Uutiset

Ulvila Satakunnan mestariksi värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Satakunnan mestaruus ratkaistiin tänä vuonna Ulvilassa Yrittäjä-areenalla ihanteellisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. Vaihtelevissa merkeissä edennyt ottelu päättyi lopulta isäntien 2-1 voittoon kotiutuskisan jälkeen.

KaMa lähti otteluun erittäin nuorella kokoonpanolla, sillä komennuksen yhdeksikköön kevään aiemmista harjoitusotteluista poiketen olivat saaneet Ville-Veikko Olli, Eemeli Vanhatalo ja Elias Lilja. Myös Ville Väliaho pelasi ensimmäistä kertaa lukkarintontilla. Jukka Lankinen ja Mika Ihanamäki sekä paluun KaMa paitaan tehnyt Henri Kulmala aloittivat ottelun jokeriosastolla. Jussi Kivelä ja Marko Nygård olivat puolestaan tänään kokonaan kokoonpanon ulkopuolella

Joukkueet aloittava ottelun runsaslukuisen satakuntalaisyleisön edessä hyvällä ulkopelillä ja niinpä avausvuoroparissa ei kumpikaan onnistunut juoksujen teossa. Toisen aloittavalla alkoi sitten tapahtua: Ulvilaan täksi kaudeksi siirtynyt jokeri Janne Lähde tykitti pallon kakkosrajasta maisemiin kahden juoksun arvoisesti. KaMakin sai tasoittavalla vuorolla ajotilanteen aikaiseksi, mutta kotiutuksista puuttui viimeinen terävyys.

Kolmannen alku oli sitten KaMan osalta koko kevätkauden synkintä. Meiltä ei onnistunut mikään ja kaverilta onnistui lähes kaikki. Pallot alkoivat yhtäkkiä polttaa hyvin aloittaneen ulkokentän käsissä ja niinpä Ulvila karkasi pitkäksi venyneessä vuoroparissa peräti 8-0 johtoon. Osa juoksuista tuli toki hyvillä lyönneillä, mutta liian paljon myös annettiin kaverille apua juoksuiloitteluun. KaMa ei enää saanut omaa sisäpeliään toimimaan jakson aikana ja kun Ulvilakaan ei enää onnistunut juoksujen teossa oli 8-0 myös jakson lopputulos.

Toiselle jaksolle KaMa teki kokoonpanoon pari muutosta: Koko kevätkauden vahvoja otteita esittänyt Mika Ihanamäki yhdeksikköön numerolle 2. Ensimmäisellä jaksolla kolmosvahtina pelannut Ville-Veikko Olli siirtyi puolestaan lukkarin tontille ja Ville Väliaho taasen jokeriksi.

Jakson esitys olikin KaMalta kauttaaltaan huomattavasti ryhdikkäämpi. Ulvila johti ottelua vielä ensimmäisen vuoroparin jälkeen 1-0, mutta toisen aloittavalla KaMa siirtyi harhaheiton ja Henri Kulmalan lyömän juoksun turvin 1-2 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa KaMa lisäsi vielä Miikka Anttilan, Jukka Lankisen ja Eemeli Vanhatalon lyönneillä johtoa lukemiin 1-5, jotka olivat myös jakson päätöslukemat. Ulvila sai edelleen hyvin tilanteita tehtyä omilla sisävuoroillaan, mutta nyt KaMan ulkopeli kesti ensimmäistä jaksoa huomattavasti paremmin hyökkäykset ja ulkopelissä oli muutenkin enemmän varmuutta.

Näin eilisen ottelun tavoin mentiin kotiutuskisaan, jonka Ulvila aloitti sisävuorolla. KaMa torjui ensimmäisen kotiutusyrityksen, mutta sitten alkoi taas pyöriä sama ralli kuin ensimmäisellä jaksolla. Ulvilan loput neljä paria saivat kaikki juoksun aikaiseksi ja näin KaMalle jäi lähes mahdoton tehtävä omalle lyöntivuorolle. KaMan Kahden ensimmäisen parin mahdollisuudet menivät väärällä irtoamiseen ja kopilla irti olemiseen. Näin ollen Ulvilan ulkokenttä saikin keskittyä estämään lopuilta pareilta pois vain läpilyönnit. Siinä he onnistuivatkin ja näin 4-3 kotari voiton myötä Ulvila nappasi toisen kerran peräkkäin Satakunnan mestaruuden.

KaMan osalta ottelu oli siis kaiken kaikkiaan melkoista vuoristorataa. Terävää alkua seurasi melkoinen tasonpudotus ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa. Toinen jakso oli taas kauttaaltaan hyvää pelaamista. Toki parannettavaa jäi vielä sisäpelin osalta myös silläkin jaksolla. Kotiutuskisa oli sitten taas melkoista sähläämistä niin sisällä kuin ulkonakin.

Oikeaan perspektiiviin tämän päivän esitys asettuu kuitenkin kun muistetaan, että ensimmäisellä jaksolla avausyhdeksikössä oli peräti viisi b-ikäistä pelaajaa. Toisella jaksollakin poikia oli kokoonpanossa neljä. Erityisesti nämä nuorukaiset saivat tänään arvokasta oppia isoissa rooleissa kokeneempaa vastustajaa vastaan pelaamisesta. Tappio tietysti harmittaa kun voittokin oli lopulta otettavissa, mutta tämäkin ottelu oli isommassa kuvassa kuitenkin kasvattava kokemus nuorelle joukkueelle matkalla kohti Superpesiksen haasteita.

KaMa pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua, kun sunnuntaina 10.5 matkataan Jyväskylään Kirin vieraaksi.