Uutiset

KaMattaret tyly emäntä sunnuntaina

LPRrapsa

Kankaanpään Mailan naiset voittivat vakuuttavasti Lappeenrannan Pesä Ysit sunnuntain alkuillan ottelussa lukemin 2-0 (8-1, 10-0). Uusittu sisäpelijärjestys ja selkeät kaksi kärkeä toi kaivattua terävyyttä KaMattarien sisäpeliin. Voiton myötä KaMattaret nousi sarjataulukossa ohi paikallisvastustaja Porin Pesäkarhujen neljänneksi.

KaMa aloitti ottelun vahvasti, kun Lappeenrannan sisävuorolla kaksi ensimmäistä lyöjää oli käynyt lyömässä, taululla komeili jo kaksi paloa. Ensimmäisen tasoittavalla KaMattarien lyöjätykit Piritta Kärnä ja Annika Koivuniemi löivät molemmat juoksun, tuojina Kiviharjun siskokset Anniina ja Anu. Kolmannen vuoroparin aloittavalla vuorolla Lappeenranta sai pelin ainoan juoksunsa, kun Emmi Simonen löi ja Inka Pietilä toi. Tasoittavalla vuorolla KaMattaret pisti tuulemaan kunnolla ja latoi taululle kuusi juoksua lisää, joista kolme Jenni Kemppaisen kakkospuolen puhkaisusta syntyneellä kunniajuoksulla. Kemppaisen lisäksi juoksut löivät Kärnä ja Koivuniemi. Lisäksi yksi juoksu syntyi harhaheiton seurauksena. 

- Tähän peliin tehtiin pieni muutos, kun siirryimme takaisin kahteen kärkeen ja tämä tuotti tulosta hyvin. Molemmat kärjet toimivat hienosti ja saivat juoksuja aikaan, kommentoi KaMan pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Toisen jakson ensimmäinen lyönti lähti Laura Jokisen mailasta ja tuloksena oli kunnari. Tästä innostuneena Kankaanpää takoi ensimmäiseen vuoroon yhteensä seitsemän juoksua. Ensin Taiju Ollilla kotiutti tuplajuoksua odottaneen Jokisen. Kakkoskärjen rakennettua tilanteen Piritta Kärnä puhkaisi kolmospuolen ja Kiviharjut juoksivat molemmat kotipesään. Jatkotilanteessa Annika Koivuniemi löi Johanna Käkösen kotiin ja Ella Kaasisen lyönnillä oli Piritta Kärnän vuoro juosta kotipesään. Ensimmäisen vuoroparin viimeinen juoksu nähtiin kun Emilia Itävalo puhkaisi jälleen kolmospuolelta Lappeenrannan kentän ja Laura Jokinen juoksi suoraan kotipesään asti. Ensimmäisen vuoroparin lopettavalla Pesä Ysit pääsi yrittämään kotiutusta kertaalleen, mutta KaMattaret polttivat etenijän kotipesään. Toisen vuoroparin aloittavalla Annika Koivuniemi onnistui jälleen ja Emilia Itävalo sai tuoda seuraavan juoksun. Seuraavaa juoksua saatiinkin odottaa aina neljänteen vuoropariin asti, jolloin Anniina Kiviharju karkasi harhaheitolla kotiin. Kymmenennen juoksun löi puolestaan sataprosenttisesti kotiuttanut Annika Koivuniemi ja Johanna Käkönen toi jo ottelun kolmannen juoksunsa. 

- Kaksi kolmasosaa runkosarjaa on nyt takana ja tavoite on edelleen kahdeksan joukkoon, eli siinä suhteessa ollaan hyvin aikataulussa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että taistelemme tiukasti jopa kotiedusta pudotuspeleihin, mutta ei pidä mennä asioiden edelle, päättää Järvenpää. 

KaMattarien ykköspalkinnon sai lukkari Taiju Ollilla, joka piti Pesä Ysien lyöjät kurissa taikurimaisilla syötöillään ja kakkospalkinnon sai viisi juoksua lyönyt Annika Koivuniemi. Pesä Ysien parhaana palkittiin Inka Pietilä ja kakkospalkinnon pokkasi Ida Virenius.