Uutiset

Pelinjohtaja Järvenpää: Peli kehittyy koko ajan oikeaan suuntaan

Ennen juhannustaukoa edeltävää viimeistä ottelua Mansen Räpsää vastaa KaMan naiset ovat tukevasti pudotuspeliviivan paremmalla puolella sarjataulukossa. Alkukausi on siis sujunut nousijajoukkueelta kaiken kaikkiaan positiivisissa merkeissä. Pelijohtaja Mikko Järvenpään mukaan joukkueen peli onkin mennyt koko ajan oikeaan suuntaan.

Alkukauden osalta hän on erityisen tyytyväinen joukkueensa ulkopeliin. Suurimmat kehityskohteet taasen löytyvät sisäpelistä:

Meidän ulkopeli on ollut koko kauden muutamaa jaksoa lukuun ottamatta hyvää ja se on antanut jokaisessa pelissä mahdollisuuden taistella voitosta. Olemme kehittäneet sitä koko ajan ja on myös reagoitu epäkohtiin. Näiden lisäksi on tarkennettu pelaamista tiettyjä vastustajien pelaajia vastaan onnistuneesti. Ulkopeli kestää vertailun kilpailijoihin nähden. Sisäpeliin en ole vielä täysin tyytyväinen. Sitä emme ole saaneet rullaamaan toivotulla tavalla. Olemme kiinnittäneet siihen paljon huomiota ja jokaisen pelaajan rooli on nyt selkeä. Parempaan suuntaan ollaan menossa ja tulosta myös sisällä alkaa varmasti tulla

Kaiken kaikkiaan Superpesiskausi on käynnistynyt Järvenpään mielestä odotusten mukaisesti:

Sarja on moneen vuoteen tasaisin. Ei ole selkeää mestariehdokasta ja kahdeksan parhaan joukossa kuka tahansa voi voittaa kenet vaan.

Omasta joukkueestaan Järvenpää löytää alkukauden osalta useita onnistujia: 

- Ulkopelissä meidän etukenttä on ollut todella hyvä. Taiju Ollila, Emilia Itävalo ja Johanna Käkönen ovat pelipaikoillaan aivan sarjan eliittiä. Polttolinjassa Jokisen Laura pelaa isoa tonttia todella hyvin. Myös koppariparimme Niina Jokinen - Anniina Kiviharju on ollut vakuuttava. Mutta ei muutkaan ole huonosti pelanneet. Sisäpelissä ykköskärjen vaihtajat Emilia ja Niina ovat tehneet kovaa jälkeä ja Salosen Elisa sekä Koivuniemen Annika ovat olleet hyviä kotiuttamaan. Nyt kun myös Kärnän Piritalla alkaa käydä keppiin ja muutkin ovat nostaneet tasoaan, niin uskon sisäpelimme alkavan rullaamaan. 

Järrijuhlii

Näitä hetkiä Järvenpää hamuaa joukkoineen lisää myös loppukauden aikana

Naisten Superpesiksessä mennään seuraavan parin viikon ajan juhannustauon ja Itä-Länsi viikonlopun vuoksi harvemmalla ottelutahdilla ennen kiireistä heinäkuuta

-Manse-ottelun jälkeen pidetään neljän päivän ansaittu tauko yhteisistä ja vedetään vähän happea. Ensi viikolla treenataan alkuviikko hyvin ja pelataan taas keskiviikkona Vihtiä vastaan sekä vedetään fysiikkaa. Eli tauko käytetään akkujen lataamiseen ja laadukkaaseen treenaamisen, vetää Järvenpää yhteen joukkueensa lähitulevaisuuden suunnitelmia. 

Järvenpään mukaan heti juhannuksen jälkeen onkin luvassa isoja pelejä, joista on kerättävä paljon pisteitä:

-Sarjan alku oli meille kova. Olemme kuitenkin aikataulussa ja pelimme on koko ajan kehittynyt ja menossa oikeaan suuntaan. Ulkopeliä pitää vielä vähän tarkentaa sekä isona teemana on saada sisäpeliin enemmän laatua jotta pystymme voittamaan myös kärkiporukoita.

Mitkä sitten ovat KaMan naisten joukkueen tavoitteet loppukauden osalta?

-Joukkueen pelin on kehityttävä koko ajan ja oltava syksyllä parhaimmillaan. Iso tavoite on päästä kahdeksan joukkoon eli pudotuspeleihin. Pelimme pitää silloin olla kuosissa jotta voimme myös taistella menestyksestä. Jokaista peliä lähdemme voittamaan ja pudotuspelien alkaessa tarkennamme tavoitetta.

Lopuksi Järvenpää lähettää vielä terveisiä kannattajille:

- KaMattaret tarvitsee yleisön tukea taakseen. Kun teitä faneja on paljon katsomossa, niin se todella auttaa meitä. Meillä on aito mahdollisuus menestyä ja tehdä kovan luokan Kankaanpääläistä pesishistoriaa. Tehdään se yhdessä! 

Ottelu Mansen Räpsää vastaan alkaa tänään kello 18.00. Tämän jälkeen naiset ovat seuraavan kerran tulessa 24.6 Vihtiä vastaan pelattavassa ottelussa

Jarkko Huhtala