Lankinen ovat varmasti yleisölle kiinnostava seuraamiskohde. Samaten KaMan ulkopeli kokonaisuudessaan joutuu todelliseen testiin Hannu Kiukkosen käsittelyssä. Ottaako Kiukkonen ottelussa niskalenkin vaiko kestääkö KaMan räpylä?

Ottelun ratkaisee: Hannu Kiukkonen – hyvässä tai pahassa. Hurjassa vireessä oleva mies kantaa päävastuun Kirin kotiutuksista, ja joukkue joko kaatuu tai nousee Kiukkosen mukana. Jukka Latvala voi jokeripaidassa esiintyessään antaa tulitukea, mutta Kiukkosen kuumaan päivään ei KaMalla ole varaa.

Tervetuloa kannustamaan KaMan miehet avauskotivoittoon aina niin rakkaasta Jyväskylän Kiristä!


-MK