Uutiset

Lapua voittoon Jalasjärvellä

Kankaanpään Maila ja Lapuan Virkiä tarjosivat Jalasjärven pesäpallostadioinin ennätysyleisölle, 417, viihdyttävän kamppailun. Ensimmäinen jakso oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, toiselle jaksolle Virkiä uusi lyöntijärjestystään ja sai kärkensä toimimaan paremmin. Lopulta Lapua voitti ottelun 0-2 (2-4, 1-7).

Lapuan VIrkiä aloitti ottelun tehokkaasti tehden kaksi juoksua heti avausvuoroparissa. Joukkueen lyöjätykki Janette Lepistön lyönti yllätti KaMattarien kolmospuolen ja kotiin juoksivat Emmi Liikala sekä Laura Kerola. Virkiä pelasi myös tehokasta ulkopeliä, eikä antanut kankaanpääläisille ensimmäisen vuoron tasoittavalla ainuttakaan kolmostilannetta. Toisessa vuorossa Lapua jatkoi ensimmäisen malliin tehden jälleen kaksi juoksua. Ensimmäisen löi Saija-Maria Saari ja toi Elina Mäki. Toisen iski Lepistö, tällä kertaa etenijänä oli toinen Emmi, Viitala. Kolmannessa vuorossa KaMattarien ulkopeli tiivistyi entisestään ja Virkiä ei saanut enää juoksuja aikaan. Tasoittavalla alkoi Mailan kiri. Ensin lapualaisten polttoheitto lensi yli kakkospesän ja Laura Jokinen juoksi harhan turhin kotiin. Jatkotilanteessa Elisa Salosen lyönti löysi tilaa Virkiä ulkokentästä ja Emilia Itävalo ehti myös kotipesään. Neljännessä vuoroparissa KaMan kiri ei enää tuottanut tulosta, ja näin ensimmäisen jakson voitto vierasjoukkue Lapualle.

Toiselle jaksolle Virkiä uudisti lyöntijärjestystään ja se tuotti tulosta heti ensimmäisessä vuoroparissa. Paula Saloranta toi Maaret Ahosen lyömänä jakson avausjuoksun. Seuraava juoksu nähtiin, kun Henna Peltokangas sai hölkötellä kotiin vapaan turvin. Lapua teki vielä kolmannen juoksun, kun Lepistö löi jälleen ja Kerola toi illan toisen juoksunsa. Toisessa vuorossa Virkiä teki kaksi juoksua lisää, kun Laura Kerolan ja Elina Mäen lyönnit löysivät tilaa KaMan ulkokentästä. Tuodut juoksut itselleen kirjasivat Saari ja Liikala. Kolmannen vuoron aloittavalla KaMattaret onnistui myös juoksun teossa, kun Laura Jokinen kirmasi kotiin Taiju Ollillan lyönnillä. Virkiä vastasi kuitenkin tasoittavalla vielä kahdella juoksulla, lyöjinä Lepistö ja Saari, etenijöinä Saloranta ja Viitala. Neljännessä vuorossa Kankaanpää haki vielä juoksuja, muttei onnistunut. Pelottava tilanne kuitenkin nähtiin kun Niina Jokinen lähti etenemään koukkunäpillä ja lapualaisten heitto osui Jokisen takaraivoon. Onneksi kypärä kuitenkin suojasi ja Jokinen pystyi jatkamaan pelin loppuun.

KaMattarien ykköspalkinnon sai Elisa Salonen ja kakkospalkinnon pokkasi Emilia Itävalo. Lapualta parhaana palkittiin viisi juoksua lyönyt Janette Lepistö ja kakkospalkinnon sai Emmi Viitala.