Uutiset

Taiju Ollila: Kynsin ja hampain taistelemalla loppukautta kohti

KaMan naisten hyvin sujuneen kauden yksi keskeisimmistä syistä on ollut Taiju Ollilan vahvat otteet lukkarin tontilla. Vuodesta 2006 asti Kankaanpäässä pelannut Pesäkarhujen kasvatti on myös iskenyt mailan varressa mukavat 13 juoksua.

Viime viikon tiistaina yli 1000 katsojan edessä pelattu kiihkeä paikallistaisto  kasvattajaseuraa seuraa vastaan ei Taijun mukaan poikennut sinällään kokemuksena muista peleistä, mutta muuten oli kyllä hänen mielestään mahtavaa pelata noin ison yleisömäärän edessä.

Tätä kirjoittaessa otteluita on runkosarjassa jäljellä vielä kuusi. Vaikka naiset ovat tiukasti mukana jopa taistelussa pudotuspelien kotiedusta muistuttaa Ollila, että pelkkää juhlaa ei kausi kuitenkaan ole ollut: 

-Sarjataulukkoa kun katsoo, niin tosi hyvin on mennyt, mutta toki umpisurkeitakin pelejä mahtuu joukkoon.

Ilmapiiri joukkueessa on Ollilan mukaan tällä hetkellä hyvä ja nälkää nousijajoukkueessa menestymiseen edelleen löytyy .

Ennen viime syksynä tapahtunutta Superiin nousua Taiju ehti syötellä siis KaMan riveissä ykköspesiksessä useamman kauden. Hänen mukaansa itse pelaaminen ei sinällään ole muuttunut, vaikka sarjataso onkin nyt vaihtunut.  

Syöttötuomarien työskentelystä on tullut jonkin verran pärinää naisten Superpesiksessä tämän kauden aikana. Ollilan mukaan tietynlaista linjattomuutta tuomaritoiminnassa tuntuu olevan:

Joillakin tuomareilla on linja ja joillakin ei. Tuntuu myös siltä, että kaikilla syöttötuomareilla ole samat säännöt syöttöliikkeiden osalta yms. Nämä ovat tietysti aina asioita, joista voidaan vääntää loputtomiin

Taiju

Sarjan hankalin lukkari löytyy sisällä kotiuttaja/vaihtajan roolissa pelaavan Ollilan mukaan Itä-Suomesta

. Viinjärven Niina Härkösen syöttö on aika jännä ja myös hänen tolppansa on todella korkea.

Naispesikseenkään ei lukkareita ihan tungokseksi asti ole juniorisarjoista tulossa. Tilanteen parantamiseksi Ollila uskoo tepsivän  lahjakkuuksien valkkaamisen ja valmentamisen parantaminen, mutta kuitenkin maltti mielessä, ettei nuorilla lukkarin aluilla paineet pääse kasvamaan liian suureksi. Itse hän tosin aikanaan aloitti lukkarinhommat sananmukaisesti lennosta:

- C-tytöissä pelinjohtaja, vaan päätti 10 minuuttia ennen pelin alkua, että minä syötän, vaikka en ollut ennen syöttänyt kuin treeneissä ja vanha lukkari pelaisi muulla paikalla. Tämä tapahtui keskellä kautta ilman mitään selityksiä :D  Siitä lähtien sitten poukkoilin kopparin ja lukkarin paikalla (välillä tuli pelattua myös muitakin paikkoja), kunnes homma vakiintui 5 vuotta sitten lukkarin tontille.  Summaa Ollila päätymistään tälle vaativalle pelipaikalle.

Joukkueella on nyt viikon sisällä luvassa neljän kovan ottelun rypistys kun vastaan tulevat Mansen Räpsä, Rauma, Lapua ja Jyväskylä. Tästä ”härkäviikosta” selvitään kunnialla Olillan mukaan simppelillä reseptillä:

- Jokainen kun vaan tekee täysillä ja parhaansa niin eiköhän sieltä pitäisi useampikin pinna pussiin kertyä.+ buranan voimalla mennään!

Mitä joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Ollila sitten odottaa itseltään ja joukkueeltaan loppukauden osalta

- Henkilökohtaisesti toivon, että pystyisin mahdollisimman hyvin sekoittamaan vastustajaa ja sitä kautta helpottamaan joukkeen ulkopeliä. Sisäpelissä tietysti tavoitteena on onnistua vaihdoissa ja kotiutuksissa.Joukkueelta odotan hyvää peliä ja sitä, että taistellaan kaikista pisteistä kynsin ja hampain.

Jarkko Huhtala