Uutiset

Kempele oli niukasti parempi molemmilla jaksoilla

Kempeleen Kiri voitti keskiviikkoillan ottelussa Kankaanppään Mailan naiset puhtaasti 2-0 (2-1, 3-2). KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää ei ollut tyytyväinen pelin tauottua.

- Vähän jäi tästä reissusta sellainen luokkaretkimäinen maku. Onnistujiksi pitää nostaa huoltaja, bussikuski ja matkanjohtajan osuudelta Pelli. Bussikuskille silti pieni miinus, kun joutui etsimään matkalla Ylivieskassa kenttää hetken aikaa, veisteli Järvenpää.

Ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue Kiri näytti heti vaarallisuutensa, kun ensin Sarita Heikkinen löi Essi Kyllin kotiin ja tämän jälkeen Neea Mikkola kotiutti Jenni Jussilan. Jos KaMa antoi kaksi juoksua ensimmäisellä jaksolla helpohkosti vastustajalle, niin sai se myös jakson ainokaisen lahjana, kun Anniina Kiviharju juoksi kotipesään harhaheiton turvin.

- Harmittaa tietenkin paljon. Lahjoitettiin kaksi juoksua ensimmäisellä jaksolla. Ulkopeli oli kyllä muuten tänäänkin hyvällä mallilla, jatkaa Mikko Järvenpää.

Toisella jaksolla Kempele siirtyi jälleen 2-0-johtoon, kun Heta Rautiainen ja Siri Eskola löivät kotiin Neea Mikkolan ja Jenny Määtän. KaMa kuitenkin kiri tasoihin Taiju Ollillan kotiuttaessa Laura Jokisen ja hetkeä myöhemmin kotipesään juoksi Niina Jokinen, kun Annika Koivuniemi löi juoksun. Kempele kuitenkin piti kaikki pisteet kotonaan, kun vielä neljännessä vuoroparissa Linda Kukkohovi löi Essi Kyllin kotipesään.

- Pitää antaa vastustajalle kunniaa hyvästä ulkopelistä, mutta myös kritiikkiä omasta sisäpelistä. Siinä ei onnistuttu tänään parhaalla mahdollisella tavalla, mietti Järvenpää.

Kankaanpään Mailan ykköspalkinnon sai lukkari Taiju Ollila ja kakkospalkinnon puolestaan kapteeni Ella Kaasinen. Kempeleen parhaana palkittiin niin ikään lukkari Linda Kukkohovi ja kakkospalkinnon pokkasi Sarita Heikkinen.

KaMan pelit jatkuvat sunnuntaina Pohjanlinnan kentällä, kun vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Mansen Räpsä. Pientä viilausta on mahdollisesti luvassa kokoonpanoon.

- Pitää nukkua yön yli ja miettiä kokoonpanoa. Mitään ei lähdetä kuitenkaan muuttamaan vain muuttamisen takia, vaan pitää löytää toimiva konsepti myös sisäpeliin. Nyt pitää vain nollata äkkiä tämän päiväinen tappio ja alkaa keskittyä sunnuntain otteluun. Tappioputkeen emme ainakaan halua, päättää Mikko Järvenpää.