Uutiset

Vimpeli tyly vieras kauden ennätysyleisön edessä

Kahdessa edellisessä ottelussaan vaisusti esiintynyt Vimpeli palasi tänään Pohjanlinnan tiistai-illassa omalle kovalle tasolleen ja nappasi kolme pistettä mukaansa Pohjanmaalle jaksoin 0-2 (1-4 ja 1-8). KaMan ulkopeli pysyi kohtalaisen hyvin kasassa kauden ennätysyleisön (1496) edessä aina ottelun viimeiseen vuoroon saakka, jossa Vimpeli takoi neljä juoksua.

KaMa aloitti ottelun pirteästi ja kotiutustakin päästiin yrittämään pari kertaa avausvuoron aikana. Vimpeli oli kuitenkin aiemmista otteluistaan tiivistänyt ulkopeliään, eikä antanut isännille kunniaa tehdä avausjuoksua. Omalla sisävuorollaan vieraat näyttivät kuitenkin heti millä meiningillä tänään ollaan liikkeellä. Tuomo Lönnmarkin kova lyönti etutilanteessa meni takaa läpi ja tänään jokeripaidassa pelannut Arttu Ruuska kipitti suoraan kakkoselta kotiin. Samassa vuorossa Mikko Rantalahti tiputti vielä kumuran hienosti väliin ja Lönnmark puolestaan toi vieraat 0-2 johtoon.  

KaMa sai juoksutilinsä auki toisen aloittavalla kun kakkostilanteessa Jukka Lankisen pitkäpomppu karkasi aina kakkospesän takana olevalle penkalle saakka. Vimpelin ulkokentän ihmetellessä tilannetta Mikael Sillanpää kiiti kotiin ja näin lukemat olivat 1-2. 

Toisen tasoittavalla saatiin aikaan pieni torikokous, kun ajotilanteessa Vimpelin kotiuttajajokerin Janne Mäkelän hermopallo poltti KaMan ulkokentän hanskassa  ja Teemu Isoketo toi lukemiksi 1-3. Keskustelua tilanteessa aiheutti se estikö tilanteessa kakkoselta kolmoselle edennyt Mikko Kanala takaetenijänä tilanteessa palloa kiinniottanutta Mika Ihanamäkeä. 

Ennätysyleisö

Kauden ennätystyleisö 1496 jäi lopulta tänään illan ainoaksi ilonaiheeksi

Tuomariston kokouksen jälkeen juoksu hyväksyttiin.  Vimpeli lisäsi vielä johtoaan kolmannen tasoittavalla kun Henri Puputti rankaisi kasvattajaseuraansa kotiuttamalla ottamattomalla lyönnillä toisen ex-KaMa pelaajan Teemu Isokedon.  KaMa taisteli jakson aikana sen minkä pystyi, mutta  sisäpeli ei ollut tänään sillä tasolla, että vieraita olisi pystytty loppujen lopuksi kunnolla haastamaan. 

Tänään vältyttiin harvinaista kyllä ottelun aikaiselta sateelta, mutta Vimpeli tarjosi kuitenkin kylmää vettä niskaan isännille heti toisen jakson alussa.  Janne Mäkelän lyönti karkasi kakkospuolelta maisemaan kahden juoksun arvoisesti ja pian tämän jälkeen Mikko Rantalahti kotiutti jälleen hienolla välilyönnillä Severi Lassilan.   Janne Mäkelä jatkoi tuhojensa tekemistä toisen aloittavalla kotiuttamalla nyt kollegansa Rantalahden tavoin ottamattomalla välilyönnillä hyvällä pelipäällä olleen Mikko Kanalan.   Petteri Kortelainen nosti vielä toisen tasoittavalla kotiyleisön toiveita ja jatkoi jokeripaitojen hyvien lyöntien sarjaa kotiuttamalla Mikael Sillanpään. Tähän kuitenkin KaMan  ilonaiheet jakson aikana sisällä jäivät, eikä enempää juoksuja enää saatu ottelussa aikaiseksi. 

Ulkopeli pysyi tosiaan kohtalaisen hyvin kasassa tällä kaudella eniten juoksuja Superisa lyöneitä vieraita vastaan aina neljännen aloittavalle saakka.  Siinä vuorossa Vimpeli pääsi sitten mellastaman turhankin pitkään takoen neljä juoksua ja pyörittäen lyöjiään aina kolmannelle kierrokselle saakka.  Näin toinen jakso siis vieraille luvuin 1-8. 

Ottelun ratkaisu oli tänään siinä, että  KaMa ei pystyny vastaamaan omalla sisäpelillään vieraiden vahvaan lyöntipeliin.  Tilanteiden rakentelu takkusi tänään isännillä aivan liikaa ja taas vastaavasti vieraat tekivät omassa sisäpelissään niin paljon ns. ottamattomia suorituksia, että niitä ei olisi ottanut kiinni kovin moni muukaan ulkokenttä.  Vimpelin tasoiseen joukkueen voittaminen vaatii huomattavan paljon virheettömämpää pelaamista ja sille tasolle ei tänään päästy. 

KaMalta palkittiin ykkösellä ulkona jälleen etukentällä vahvasti pelannut Jussi Kivelä. Kakkospalkinnon nappasi juoksun lyönyt ja vaihtotilanteissa hyvällä prosentilla onnistunut Jukka Lankinen.  Myös Teemu Utunen ja Valtteri Kleemola väläyttelivät ulkona muutamaan otteeseen hyvillä suorituksilla. 

Vierailta palkittiin ykkösellä kuusi juoksua iskenyt lyöjätilaston kärkinimi Janne Mäkelä. Kakkospalkinnon nappasi erityisesti 2-3 välin vaihdoissa hyvin onnistunut ja ulkona totutun vahvasti pelannut Sami Haapakoski.  Mikko Kanala onnistui puolestaan 1-2 välin vaihdoissa 100 % tehoilla ja hoiteli myös toisen polttajan eli Severi Lassilan ohella vieraiden linjapelaamisen mallikkaasti. 

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki  oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen niin sisällä kuin ulkonaki: 

Tarkoitus oli lähteä perusasioilla liikkeelle ja pelata rauhallisia pitkiä vuoroja. Sisäpelissä lämmittää erityisesti perussuoritusten tason nousu.  Ulkonakin meillä oli rauhallista tekemistä ja reagoimme tilanteisiin oikein. Pystyimme karsimaan tänään virheitä ja olemaan paremmin pelin päällä. 

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen manasi puolestaan joukkueensa tehneen tänään liian paljon virheitä. 

- Harvoin seitsemällä kolmostilanteella pelejä voitetaan. Teimme virheitä sisällä ja ulkona liian paljon eli oli melkoinen tason pudotus sunnuntain Jyväskylän otteluun verrattuna. Kunnia täytyy antaa vastustajalle ja heidän kärjelleen, sillä he tekevät tilanteita laadukkailla lyönneillä. Hanskan pitää kestää tämän tason joukkuetta vastaan ja tänään se ei kestänyt. Sisäpelissä myös alkoi ottelun aikana ajatus hukkua ja sen myötä sitten tulos oli tämä. 

Ykköspalkittu Jussi Kivelä oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi hyvin pettynyt ja niukkasanainen. 

Yleisömäärä oli tänään ainut positiivinen asia. Todella tyhjä on pää tällaisen pelin jälkeen. 

KaMan ottelut jatkuvat ensiviikon lauantaina reissulla Joensuun vieraaksi.  Seuraavan kerran kotikentällä joukkue nähdään viikon päästä tiistaina kun Kouvola saapuu toisen kerran tällä kaudella Kankaanpäähän. 

Jarkko  Huhtala