Uutiset

Viikolla 33 tapahtuu: Runkosarjat päätökseen ja välieräpaikka katkolla

Poikien Superpesisjoukkue nappasi viime viikon maanantaina ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Joensuun Pohjanlinnassa jaksoin 2-0. Välieräpaikka on mahdollisuus ratkaista tänään Joensuussa kello 18.00 alkavassa ottelussa.

Naiset varmistivat siis eilen lyömällä Kempeleen puhtaasti jaksoin 2-0 paikan kuuden parhaan joukossa runkosarjassa.  Voittamalla tulevana keskiviikkona Vihdin sinetöityy myös tällä hetkellä hallussa oleva viitossija. Tässä kohtaa varmaa on, että ensiviikon tiistaina käynnistyvissä puolivälierissä vastustaja satakuntalainen.  Varmaa on myös, että naiset pelaavat puolivälierien ensimmäisen kotiottelunsa torstaina 20.8. Vasta keskiviikon päätöskierroksen jälkeen kuitenkin tiedetään aletaanko puolivälieriä vääntämään Rauman vai Porin kanssa. Legendaarista settiä on jokatapauksessa luvassa!

Miesten viime viikko tuotti siis kotivoiton Seinäjoesta ja vierastappion Kouvolalle.  Tällä viikolla on jäljellä vielä perjantaina vierasottelu Koskenkorvaa vastaan ja sunnuntaina kotiottelu, jossa kohdataan Alajärvi.

Miesten kohdalla varmaa taasen on se, että ensiviikolla pelataan Koskenkorvan kanssa alempia pudotuspelejä.  Tämän viikon otteluiden jälkeen selviää aloitetaanko nämä väännöt keskiviikkona 19.8 Koskenkorvalla vai Kankaanpäässä.   Alemmista pudostuspeleistähän selviää kuiville kahdella voitolla ja häviäjä joutuu karsimaan Superpesispaikastaan Ykkösen kolmanneksi parhaan kanssa.

Myös naisten Suomensarjassa saadaan runkosarja tällä viikolla päätökseen.  Siinä KaMan joukkue on jo varmistanut paikan ensiviikolla alkaviin ylempiin pudotuspeleihin. Tämän viikon torstaina Ilmajokea vastaan pelattavan kotiottelun sekä lauantaina Turkua vastaan pelattavan vierasottelun jälkeen tiedetään sitten kuka näissä otteluissa tulee vastaan.

Pääosin Oulun Nuorisoleirillä hopeaa voittaneista C-pojista koottu joukkueemme B-poikien SM-sarjassa saa myös tämän urakan tällä viikolla päätökseen.  Jatkopeleihin ei pojilla ollut vielä tänä vuonna asiaa, mutta joukkue on esittänyt vanhempien poikien sarjassa ennakkoluulottomia otteita sekä ennen kaikkea saanut arvokasta oppia tulevalle kaudella, jolloin tämä sarja on pojille se pääjuttu.  Huomenna tiistaina joukkue kohtaa Seinäjoen kotikentällä ja torstaina sarja saadaan pakettiin vierasottelulla Hyvinkäätä vastaan.