Uutiset

Palaako Nygård Pohjanlinnaan?


Tiistaina Pohjanlinnan kentällä mitellään todella mielenkiintoinen ottelu, kun KaMan vieraaksi saapuu sarjakolmonen Vimpelin Veto. Vedon joukkueessa esiintyvät KaMa-kasvatti Henri Puputti sekä ex-KaMat Teemu Isoketo ja mahdollisesti muuan Marko Nygård. Tuttujen naamojen lisäksi ottelussa riittää myös panosta molemmille joukkueille.

Sarjatilanne: Kankaanpään Maila löytyy sarjataulukosta 11. sijalta 14:llä pisteellään. Myös 17 ottelua pelannut Vimpelin Veto on kolmantena 35:llä pisteellään.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä. ViVe: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 11.6. ViVe – KaMa 2-0 (9-3, 7-1)
HalliSM alkusarja 22.2. KaMa – ViVe 0-2 (0-3, 1-6)

Ennakkoasetelmat: Joukkueet löytyvät kauden puolivälin ylityttyä vastakkaisista päistä sarjataulukkoa, mutta mielenkiintoa otteluun luo joukkueiden päinvastaisiin suuntiin kehittyneet vireystila ja viimeaikaiset otteet. Otteluun saatiin myös aivan uutta sähköä, kun Vimpelin Veto julkisti tänään (maanantai 6.7.) Marko Nygårdin ottelukohtaisen sopimuksen. Nygårdhan on kankaanpääläisyleisölle hyvinkin tuttu peluri viime kaudelta.

Kotijoukkue Maila lähtee otteluun alla voitokas Jyväskylä-vieraspeli sekä kotivoittoputkessa, kun edellisissä Pohjanlinnassa pelatuissa otteluissa kaatuivat Kouvolan Pallonlyöjät sekä Koskenkorvan Urheilijat. Pistetahti on alkukaudesta mukavasti kiihtymään päin, mutta vielä tätäkin tärkeämpää ja mukavampaa on ollut huomattavasti tiivistynyt ulkopeli, joka on pitänyt jo useamman ottelun ajan JymyJussit-vierasottelun ensimmäisen jakson kolmannen ulkovuoron kauneusvirhettä lukuunottamatta. Jopa hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy oli ajoittain hankaluuksissa KaMan kanssa. Sisäpelissä on edelleen ollut nihkeää, mutta parantunut ulkopeli tarjoaa silti mahdollisuuksia voittoihin sekä mahdollisuuden keskittyä harjoituksissa sisäpelin lukkojen aukaisuun.

Mahtavasti kauden aloittanut täksi kaudeksi nuorentunut vierailija Vimpelin Vedon joukkue on viime kierroksilla ollut hieman hyytymään päin. Myös Vimpelin sisäpeli on takkuillut ehkä hieman yllättäenkin, sillä joukkueen kärki on edelleen valtakunnan eliittiä. Edellisessä ottelussa Joensuun Maila tykitti Vimpelin ulkopelistä reikäjuustoa, ja tuota edeltävässä ottelussa paikallisvastustaja Alajärven Ankkurit yllätti Järviseudun ylpeyden. Marko Nygårdin hankinta jakanee kuormitusta erityisesti ulkopelin osalta kapeahkossa ringissä, ja tämän varmasti toivotaan osaltaan helpottavan viime kierrosten takalukkoa Vimpelin otteissa.

Kokoonpanot: KaMan ulkopeliryhmitys on säilynyt muuttumattomana Mika Ihanamäen paluun jälkeen, mutta sisäpelillisiä lukkoja on pyritty aukaisemaan lyöntijärjestysmuutoksilla. Edellisessä ottelussa Topias Lilja siirrettiin kakkoskärjen etenijä/vaihtajaksi ja Ville-Veikko Olli otti tämän paikan ykköskärjessä. Tämäkään muutos ei vielä aukaissut pahimpia lukkoja, joten mielenkiintoista onkin nähdä annetaanko tälle Jyväskylä-ottelun voitokkaalle kokoonpanolle uusi mahdollisuus, vai onko valmennusjohto juoninut jo uusia juonia sisäpelin vapauttamiseksi. 

Kankaanpääläisittäin kaikkein suurin mielenkiinto Vimpelin kokoonpanossa kohdistuu siihen, pelaako Marko Nygård ottelussa, ja palaako mies Pohjanlinnan pesäpallostadionille viime syksyn jälkeen. Nygårdin pelaaminen toisi myös muutamia kysymyksiä Vimpelin kokoonpanoon muutoinkin. Korvaako mies etukentällä Tuomo Lönnmarkin vaiko tämän pesäpallokauden suursensaation Arttu Ruuskan? Ruuskan pudottamisessa ulkopelikokoonpanosta olisi kyse luultavastikin vasta B-ikäisen pelurin kuormituksen purkamisesta keskikesän peliruuhkassa. Yksi mahdollisuus on myös se, että viime kierroksilla heikosti takana esiintynyt koppari Mikko Haukkala laitetaan hakemaan vauhtia jokeripaidasta, jolloin tämän paikan takana ottaisi myös kankaanpääläisyleisölle tuttu Teemu Isoketo ja “Minin” paikan linjassa ottaisi taasen joko Nygård tai Ruuska. Tästä linkistä pääset tutkimaan Vimpelin tappiollisen Joensuu-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit: Vimpelin kotiutusarsenaali vs. KaMan tiivistynyt ulkopeli. KaMan parantunut ulkopeli joutuu jälleen uuden haasteen eteen, kun vastaan asettuu Superpesiksen lyöjätilastoa johtava Janne Mäkelä sekä huimassa vireessä ollut KaMa-kasvatti Henri Puputti. Vimpeli on myös lyönyt ylivoimaisesti eniten juoksuja tämän kauden Superpesiksessä, mutta huomenna KaMan olisi löydettävä Vimpelin sisäpelin jäädyttämiseen lääkkeet.

Marko Nygård vs. kankaanpääläisyleisö. Mikäli Nygård huomenna pelaa, on vastaanotto Pohjanlinnan pesäpallostadionilla varmasti lämmin. Viime kauden joukkueen “isähahmo” lähti Vimpeliin metsästämään Suomen mestaruutta ja mies lieneekin kankaanpääläisyleisön suurennuslasin alla siinä missä Henri Puputti ja Teemu Isoketokin.

Myös mielenkiintoinen taistelupari yleisölle on varmasti joukkueiden nuorisokaarti ja huippulupaukset. Joukkueiden ykköskärjissä suurissa rooleissa esiintyvät Ville-Veikko Olli ja Arttu Ruuska tarjoavat kankaanpääläisyleisölle varmasti esimakua tulevien vuosien Superpesiksen huipulta.

Ottelun ratkaisee: Avaimen haltija joukkueiden takalukkoihin. KaMan pelilliset esitykset sojottavat suoraan ylöspäin parempaa kohti alkukauteen verrattuna. Sisäpeli on kuitenkin edelleen yskähdellyt melko pahastikin. Ilman juoksuja harvoin voittaa pesäpallo-otteluita, joten sisäpelin lukkojen olisi syytä aueta tässä ottelussa, jos pisteitä mielitään ottaa. Vimpelin peli taasen on sukellellut viime kierroksilla niin sisä- kuin varsinkin ulkopelin osalta. Eniten lyötyjä juoksuja tämän kauden Superpesiksessä lyönyt joukkue tietää, että potentiaalia löytyy vaikka mihin, mutta kangistaako yskähdellyt ulkopeli kuitenkin myös sisäpelin tehot? Joukkue, joka saa takalukkonsa tähän otteluun paremmin auki, tai edes raolleen, voittaa ottelun. Pahemmasta takalukosta kärsivä joukkue saa miettiä uusia juonia tuon aukaisemiseksi jälleen seuraavalle kierrokselle.

Käytä KaMan yhteistyökumppaneiden lipputarjoukset otteluun hyödyksesi, ja tule kannustamaan KaMa voittoon samalla kun vaihdat kuulumisia Vimpelin ex-KaMojen kanssa!


-MK