Uutiset

Järvenpää ja Österlund odottavat tiukkaa ja tunteikasta paikallisvääntöä

Huomenna tiistaina pelataan yksi kauden odotetuimmista otteluista kun tasapisteissä pudotuspelien kotiedusta taisteleva emäntäjoukkue KaMa ja Pesäkarhut Porista kohtaavat. Ottelusta tekee myös erityisen, että se on ensimmäinen kerta kun joukkueet kohtaavat Superpesistasolla Kankaanpäässä. Tiukka sarjatilanne, todennäköisesti katsomossa oleva runsaslukuinen yleisö ja se että joukkueet tuntevat hyvin toisensa tekee asetelmat paikallisväännölle erittäin mielenkiintoiseksi.

Joukkueiden pelinjohtajat eli KaMan Mikko Järvenpää ja Pesäkarhujen Sami Österlund ovat kumpikin tyytyväisiä tähän mennessä joukkueidensa kauteen. Kumpikin pelinjohtaja myös näkee, että homma on mennyt nousujohteisesti eteenpäin. Lisäksi Mikko Järvenpää löytää myös ilonaiheita yksilötasolta:

- Pelaajamme ovat yksilöitä kehittyneet koko ajan ja olemme löytäneet jokaiselle oikean roolin.

Järvenpäätä ilahduttaa tällä hetkellä myös joukkueensa sisäpelin aukeaminen, joka on konkretisoitunut viime otteluissa melkoisena juoksuilotteluna. Myös ulkopeli on tällä hetkellä erittäin laadukasta.  Parannettavaa Järvenpään mielestä on puolestaan siinä, että pelien sisällä pitäisi saada vielä enemmän tasaisuutta otteisiinsa.

Järvenpää ja joukkue

Mikko Järvenpää on yhdessä aisaparinsa Mika Peltosen kanssa saanut juonittua joukkuensa hurjaan iskuun viime otteluissa.

Kuva: Juha Levonen

Pesäkarhuleirissä taasen ollaan hyvillä mielin parantuneesta ulkopelistä

. Olen erittäin tyytyväinen tällä hetkellä meidän ulkopelaamiseen, joka on ollut välillä melko hukassa. Parannettavaa löytyy varmasti kokonaisuudesta, summaa Österlund joukkueensa tilannetta tällä hetkellä. 

Sanomattakin lienee selvää, että molemmat pelinjohtajat odottavat tasaista ottelua. Järvenpää ennakoi myös pelin olevan vähäjuoksuinen.  Hän luottaa omiensa voitonmahdollisuuksiin laajemman sisäpelimateriaalin ja tiukemman ulkopelin ansiosta. 

Pesäkarhujen ykköskärki on kova ja se meidän pitäisi saada jotenkin rikottu. Carita Toiviainen on kovassa vireessä joten häntä vastaan on keksittävä jotain. Myös suurta roolia heidän kotiuttamisestaan kantava Susanna Puisto on pimennettävä, vetää Järvenpää yhteen vastustajan vahvuuksia. 

Sami Österlundin mukaan heillä on vastassaan huomenna ennen kaikkea hyvää ulkopeliä pelaava ja kovan lyöntivoiman omaava joukkue. 

14.7.2015+Pesäkarhut+-+Lukko+2876

Pelinjohtaja Sami Österlundin ja  vahvaa kautta pelaavan Susanne Ojaniemien Pesäkarhuilla kausi on ollut nosujohteinen

Kuva: Pekka Tuominen

Entäs sitten ne avaintekiijät voittamisen kannalta? Eli mihin ottelu tulee huomenna ratkeamaan ?

Kotitutusten onnistuminen ja ulkopelin pitävyys, vetää Österlund yhteen paikallisväännön ratkaisutekijät

Järvenpää on samoilla linjoilla kollegansa kanssa, mutta korostaa lisäksi tässäkin kohtaa kärsivällisyyden ja toisaalta myös rohkeuden merkitystä: 

Räpylän on kestettävä ja palot tehtävä kun on palon paikka sekä sisäpelissä on oltava rohkeita ja päättäväisiä kun ratkaisupaikka tulee.

Miksi sitten kannattaa huomenna tulla paikan päälle Pohjanlinnaan?

- Kyseessä on iso peli, jossa jo osaltaan pedataan asetelmia pudotuspeleihin. Kahden tasaväkisen joukkueen paikallisväännössä on varmasti myös tunnetta. Toivottavasti myös Porista tulee hyvin yleisöä. Me tarvitsemme paljon  kannattajiamme auttamaan meidät voittoon. Pohjanlinnassa on tiistaina taatusti latautunut ja valmis KaMattaret, vetää Järvenpää yhteen paikallisväännön myyntiargumentit 

Sami Österlund löytää syyt saapua paikalle samoista asioista:

-Peli on kummallekin joukkueelle erittäin tärkeä ja se jos mikä luo tunnetta kentällekin varmasti. 

Jarkko Huhtala