Uutiset

Ristomatti Hakola mukana julkkistulosvedon lyönnissä KaMa-Viinijärvi ottelussa

Kankaanpään Maila on kutsunut naisten Superpesiksen Kankaanpään Maila- Viinijärven Urheilijat otteluun 4.7.2015 Veikkauksen Julkkistulosvetoon hiihtolatujen jokapaikan höyläksi haluavan Ristomatti Hakolan. 24-vuotias Jämin Jännettä edustava Hakola nousi lopullisesti suomalaisen urheiluyleisön tietoisuuteen ennakkoluulottomilla otteillaan viime talven Falunin MM-hiihdoissa.

Hakola


Aikuisten arvokisojen ensikertalainen sijoittui Falunin sprinttihiihdossa komeasti yhdeksänneksi.  Viime talvena Ristomatti nappasi sprintissä SM- pronssia kotikisoissaan Jämillä. Miehen meriittilistalta löytyy muun muassa vuodelta 2012 50 kilometrin Suomen mestaruus sekä ykkössija sotilaiden MM-parisprintissä viime kaudelta.

Ristomatilta löytyy myös vahvaa lajitaustaa pesäpallossa, sillä onhan mies pelannut KaMan junioreissa B-ikäiseksi saakka ja ollut mukana jopa muutamassa Itä-Lännessä juniorileireillä. 

Pesäpallotaustasta on Hakolan mukaan ollut hyötyä hiihto uralle erityisesti lajin monipuolisuuden vuoksi. Mies myös uskoo, että nopeus on kehittynyt ennen kaikkea pesäpallon kautta.  Kaiken kaikkiaan hän haluaa korostaa kuinka tärkeää monipuolinen urheileminen nuorena on ja että pesäpallo sopii tähän kuvioon hyvin, koska lajissa on niin paljon hallittavia osa-alueita.  Pesistaustan ansiosta on Hakolan mukaan pystynyt ”painamaan palloa väliin” myös hiihtoladuilla …

Hakolan kaikkien aikojen suosikkipelaaja pesäpallossa on Sotkamossa ja Raahessa vahvan uran pelaajan tehnyt sekä myös monipuolisen urheilutaustan omaava Jarkko Kokko. 

Lauantain Viinijärvi ottelussa Hakola menettää neitsyytensä naisten Superpesiskatsojana. Hakola kertoo, että aiemminkin on tällä kaudella ollut tarkoitus katsomoon tulla, mutta nyt aikataulut saatiin natsaamaan. Kuuluuhan miehen omien sanojen mukaan kankaanpääläiseen yleissivistykseen käydä Superpesistä katsomassa.  Ottelusta Hakola odottaa juoksurikasta vääntöä, jossa painetaan palloa riskillä väliin.  Miehen toiveissa on myös nähdä vierasjoukkueen koppareiden hakevan palloa ainakin kerran vesitornin juurelta.  Myös muutama jäätävä koppi ottelun pallopojilta on tilauksessa!

Lopuksi Hakola esittää vielä toiveen KaMan joukkueille: ”Siihen malliin pitäisi KaMan miesten ja naisten pelata tulevaisuudessa, ettei mulle aina kettuiltais Vuokatissa ruokalassa”

Mikäli Ristomatti Hakolan tulosveikkaus osuu kohdilleen lahjoitetaan tuotto Pohjois-Satakunnan sosiaali- ja terveystyön kuntayhtymän lapsi- ja nuorisotyölle ja siellä kohdennettuna vähävaraisten lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.