Uutiset

Jatkuuko Kouvola-otteluiden kotitaika?

 

Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkue kohtaa Kouvolan Pallonlyöjät kolmatta kertaa tällä kaudella ja toista kertaa Pohjanlinnan pesäpallostadionilla. Aiemmat kaksi ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voitonjuhliin. Tiistai-illan ottelu on Superpesiksen Viikon Peli, ja se pyörähtää käyntiin kello 18.

Sarjatilanne: Kotijoukkue Mailan keräämät 14 pistettä 19 ottelussa oikeuttavat sarjataulukossa sijalle 11. Vierailija Pallonlyöjät majailee yhtä monen pelatun ottelun jälkeen kuudennella sijalla 27 pisteensä kanssa.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä. KPL: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 24.6. KaMa – KPL 2-1s (5-3, 2-4, 2-0)
31.5. KPL – KaMa 2-0 (4-1, 8-0)

Ennakkoasetelmat: Kauden kaksi aiempaa ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoon. Toukokuussa Kouvolassa Kopla oli vahvempi selvin numeroin 2-0. Kesäkuun lopussa KaMa oli supervuoroparin jälkeen vahvempi ottelussa, joka muistetaan lähinnä KaMan saamista viidestä vapaataivaljuoksusta sekä Petri Kulmalan supervuoroparin ratkaisseesta kunnarista jo lähes toivottoman näköisessä tilanteessa.

Kotijoukkue Maila eleli jo hieman parempaa vaihetta kesä-heinäkuun taitteessa, mutta viimeisimmissä otteluissa kiven kovia Vimpelin Vetoa ja Joensuun Mailaa vastaan joukkue palautettiin karusti maan pinnalle. Nyt KaMalla olisi hieno mahdollisuus kasvojensa pesuun kotiyleisönsä edessä. Ulkopeli näytti juhannuksen jälkeen jo viitteitä paremmasta, mutta sisäpelissä vaadittaisiin jo tässä vaiheessa kautta enemmän tasaisuutta sekä voittavia suorituksia.

Jos on kotijoukkue Mailalla ollut vaikeaa, niin sitä on toden totta ollut myös vierailija Kouvolan Pallonlyöjillä. Kuluvaksi kaudeksi vahvistunut joukkue povattiin ennen kautta varmaksi pudotuspelijoukkueeksi sekä jopa mitalikandidaatiksi. Pudotuspeleihin joukkue toki on edelleen matkalla, mutta edellinen kolmen pisteen voitto joukkueella on niinkin kaukaa kuin 31.5. pelatusta KaMa-ottelusta. Kopla lähteneekin otteluun varmasti raivokkaasti hakemaan kesä- ja heinäkuun ensimmäistä täyttä pistepottiansa.

Kokoonpanot: Kuumeiluista kärsinyt KaMan joukkue pelasi hieman erilaisella kokoonpanolla lauantaina Joensuussa, kun Ville-Veikko Olli ja Lauri Kaartokallio olivat sivussa. Heidän tilallaan etukentällä hääri Luukas Poutanen ja lautasen äärellä Superpesis-debyyttinsä tehnyt Atte Brandt. Joukkueen kärkenä nähtiin ykköspalkinnon arvoisesti edennyt Topias Lilja sekä numerolla kolme ensimmäisellä jaksolla Mika Ihanamäki ja toisella Valtteri Kleemola. Kouvola-ottelussa nähdään varmuudella ainakin jo toipunut, ja A-poikien Superpesiksessäkin maanantaina esiintynyt, Ville-Veikko Olli.

Tästä linkistä pääset KaMan JoMa-vierasottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin.

Myös Kouvolan Pallonlyöjillä on ollut hienoisia loukkaantumishuolia. Matti Saukko pelasi Vimpeli-ottelussa hieman vaivaisena numerolla 9. Lisäksi varmuudella sivussa on pikäaikaispotilas lukkari Joni Rytkönen. Häntä on tuurannut kokenut Stefan Sburatura sekä edellisessä ottelussa nuorempi Jesse Eskelinen. Lukkaripeluutus on hienoinen kysymysmerkki, mutta Eskelisen oletetaan jatkavan myös KaMa-ottelussa. Paluun kokoonpanoon tekee myös pelikieltonsa kärsinyt Tommi Mäentausta, jolle tilaa yhdeksikössä tehnee Teemu Nurmio ja kokoonpanossa Lassi Vuorela.

Tästä linkistä pääset KPL:n Vimpeli-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin.

Taisteluparit: Eskelisen pelatessa, mielenkiintoisin kamppailu käydään varmasti lautasen äärellä kahden nuoren tulevaisuuden lupauksen mitellessä paremmuudestaan. Kuka vie ja kuka vikisee?

Myös nuoret kotiuttajajokerit Ossi Meriläinen ja Petteri Kortelainen ovat lopputuloksen kannalta ratkaisevassa asemassa. Onko Kankaanpään tiistai-illassa ruuti kuivaa tällä kaudella yhdeksän juoksua KaMan ulkokentästä lyöneellä Meriläisellä vai maanantaina A-poikien ottelussa kolme täppää mättäneellä ja kakkospalkinnon pokanneella Kortelaisella?

Miten käy palkintorohmujen – Henri Pulkkisen ja Matti Latvalan – välisessä kamppailussa? KaMan ja KPL:n tämän kauden otteluissa Pulkkinen on pokannut ykköspalkinnon kahdesti, Latvala ykkös- ja kakkospalkinnon kertaalleen.

Ottelun ratkaisee: Kouvolan kolmen pisteen peikko. Jääkö Kouvola jälleen ilman kolmen pisteen voittoa? Onko kolmen pisteen voiton saavuttamisesta tullut joukkueelle pakkomielle, joka osaltaan jäädyttää joukkueen peliä ja pelaajien mieliä? Käyttääkö KaMa tämän psykologisen aspektin hyödykseen, vai onko Kouvolassa löydetty lääkkeet pelaamisen tason palauttamiseksi joukkueen potentiaalin edellyttämälle tasolle?

Tule ottamaan asiasta selvää, ja kannustamaan KaMa voittoon tässä Superpesiksen Viikon Pelissä alkaen kello 18!


-MK