Naiset voittoputkessa!

Vihtiraportti

Kankaanpään Maila jatkoi kylmästä ja sateisesta kelistä huolimatta voittojen tiellä, kun keskiviikon ottelussa naiset kaatoivat kotijoukkue Vihdin Pallon selvin lukemin 0-2 (0-8, 1-5).

Ensimmäinen jakso oli KaMattarien selvää hallintaa ja ulkopeli oli totutun tiukkaa. Vihdin Pallo pääsi yrittämään koko ensimmäisellä jaksolla kotiutusta vain kahdesti ja nämä yritykset päättyivät molemmat koppeihin, Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla KaMattaret aloitti juoksun teon. Ykköskärki teki hienosti tilannetta ja Niina Jokinen kotiutti Anniina Kiviharjun. Jatkotilanteista Piritta Kärnä löi ensin Laura Jokisen kotiin ja tämän jälkeen Taiju Ollilla kotiutti Emilia Itävalon. Sama tahti jatkui toisessa vuoroparissa, Niina Jokinen löi hienolla kakkospuolen lyönnillä kotiin siskonsa Lauran ja Emilia Itävalon. Toisen vuoroparin kolmasjuoksu näki päivänvalon, kun Ella Kaasinen kotiutti vielä Niina Jokisen. Kolmannessa vuoroparissa juoksut toivat vielä Laura Jokinen ja Emilia Itävalo, ensimmäisen toi Jokinen harhaheiton turvin ja toisen Itävalo Elisa Salosen lyönnillä. Kun Vihti ei saanut neljännessä vuorossa aikaan edes kolmostilannetta, niin KaMattarien tasoittavaa ei enää pelattu.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme suvereenjea, emme antaneet VIhdille turhaan tilannetta ja sisäpeli pyöri hienosti, kertoo KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa juoksuja ei nähty, mutta toisen vuoroparin alussa Laura Jokinen näytti jälleen, että juoksu kulkee hyvin ja toi Annika Koivuniemen lyönnillä jo ottelun neljännen juoksunsa. Kolmannessa vuoroparissa KaMa iski neljästi. Ensin oli Niina Jokisen vuoro tuoda juoksu, lyöjänä mainiosti pelannut Taiju Ollila. Seuraavan juoksun toi Anu Kiviharju Piritta Kärnän lyönnillä. Emilia Itävalo toi myös juoksun, kun Elisa Salonen löi hänet kotiin. Jatkotilanteesta vielä Johanna Käkönen kotiutti Niina Jokisen. Näin KaMattaret johti kolmannen vuoroparin aloittavan jälkeen jo 0-5. Vihdin Pallolle pientä lohtua toi ottelun ainoa juoksu kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Annika Färm kotiutti Emmi Hytösen.

- Tauolla ensimmäisen jakson nollaaminen ei onnistunut aivan toivotusti, ja ensimmäinen vuoro menikin sen takia vähän ohi. Pitää olla tyytyväinen kuitenkin, että kaivettiin toisella jaksolla ne tarvittavat juoksut ja sitä kautta kolme pistettä, jatkoi Järvenpää.

Voiton ansiosta KaMa nousi sarjataulukossa kuudenneksi kahdeksallatoista pisteellä, vain kolme pistettä nelossijalla olevista Porin Pesäkarhuista.

KaMattarien ykköspalkinnon sai mainiosti onnistunut Niina Jokinen ja kakkospalkinto meni Emilia Itävalolle. Vihdin parhaana palkittiin lukkari Annika Färm ja kakkospalkinnon sai joukkueen ainokaisen juoksun tuonut Emmi Hytönen.